My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Manta GPS570 czy jest sposób na odblokowanie ?
Autor Wiadomość
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 35 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2286
Skąd: Google
Wysłany: 2016-11-20, 14:02   

xludek napisał/a:
nie zajmuje się zawodowo nawigacjami,
Ja też nie ale po to stworzyłem poradnik aby z niego skorzystać. Jak widać w twoim przypadku nie skorzystałeś z niego.
_________________
Poradniki
 
 
xludek
Waypoint


Dołączył: 29 Lip 2016
Posty: 23
Wysłany: 2016-11-20, 14:02   

Zainstalowałem z opcją zaawansowane wybrałem jez polski, lektorów pl i pkt poi nic więcej zainstalowałem. Przeszedłem do wybrania ścieżki wpiąłem kartę .... i był dostęp do SDMMC wybrałem AM.
Teraz uruchamiam mantę, cisnę na NAWIGACJA i mam AM uruchamiam chyba działa.
Nie wiem dlaczego bez opcji zaawansowane miałem takie chocki klocki ?
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 175 razy
Wiek: 26
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4482
Skąd: Wawa
Wysłany: 2016-11-20, 14:04   

xludek napisał/a:
Nie wiem dlaczego bez opcji zaawansowane miałem takie chocki klocki ?
Bo w opcji domyślnej instaluje wszystko.
xludek napisał/a:
chyba działa.
Nie chyba, ale na pewno.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
xludek
Waypoint


Dołączył: 29 Lip 2016
Posty: 23
Wysłany: 2016-11-20, 14:05   

Poradnik widziałem może ujmę to tak, robiłem to już pewnie z 20 x więc to nie w tym rzecz, ale opcja zaawansowane pomogła.

Dziękuję Wam za pomoc , cierpliwości nie zabrakło też. To raczej złośliwość rzeczy martwych a nie nie wiedza.
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 35 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2286
Skąd: Google
Wysłany: 2016-11-20, 14:11   

xludek napisał/a:
Poradnik widziałem może ujmę to tak, robiłem to już pewnie z 20 x więc to nie w tym rzecz, ale opcja zaawansowane pomogła.
I jakoś źle go czytałeś bo w poradniku jest :



Aby wybrać opcję zaawansowaną. :-P
_________________
Poradniki
 
 
xludek
Waypoint


Dołączył: 29 Lip 2016
Posty: 23
Wysłany: 2016-11-20, 14:16   

Pewnie masz @Google racje, miałem stary poradnik ale go clever robiłem z opcją szybką i działało.
 
 
krystofer44
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 25 Kwi 2010
Posty: 9
Wysłany: 2017-06-12, 20:03   

Witam. podpinam się do tematu. Mam Mantę 570 na karcie SD jest gotowiec zainstalowany, nie mogę wpisać ścieżki dostępu, nie pokazuje się klawiatura.
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 175 razy
Wiek: 26
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4482
Skąd: Wawa
Wysłany: 2017-06-12, 20:10   

krystofer44 napisał/a:
nie mogę wpisać ścieżki dostępu
Do ustawienia ścieżki, Twojego "gotowca" nie potrzeba klawiatury. Ścieżkę ustawiasz w ustawieniach urządzenia, wskazujesz plik.exe
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
krystofer44
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 25 Kwi 2010
Posty: 9
Wysłany: 2017-06-12, 20:20   

Nie mogę nic wpisać
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 175 razy
Wiek: 26
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4482
Skąd: Wawa
Wysłany: 2017-06-12, 20:36   

To się nie wpisuje, tylko ustawia
W ustawieniach wybierz \SDMMC\nazwa Twojego gotowca\nazwa pliku wykonawczego Twojego gotowca.exe
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
krystofer44
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 25 Kwi 2010
Posty: 9
  Wysłany: 2017-06-12, 20:44   

Wpisuję- Ustawienia
Ścieżka do mapy
i tutaj nic się nie pokazuje,może karty nie czyta?
Problem rozwiązany, wystarczyło odłączyć USB. :-P
Ostatnio zmieniony przez krystofer44 2017-06-12, 20:55, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 175 razy
Wiek: 26
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4482
Skąd: Wawa
Wysłany: 2017-06-12, 20:52   

Sprawdź czy w Twoim gotowcu jest plik.exe, jeśli go nie ma to nie zobaczy karty SD, jeśli jest, to uszkodzona karta SD.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
krystofer44
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 25 Kwi 2010
Posty: 9
Wysłany: 2017-06-12, 21:03   

Dzięki Olivia za pomoc.
 
 
tom97
Waypoint


Dołączył: 29 Gru 2009
Posty: 19
Wysłany: 2017-07-06, 21:59   

___Olivia_ napisał/a:
Sprawdź czy w Twoim gotowcu jest plik.exe, jeśli go nie ma to nie zobaczy karty SD, jeśli jest, to uszkodzona karta SD.

Witam mam podobny problem Manta s520 wgrywam najnowszą Auto mape na karte sd oczywiście sformatowaną próbuje wybrać ścieżke czyli ustawienia wybór ścieżki karta sd i nie uruchamia się Auto mapa może ktoś ma pomysł?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 517 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18346
Wysłany: 2017-07-07, 07:47   

___Olivia_ napisał/a:
Sprawdź czy w Twoim gotowcu jest plik.exe, jeśli go nie ma to nie zobaczy karty SD, jeśli jest, to uszkodzona karta SD.
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 10