My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2014-10-10, 20:48
GoClever 520 odblokowanie, inny program nawigacyjny
Autor Wiadomość
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 175 razy
Wiek: 25
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4438
Skąd: Wawa
Wysłany: 2015-01-09, 21:29   

Heyson,
jacekp1313 napisał/a:
Wgraj gdziekolwiek jakikolwiek panel i wybierz go jako nawigacyjny
Albo explorer.exe
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
bixmixer 
Waypoint


Dołączył: 17 Sty 2013
Posty: 51
Wysłany: 2015-02-19, 20:04   

siriush
Jeżeli chcesz tylko mieć możliwość wyboru kilku programów bez ingerencji w oryginalne menu możesz użyć Rozszerzenie-Menu do nawigacji GC Navio 520 dodające taką opcję do oryginalnego menu.

Umieszczając je na karcie SD praktycznie nic nie kopiujesz do nawigacji lecz pamiętaj że każdy uruchomiony program może pozostawiać ślady w systemie oraz rejestrze i nawet przywrócenie zawartości urządzenia z kopi zapasowej nie gwarantuje że w systemie nie pozostaną ślady.
Pozdrawiam
 
 
piotrp
azymut


Dołączył: 12 Cze 2008
Posty: 3
Wysłany: 2015-04-01, 12:02   

Witam
Czy to rozszerzenie menu jest jeszcze gdzieś dostępne?
Pod wskazanym linkiem komputer krzyczy że nie mam rangi VIP :-( .
Pozdrawiam
 
 
Maesstrro 
azymut


Dołączył: 24 Maj 2015
Posty: 2
Wysłany: 2015-05-24, 21:41   

___Olivia_, Witam. Jestem zielonym posiadaczem nawicacji GoClever navio 520 i mam problem z jej odblokowaniem. Mógłbym prosić o krótkie info krok po kroku jak to zrobić ? Nie bardzo rozumiem o co chodzi z tym katalogiem explorer.exe.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18037
Wysłany: 2015-05-25, 07:04   

Żaden katalog explorer.exe, tylko wybierz ten plik jako uruchamiany spod NAWIGACJA
Albo dowolny panel z działu http://www.my-navia.pl/viewforum.php?f=155 (oczywiści,e na odpowiednią rozdzielczość)
_________________

 
 
Maesstrro 
azymut


Dołączył: 24 Maj 2015
Posty: 2
Wysłany: 2015-05-25, 09:43   

Witam

Nie wierzę, że tak prosto to odblokować. W zasadzie to największy problem miałem z przejściem na drugą stronę menu, gdzie można wpisać ścieżkę do nawigacji. Dzięki za pomoc
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18037
Wysłany: 2015-12-27, 11:16   

traks napisał/a:
korzystałem z nawigacji z wgranym iGO8 i jakoś bardziej odpowiada mi od tej fabrycznej. Rozumiem że muszę nawigację odblokować, ale windows 7 odmawia współpracy z ActiveSync, jakiś inny program?
Nie musisz. Wszystko zależy, co chcesz osiągnąć.
_________________

Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2015-12-27, 14:16, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
traks 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Wrz 2009
Posty: 6
Wysłany: 2015-12-27, 11:31   

Chcę wgrać iGO8
 
 
gmpl 
guru


Pomógł: 29 razy
Wiek: 42
Dołączył: 20 Maj 2008
Posty: 1945
Wysłany: 2015-12-27, 13:08   

traks napisał/a:
Chcę wgrać iGO8

Nawigacja jest odblokowana fabrycznie, nie trzeba jej odblokowywać, wystarczy wskazać plik uruchamiający iGO, jeśli chcesz mieć kilka programów do nawigacji, wystarczy poszukać jakiś prosty panel na rozdziałkę Twojej nawigacji. Przypisać do ikony odpowiedni program i już. Panele są w dziale o panelach i tam pomoc jak to zrobić, programy w dziale linki. Oczywiście wersję iGO również dobierz do odpowiedniej rozdzielczości.
_________________
UWAGA: autor postu zastrzega sobie prawo do zmiany punktu widzenia w dowolnym momencie. Wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania.
Poglądy i opinie wyrażane przeze mnie są wyssane z palca i nie mają odzwierciedlenia w rzeczywistości, a wszelka zbieżność osób i zdarzeń, ze światem realnym jest zupełnie przypadkowa. :-D
http://www.mynavi-expert.pl/reflink/6960/ - nowości, nawigacja na WinCE i Androida, panele, filmy on-line

 
 
wnk420
azymut


Dołączył: 22 Lis 2016
Posty: 2
Wysłany: 2016-11-22, 12:55   Goclever 520 Igo primo i problem.

