My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2015-08-05, 20:48
Modecom Freeway MX2 i inne programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
zbyszekr114 
Navi Expert
ZBYSZEKR114


Pomógł: 1 raz
Wiek: 46
Dołączył: 08 Kwi 2010
Posty: 208
Skąd: Ligotka Kameralna
Wysłany: 2014-06-08, 23:21   

___Olivia_ napisał/a:
A jak nazywa się katalog pulpitu w którym jest mobilenavigator.exe ?
Poszukaj w głównym katalogu panelu plików.ini , w którym podane są ścieżki do programów nawigacyjnych.
Katalog pulpitu ; nawigacie modecom ścieżki śą takie ; do MM SDMMC\mobilenavigator\mobilenavigator.exe
 
 
gdziasek
Waypoint


Dołączył: 28 Maj 2009
Posty: 34
Wysłany: 2014-10-18, 22:01   

Witam,ma może ktoś na chomiku, navigona 7.7.5 z tmc działającego na mx2.
 
 
slawas2001
Waypoint


Dołączył: 14 Sty 2008
Posty: 31
Wysłany: 2016-03-24, 21:43   nawigacja bardzo długo oblicza trase

Witam, sprzet mam już od dawna, wszystko hulało sprawnie na automapie 6.10.0 ale od jakiegoś już czasu strasznie długo wylicza trasę tj jakieś 3-5 minut... nawet już słychać dźwięk którędy jechać gdzie skręcić itp ale obraz jest ciągle zamrożony i dopiero po tych 3-5 minutach normalnie zaczyna reagować. Czy jest jakiś sposób żeby to rozwiązać? Jeśli nie to może łatwiej będzie kupić nową - które rozwiązanie polecacie? przyznam że jest to męczące ale strasznie się przywiązałem do tej mapy i POI/bazy fotoradarów etc. i jakoś brak czasu żeby wszystko od nowa wyszukiwać, instalować itp..

Pozdrawiam,
Slawek
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9453
Wysłany: 2016-03-25, 06:55   

Wątek o przyspieszaniu AM.
ALbo temat o przenoszenio ustawień między wydaniami AM
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
marek_39
Navi Expert



Pomógł: 8 razy
Dołączył: 15 Sty 2010
Posty: 487
Wysłany: 2016-10-19, 11:53   

czysta grafomania, ale:
mam jeszcze „starego” (na bidę ma przejechanych ze mną coś ok. 200-220 tysięcy km) mx2 hd, SN: 9361107xxxxx z softem 4.0.Y200 z 29 maja 2014, który bezproblemowo obsługiwał 8-gigowe karty uSD i uSDHC.
dlaczego obsługiwał? otóż z braku karty 8-gigowej, z czystej ciekawości włożyłem kartę 32-gigową (kingston SDC10G2/32 GB - ergo szybka "dziesiątka"), dysponowałem tylko taką (dla nierozumiejących i niedokształconych: są programy, którymi można "zmniejszyć" rozmiar karty…). na spróbkę zainstalowałem a@ 6.18 EU z mapkami 1608 (PL i D-A-CH) - tyle zmieści się w 2-gigowym TFAT, bo tam chciałem ją umieścić (wyłącznie w celach badawczych, żeby sprawdzić jak producent robi sobie jaja z legalnych użytkowników - ufff!!! ja i moja firma JUŻ NIE PRZEDŁUŻYLIŚMY „licencji”, korzystamy z o niebo lepszych i przede wszystkim bezpłatnych rozwiązań, a do monitoringu pojazdów używamy […]), ale nie jej nie przegrałem, tylko spróbowałem odpalić...
?i...
modecom mx2 hd wyprodukowany w lutym 2011 roku OBSŁUGUJE BEZPROBLEMOWO SZYBKIE KARTY mikroSDHC o pojemności (nieformatowanej) 32 GB… łoj, chłopcy w D i A się dziwili, że "w takim badziewiu tyle się mieści!"

opisałem się, ale co z tego? no nic, na 32 GB zmieści się Europa w ałtomałpie, ajgo, navitelu i co tam się komuś zamarzy, a i tak zostanie kilkanaście giga na filmy przyrodnicze lub nowości z (…)

jeszcze coś? „zwykła” mx-dwójka też działa z powyższą kartą :-)

p.s. ajgo z teemce działa, ale czasami występuje problem ze sparowaniem przez bluząbka; nie pytajcie się dlaczego, u mnie raz działa, raz nie
_________________

„(…) nie wierz nigdy ałto@, nie ustępuj na krok, zainstaluj yanosika nim zapłacisz za błąd!”
polecam Yanosika, marek3999
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 50 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 4816
Wysłany: 2016-10-19, 17:51   

W specyfikacji MX2 obsluguje karty do 16 GB, wiec takie podwojenie to nic nadwyczajnego.
Moje stareńkie Mio 500 obslugujące wg specyfikacji karty do 4 GB cale życie chodzilo ( i nadal umrzeć nie chce :mrgreen: ) na SDHC 8 GB.
Pewnie producenci zaniżaja limity, bo problemy mogą występować ( i u mnie występowały ) przy prawie calkowitym zapelnieniu karty ( spowolnienia przy ładowaniu programu - iGO potrafilo ladowac się i 2-3 minuty, znaczenie zaczynalo miec polożenie programow na karcie etc..etc... ale wszystko dzialalo )

P.S We wszystkich w MX2 i MX3 wystepowaly problemy z parowaniem dla profilu DUN . Czasem pomaga usunięcie w obu urządzeniach profili i ponowne parowanie od nowa, szczegolnie jesli uzywa się zewnetrznego oprogramowania uruchamiającego DUN w tel ( czy co tam ma dostarczać internet ) . ;-) .
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
marek_39
Navi Expert



Pomógł: 8 razy
Dołączył: 15 Sty 2010
Posty: 487
Wysłany: 2016-10-28, 13:38   

@no_taki,
specyfikacja specyfikacją, ok. do 16 GB, ale to była karta 32-gigowa (ergo nieobsługiwana), dodatkowo "szybka dziesiątka HC"... i działa! :-)
podsumowując, w firmie mam już prawie 60 modecom-ów (głównie 2- i 3-ki) i jestem z nich BARDZO ZADOWOLONY :-D
to, że przez przypadek odkryłem, że 2ki obsługują 32-gigowe karty "dziesiątki" znacznie zwiększy mi komfort pracy ;-)
musisz jednak przyznać, że mx2hd z lutego 2011 to nie zabytek ;-)
_________________

„(…) nie wierz nigdy ałto@, nie ustępuj na krok, zainstaluj yanosika nim zapłacisz za błąd!”
polecam Yanosika, marek3999
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 50 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 4816
Wysłany: 2016-10-28, 18:00   

Całkowicie się z Toba zgadzam. Dwójki i trójki sa dopracowanymi konstrukcjami o świetnej relacji jakości do ceny.
Czworka niestety jest o klase gorsza, tak za sprawą badziewnego wyświetlacza , jak i pisanego na kolanie i po pijaku oprogramowania.
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 10