My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2015-12-02, 09:43
BECKER Traffic Assist 7934 i inne programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 514 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17945
Wysłany: 2013-11-12, 07:15   

Proponuję iGO 8.3.4
Instalacja/konfiguracja wg poradnika Primo
Poradnik i wątki o tej wersji w dziale o iGO http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=18528 , linki do map w linkowni
_________________

 
 
bobi74
Waypoint


Dołączył: 27 Sie 2010
Posty: 61
Wysłany: 2013-11-14, 18:16   

Kolego a czy ta mapa będzie działać na Becker 7934 i co sądzisz o tej mapie http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=36473
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 514 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17945
Wysłany: 2013-11-15, 06:52   

Nie wiem.
_________________

 
 
Greto
azymut


Dołączył: 29 Lis 2016
Posty: 4
Wysłany: 2016-11-29, 00:34   Becker Traffic Assist Highspeed 7934 mapy

Witam, potrzebuję pomocy. Muszę wgrać nowe mapy do Becker 7934. Obecnie jest na niej program Miomap z 2008 roku. Chciałbym by mapy były jak najnowsze. Próbowałem już wgrywać najnowszą automapę, ale nie działa. Proszę o jak najszybszą pomoc i dokładne wyjaśnienie, dziękuję i pozdrawiam.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 514 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17945
Wysłany: 2016-11-29, 07:14   

Pomoc najszybsza z możliwych - przeczytaj uważnie wątek, do którego dołączyłem Twój post.
A także p.3 regulaminu forum

No prośba o więcej szczegółów:
Greto napisał/a:
Próbowałem już wgrywać najnowszą automapę
jak - podaj DOKŁADNY opis

Greto napisał/a:
nie działa
A jakie są objawy "niedziałania"? Nie uruchamia się, zawiesza na ekranie startowym, wywala po 15 sekundach, nie nawiguje?
_________________

 
 
Greto
azymut


Dołączył: 29 Lis 2016
Posty: 4
Wysłany: 2016-11-29, 23:16   

Nie włącza się. Gdy odpalam z poziomu windowsa wyświetla się komunikat po angielsku, o braku ścieżki dostępu, natomiast jak zmienię nazwę i podmienię plik MNAVDCE, to po kliknięciu w "przycisk" nawigacja nic się nie dzieje. Przegrywałem już gotową automapę (w folderze) na kartę pamięci i z niej próbowałem odpalić program, podmieniałem również plik MNAVDCE. Tą samą nawigację mam na larku free bird (bez instalacji, tylko skopiowałem folder z nawigacją na kartę).
Próbowałem również wgrać nieposłodzoną wersję (instalowałem ją instalatorem na karcie) i również się w ogóle nie uruchomiła.
Postępowałem według instrukcji na tym forum i tych które są w internecie (nie robiłem tylko formatu karty pamięci jakimś specjalnym programem, o którym jest mowa w tym wątku). Wiem jeszcze tyle (nie wiem czy to prawda), że ostatnią automapą działającą na tym urządzeniu była 6.10, ale nie znalazłem jej (powygasane linki).
Chciałbym też nie ingerować jakoś bardzo w oprogramowanie tego urządzenia (przeróbka softu czy jakiś format pamięci urządzenia lub karty), bo nie należy ono do mnie. Uwzględniam również możliwość wgrania innego programu nawigacyjnego. Mapy nie muszą być najnowsze, ale chciałbym również by nie były sprzed pięciu, czy sześciu lat lub starsze. Z góry dziękuję.
 
 
wojtek1234321
GPS instruktor


Pomógł: 14 razy
Dołączył: 03 Sie 2012
Posty: 619
Wysłany: 2016-11-30, 09:37   

Greto napisał/a:
że ostatnią automapą działającą na tym urządzeniu była 6.10,

No a jaki jest tam Windows? 4.2, 5 czy 6?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 514 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17945
Wysłany: 2016-11-30, 10:40   

bobi74 napisał/a:
to stara nawigacja i win 4.2
Czyli albo zajrzeć do wątku AM na WinCE4.2 http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=28980 . albo do mojego postu z 12.11.2013 godz. 7:15
_________________

 
 
Greto
azymut


Dołączył: 29 Lis 2016
Posty: 4
Wysłany: 2016-12-01, 16:56   

Bardzo dziękuję za pomoc. Zainstalowałem iGo Primo i działa z poziomu windowsa. Ale chciałbym by nawigacja działała z poziomu menu po klknięciu na przycisk nawigacja. Przekopiowałem na urządzenie i zmieniłem nazwę pliku autorunu na MNVADCE, ale wyskakuje komunikat "global_cfg not found", więc przekopiowałem plik global_cfg do folderu content/global_cfg , ale dalej nie działa.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 514 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17945
Wysłany: 2016-12-01, 17:19   

Zostaw Primo na SD i użyj skryptu przekierowującego - moge go zrobic, powiedz tylko gdzie jest plik EXE od Primo i jak nawi widzi kartę (jako SDMMC, czy StorageCard)
_________________

 
 
Greto
azymut


Dołączył: 29 Lis 2016
Posty: 4
Wysłany: 2016-12-01, 19:10   

Storage Card\Primo24\ (a nazwa pliku to Primo)
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,22 sekundy. Zapytań do SQL: 10