My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
GC 5055+ odblokowany do Win, przywrócenie stanu fabrycznego
Autor Wiadomość
oizdob 
Waypoint
Spec od dużych chec



Dołączył: 23 Mar 2008
Posty: 89
Skąd: MŁP
Wysłany: 2016-10-05, 23:43   GC 5055+ odblokowany do Win, przywrócenie stanu fabrycznego

Witam. Długo mnie tu nie było, i wypadłem z tematu GPS. Przeczytałem sporo wątków i mam totalny mętlik w głowie. Problem jak w tytule, Gc 5055+ jest odblokowany do windowsa, chciałbym go przywrócić do stanu fabrycznego, czyli z zablokowanym Win CE i systemowym menu, lub jakimkolwiek pulpitem. Teraz po uruchomieniu nawigacji mam Win Ce 6.
:roll:
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 514 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17934
Wysłany: 2016-10-06, 06:11   

Cofnij odblokowanie - wszystko zależy, co i jak zmieniałeś
_________________

 
 
oizdob 
Waypoint
Spec od dużych chec



Dołączył: 23 Mar 2008
Posty: 89
Skąd: MŁP
Wysłany: 2016-10-06, 14:00   

Dzięki za odzew. Sęk w tym że takiego odblokowanego dostałem i nie mam pojęcia jakim sposobem został odblokowany.
Może masz pomysł jak zrobić żeby po uruchomieniu zamiast win ce, uruchamiał się pulpit np. Adja, może jakis skrypt startowy, etc.
 
 
SQT
Waypoint


Dołączył: 15 Mar 2010
Posty: 28
Wysłany: 2016-10-08, 23:37   

Czy masz kartę pamięci w nawigacji ? Zobacz czy na niej lub w pamięci wewnętrznej nawigacji nie ma katalogu o nazwie "explorer.exe", bo o ile dobrze utworzenie takiego katalogu o tej nazwie powodowało z automatu uruchamianie windowsa.
 
 
oizdob 
Waypoint
Spec od dużych chec



Dołączył: 23 Mar 2008
Posty: 89
Skąd: MŁP
Wysłany: 2016-10-09, 15:50   

Bingo ! Co prawda nie na karcie, ale w pamięci urządzenia po dokładnym przejrzeniu znalazłem w folderze frixi explorera :) Frixi to bodajże menu gościa który na alledrogo sprzedaje odblokowania. W każdym razie mam ori menu goclever. Sukces. Dzięki ;-)

Natomiast jak zawsze kolejny problem, nawigacje działają ale po złapaniu fixa GPS dostaje zawiechy, po zgubieniu fixa wszystko wraca do normy. Znalazłem kilka tematów i postów ludzi którzy w tym modelu maja taki sam problem. Napisałem nawet do serwisu Goclevera z zapytaniem czy maja może jakiegoś patcha/łatkę która to naprawia. Ciekawe co jutro odpiszą. :roll:
 
 
SQT
Waypoint


Dołączył: 15 Mar 2010
Posty: 28
Wysłany: 2016-10-10, 16:08   

Nie wiedzieć czemu miałem też problem z zawieszającym się 5055+. Na chomiku znalazłem firmware i po wgraniu jak ręką odjął. W prawdzie straciłem oryginalny program nawigacyjny, ale i tak używam automapy więc kłopotu nie miałem.
 
 
oizdob 
Waypoint
Spec od dużych chec



Dołączył: 23 Mar 2008
Posty: 89
Skąd: MŁP
Wysłany: 2016-10-11, 18:06   

Serwis odpisał: "Proszę dokonać zgłoszenia RMA na stronie www.goclever.pl w zakładce Wsparcie." :-/

SQT
Pamiętasz może który Firmware i z którego chomika? Jest sporo wersji z różnych chomiczków, i nie chciałbym coś namieszać.

EDIT:
Wgrałem firmware z tego chomika http://chomikuj.pl/januszek2245/GOCLEVER/FIRMWARE zgodnie z opisaną instrukcja i jest spokój z zawieszaniem, navi jakby szybciej chodzi.
Pełen sukces. 8-)
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,94 sekundy. Zapytań do SQL: 10