My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Manta GPS720 Easy Rider
Autor Wiadomość
elmor368
Navi Expert


Dołączył: 11 Cze 2008
Posty: 234
Wysłany: 2016-11-11, 09:56   Manta GPS720 Easy Rider

Witam Kolegów i mam prośbę o udostępnienie mi zawartości folderu ResidentFlash w w/w nawigacji. Chciałem sobie zainstalować w mojej navi program MapaMap i poszło coś nie tak podczas patchowania pliku mobilennavigatora, tak ze teraz nie mam oryginalnego programu Navigator.
Mogę jedynie korzystać z mapy zainstalowanej na karcie SD.
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 175 razy
Wiek: 25
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4434
Skąd: Wawa
Wysłany: 2016-11-11, 10:13   

elmor368 napisał/a:
teraz nie mam oryginalnego programu Navigator.
Pobierz tu :arrow: http://navigatorfree.mapfactor.com/en/
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
elmor368
Navi Expert


Dołączył: 11 Cze 2008
Posty: 234
Wysłany: 2016-11-11, 10:32   Re

Dzięki Olivia za info, ale mimo mojego statusu Navi Experta zrażony wcześniejszym niepowodzeniem nie chciałbym popełnic kolejnego błędu i dopytam, czy polecony przez Ciebie program mam zainstalować na nawigacji , czy bezpieczniej na kartę SD z której jak będzie wszystko O.K. przeinstalować na nawigację?.
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 175 razy
Wiek: 25
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4434
Skąd: Wawa
Wysłany: 2016-11-11, 10:41   

Można tu i tu, program jest całkowicie bezpieczny.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
elmor368
Navi Expert


Dołączył: 11 Cze 2008
Posty: 234
Wysłany: 2016-11-11, 10:46   

Wielkie dzięki, przystępuje do działania. Pozdrawiam elmor368
Nawigacja częściowo przywrócona do ustawień fabrycznych. Punkt dla Olivii przesłany. Ale chciałbym jeszcze dopytać, ponieważ przy każdorazowym uruchomieniu nawigacji wyswietla się komunikat: MapaMap startup error, Invalid OEMName (GPS720). Co musze zrobić aby mógł zainstalować MapęMap na tej nawigacji.

[ Dodano: 2016-11-17, 21:26 ]
Poniewaz nie uzyskałem porady na poruszony problem, dopytam, czy jeśli w ResidentFlash w folderze MobileNavigator usunę wszystkie pliki tam znajdujace się i ponownie uruchomie instalacje MapyMap zgodnie instrukcją to nie uwalę tej nawigacji?. Bo w tej chwili mimo , ze ponownie zainstalowałem na kartę SD zgodnie z poradą Olivii program Navigator , nawigacja sie uruchamia ale krzyczy , że nie ma mapy, chociaż w trakcie instalacji zaznaczałem mapę Polski.
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 175 razy
Wiek: 25
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4434
Skąd: Wawa
Wysłany: 2016-11-17, 21:42   

elmor368,
Usuń cały katalog Mobilenavigator i MapaMap, uruchom instalator MapaMap, jak instalator zapyta gdzie zainstalować mapę to wybierz karta SD.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
elmor368
Navi Expert


Dołączył: 11 Cze 2008
Posty: 234
Wysłany: 2016-11-19, 16:18   

Może w poprzednim moim wpisie za bardzo sie rozpisałem, dlatego go wykasowałem, ale proszę o info czy po instalacji programu Navigator Free pobranego z linku: http://navigatorfree.mapfactor.com/en/ powinna być zainstalowana mapa, bo instalowałem kilka razy ten program i za każdym razem uruchamianie go kończy sie info o barku mapy i program zostanie zamknięty.

[ Dodano: 2016-11-20, 19:58 ]
Zainstalowałem program Navigator Free, na kartę SD , wreszcie mi sie udało, popełniałem poprzednio błąd przy instalacji. Mam tylko pytanie jak pozbyć się natrętnego komunikatu przy każdorazowym uruchomieniu nawigacji : Invalid OEM Name (GPS720). Prawdopodobnie z tego powodu nie mogę zainstalować MapyMapa stało się to po pierwszej nieudanej instalacji MapyMap. Czy mógłby mi ktoś ktoś pomóc wybrnąć z tego problemu, za info z góry dziękuję.
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 175 razy
Wiek: 25
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4434
Skąd: Wawa
Wysłany: 2016-11-20, 20:02   

elmor368 napisał/a:
nie mogę zainstalować MapyMapa
Jaki masz instalator MapaMap? Dedykowany do Twojego urządzenia, czy na kartę SD.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
elmor368
Navi Expert


Dołączył: 11 Cze 2008
Posty: 234
Wysłany: 2016-11-20, 20:59   

Instaluję MapaMap TopLark 10.2.2 (2016Q3) na Mancie GPS720 z Win CE6. Natomiast instalowałem dla próby na Vordonie z Win CE5 i tam wszystko jest O.K. Link pobrany z naszego Forum http://fileshark.pl

[ Komentarz dodany przez: ___Olivia_: 2016-11-20, 21:26 ]
Linki do map, tylko w dziale *Linki*
Ostatnio zmieniony przez ___Olivia_ 2016-11-20, 21:25, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 175 razy
Wiek: 25
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4434
Skąd: Wawa
Wysłany: 2016-11-20, 21:06   

elmor368 napisał/a:
Instaluję MapaMap TopLark 10.2.2 (2016Q3)
Ten instalator na mancie nie uruchomi MapaMap, musisz mieć instalator przeznaczony dla urządzeń Manta , lub przeznaczony na kartę SD.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
elmor368
Navi Expert


Dołączył: 11 Cze 2008
Posty: 234
Wysłany: 2016-11-20, 22:04   

Dzięki Olivia , ponieważ zrażony jestem dotychczasowymi instalacjami, zapytam , czy jest mozliwe pobranie bezpłatne tego instalatora na kartę SD?, jesli tak to prosiłbym o podanie linka do tego instalatora.
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 175 razy
Wiek: 25
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4434
Skąd: Wawa
Wysłany: 2016-11-20, 22:07   

elmor368 napisał/a:
czy jest mozliwe pobranie bezpłatne tego instalatora na kartę SD?
Sprawdź w dziale Linki, jeśli nie ma to, nie wiem :oops:
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
elmor368
Navi Expert


Dołączył: 11 Cze 2008
Posty: 234
Wysłany: 2016-11-20, 22:34   

Dzięki, są ale blokowane. Ale wiem teraz czego sie trzymać, Pozdrawiam elmor i zamykam temat
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,13 sekundy. Zapytań do SQL: 10