My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Wyłączenie autostartu
Autor Wiadomość
vonYanek 
azymut


Wiek: 30
Dołączył: 14 Kwi 2011
Posty: 1
Wysłany: 2011-04-14, 23:00   Wyłączenie autostartu

Witam,
mam problem ze swoim larkiem, nie działa mi dotyk i nie mogę przez to ustawić aby automapa startowała mi od razu po odpaleniu. Kiedy dotyk mi działał to klikałem w "nawigacja" i działało. Teraz jak włączam larka to najpierw muszę skalibrować go (co z niedziałającym dotykiem jest niemożliwe). Czy da się jakoś zmienić przez PC to żeby nie trzeba było go kalibrować i żeby automapa się automatycznie uruchamiała? W celu wyjaśnienia to powiem że przydałoby mi się to do informowania mnie o radarach:)



Pozdrawiam,
Kamil.
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2013-07-23, 11:33, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18037
Wysłany: 2011-04-15, 08:12   

Zmień wpis w pliku deviceconfig.cfg (wiersz NaviPath): http://www.my-navia.pl/vi...p=210798#210798
Jak tam wejść - post wcześniej
_________________

 
 
swistacki167
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 06 Sie 2011
Posty: 8
Wysłany: 2012-06-14, 22:48   problem z automapa

dostałem od kumpla nawigacje larka 35.7 coś namieszał, myślałem że sam sobie zrobię ale nie daje rady :)
odpalam nawigacje (automatycznie odpala się AM) i biały ekran
jak wyłączyć AM z komputera aby móc ją przeinstalować? albo może jest inny sposób aby ją postawić i żeby działała?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18037
Wysłany: 2012-06-14, 23:00   

Zobacz "autostart automapy jak skonfigurować przez PC?"
_________________

 
 
swistacki167
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 06 Sie 2011
Posty: 8
Wysłany: 2012-06-17, 14:42   

jacekp1313 napisał/a:
Zobacz "autostart automapy jak skonfigurować przez PC?"

jakoś nie za bardzo to ogarniam, mógłby ktoś prosto wytłumaczyć jak wyłączyć autostart automapy z komputera? ale tak dla laika
byłbym wdzięczny
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18037
Wysłany: 2012-06-17, 15:57   

Podałem tytuł wątku do przeczytania.
_________________

 
 
swistacki167
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 06 Sie 2011
Posty: 8
Wysłany: 2012-06-17, 16:15   

jacekp1313 napisał/a:
Podałem tytuł wątku do przeczytania.

to wiem ;)
ale nie potrafię tego zrobić, idąc po tym tak jak jest wyjaśnione w tamtych tematach.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18037
Wysłany: 2012-06-17, 16:23   

To jeszcze nie powód do zakładania następnego wątku na ten sam temat - scalam i proszę o przestrzeganie regulaminu (p.4)

[ Dodano: 2012-06-17, 16:27 ]
A konkretnie czego nie umiesz?
Wejśc do mesady? Kliknąć w "niebieską linię" w TCMD?
_________________

 
 
antos777
azymut


Dołączył: 17 Paź 2016
Posty: 2
Wysłany: 2016-10-24, 14:45   Lark 35.7 problem z uruchomieniem

Witam
Dostałem nawigację Lark 35.7. Ktoś wcześniej próbował zainstalować na niej automapę. Niestety nie udało się to (nawigacja zawiesiła się w trakcie instalacji). Teraz po uruchomieniu nawigacji próbuje wystartować automapa, pojawia się biały ekran i nic więcej nie można zrobić. Czy da się jakoś z poziomu komputera wyłączyć automatyczne uruchamianie automapy? Co innego można poradzić? Dodam że nawigacja nie widzi karty pamięci. Próba odinstalowania automapy nic nie daje.
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 49 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 4772
Wysłany: 2016-10-24, 16:59   

A AM jest w pamieci , czy na karcie ?
Czy z kompa widzisz pliki na urządzeniu ?
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
antos777
azymut


Dołączył: 17 Paź 2016
Posty: 2
Wysłany: 2016-10-24, 18:01   

AM jest w pamięci nawigacji. Karty pamięci na komputerze nie widać. Pliki na urządzeniu widzę .
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 49 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 4772
Wysłany: 2016-10-24, 18:18   

A powiedz, co przeczytałeś z tego watku ?

P.S Oddzielne pytanie , czy nowe wersje AM w ogóle sa w stanie ruszyc na Twoim sprzęcie - ale to wyczytaj już w dziale AM
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 10