Witam.
W serwisie nawi na Boczowie kupiłem kartę sd z Igo ( 90zł ). Gość ustawił sciezkie nawigacji i niby miało być gotowe. Nie sprawdziłem na miejscu bo nie miałem czasu.
W drodze okazało się że jak startuje nawigacja od razu odpala się Igo, czasem jest ok przez kilka minut a czasem od razu się resetuje. Generalnie nawet jak jest dobrze nawet jak złapie satelity i prowadzi do celu to i tak po kilku minutach się resetuje.
Nawigacja goclever navio 520 nowa kupiona w sklepie tego samego dnia co wrzucone igo.
Wklejam plik sys może tu coś jest nie tak ?
Proszę o poradę co z tym zrobić, czy może sciągnąć inną wersje igo ?
Cytat:
[device]
type="MODECOMMXII"
info_names="MODECOMMXII"

[debug]
experimental_features="1"
extra_settings=1
show_battery_percent=1

[sound]
csv_voice_enabled=1

[feature]
signpost_coloring=1

[camera.roundabout]
enabled=1

[sound]
csv_voice_enabled=1

[warning]
speedcam_warning=1
speedcam_max_lookahead=3000
warn_distances=150:2000,140:1600,130:1400,120:1200,110:1000,100:800,90:600,
80:500,70:400,60:300,50:200,40:100

[speedcam_category:0]
activated_speech="Uwaga! Fotoradar stacjonarny."

[speedcam_category:1]
activated_speech="Uwaga! Możliwy fotoradar przenośny"

[speedcam_category:2]
activated_speech="Uwaga! Możliwa kontrola drogowa."

[speedcam_category:3]
activated_speech="Fotoradar średniej prędkości. Odcinkowy."

[speedcam_category:4]
activated_speech="Fotoradar w sygnalizacji świetlnej."

[speedcam_category:6]
activated_speech="Uwaga! Przejazd kolejowy."

[speedcam_category:7]
activated_speech="Fotoradar na pasie dla autobusów."

[speedcam_category:8]
activated_speech="Uwaga! Niebezpieczne miejsce lub odcinek."

[speedcam_category:9]
activated_speech="Uwaga! Strefa szkoły."

[speedcam_category:10]
activated_speech="Wjeżdżasz do miasta. Zwolnij!"

[speedcam_category:11]
activated_speech="Pomiar prędkości w sygnalizacji świetlnej."

[speedcam_category:12]
activated_speech="Punkt poboru opłaty drogowej."

[speedcam_category:15]
activated_speech="Strefa z opłatą za wjazd."

[speedcam_category:31]
activated_speech="Uwaga! Strefa wypadków."
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2016-11-22, 14:19, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 49 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 4769
Wysłany: 2016-11-22, 13:45   

Nie za bardzo rozumiem.
Kupiłeś towar wadliwy, więc idziesz do goscia.. pokazujesz co się dzieje i gościa sprawa co zrobi. Ma działać i tyle.

P.S Prawdopodobnie albo masz uszkodzony jakis plik, albo uszkodzony jakis klaster na karcie, albo data.zip z blędem powodującym wywalanie programu ( na 9.6.13 bylo to dość powszechne , dla poprzerabianych data.zip )
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
wnk420
azymut


Dołączył: 22 Lis 2016
Posty: 2
Wysłany: 2016-11-22, 13:48   

no_taki napisał/a:
Nie za bardzo rozumiem.
Kupiłeś towar wadliwy, więc idziesz do goscia.. pokazujesz co się dzieje i gościa sprawa co zrobi. Ma działać i tyle.

P.S Prawdopodobnie albo masz uszkodzony jakis plik, albo uszkodzony jakis klaster na karcie, albo data.zip z blędem powodującym wywalanie programu ( na 9.6.13 bylo to dość powszechne , dla poprzerabianych data.zip )


Tak dobrze rozumiesz, tylko ja zrobiłem to po trasie i nie mam po drodze do tego serwisu.
A nawigacja jest mi potrzebna, wiec co teraz moge zrobić żeby to działało ?
Nawet teraz w domu nie może złapac sygnału ale kiedy przeglądam mapę to po 2-3min reset.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18037
Wysłany: 2016-11-22, 14:18   

Najprościej będzie wywalić całe iGO i wgrać oraz skonfigurować wg poradnika http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=29503
Albo wywal zbędne rzeczy i uruchom program w wersji minimalnej (linki znajdziesz tu: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=18528 )
_________________

 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 49 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 4769
Wysłany: 2016-11-22, 15:59   

wnk420 napisał/a:
Nawet teraz w domu nie może złapac sygnału

To zupełnie normalne.
Nawigacja ma łapać fix w samochodzie a nie w domu.

Co zrobić:
1. Sprawdź przeglądając mapę w innym kraju. Jesli dalej będzie wywalać to:
2. Pozostaw w content/map tylko poland.fbl . Resztę przesuń do kompa i sprawdz. Jesli dalej wywala - daj znać.


P.S Powiedz tylko w takim razie PO CO kupujesz zainstalowany program, płacisz a to.. a teraz chcesz wszystko robic sam . Nie taniej było od razu samemu to zrobic ?. Ale to oczywiście Twoje pieniądze i Twoja sprawa.
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,15 sekundy. Zapytań do SQL: 11