Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Nawigacja NAVMAN F20
Autor Wiadomość
SiwyX
azymut


Dołączył: 28 Mar 2012
Posty: 1
Wysłany: 2012-03-28, 21:32   Nawigacja NAVMAN F20

Witam.

Jestem posiadaczem tej nawigacji. Mam pytanie jak mam go odblokować szukałem wszędzie i nic.. :-?
 
 
marek216 
GPS instruktor
serwis elektroniki



Pomógł: 18 razy
Wiek: 38
Dołączył: 11 Sie 2007
Posty: 755
Wysłany: 2012-03-29, 08:30   

F20 pracuje na linuksie więc go nie odblokujesz
_________________

Serwis elektroniki: www.soft-serwis.eu
Części i narzędzia: www.sklep.soft-serwis.eu
Projektowanie urządzeń: www.fenikstech.pl
Ogłoszenia dla elektroników: www.elektronika.sprzedawaj.eu

Nie pomagam na PW/GG/e-mail !
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 523 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18522
Wysłany: 2012-03-29, 09:39   

Zawartość pamięci: http://www.kroemeke.eu/navman/filelist.html - typowy Linux/Unix
A nowych map nie ma od 2008 roku http://www.activegps.co.u...n-europe-sd.htm

Cytat z http://www.elektroda.pl/r...01.html#4049142
Cytat:
13 Mar 2011 12:30
Z tego co sie orientuje, to nie wyszla nigdy mapa na obszar Polski - ostatnia konczyla sie na rzece Odrze i Nysie Luzyckiej :)
39 funtow, datowana na 2008r z pokryciem 45%. Czyli nijak nieoplacalna zabawa.
_________________

 
 
kkmg1234@poczta 
azymut


Dołączył: 30 Wrz 2016
Posty: 4
Skąd: Sobków
Wysłany: 2016-10-02, 17:12   Navman f20 nie chce sie połączyć z komputerem

Witam, posiadam nawigacje Navman F20 i niestety mam z nią problem mianowicie po podłączeniu urządzenia pod laptopa na navi wyskakuje niebieski komunikat że urządzenie jest podłączone jednak komputer w ogóle nie widzi urządzenia . Na 2 innych komputerach dokładnie to samo. Czy jest możliwość aby z menu zmienić lokalizację mapy?
Pozdrawiam
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 53 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5311
Wysłany: 2016-10-02, 18:54   

A próbowales połączyc przez activeSync ( czy centym obslugi Urzadzeń mobilnych - w zalezności os systemu , na ktorym działa komp ) ?
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
kkmg1234@poczta 
azymut


Dołączył: 30 Wrz 2016
Posty: 4
Skąd: Sobków
Wysłany: 2016-10-02, 21:17   

no_taki napisał/a:
A próbowałeś połączyć przez activeSync ( czy centym obslugi Urzadzeń mobilnych - w zależności os systemu , na którym działa komp ) ?


A jak mam to zrobić?
Z tego co łapę to zmienić w opcjach nawigacji tryb wczytywania zmienić z Trybu masowego na Active Sync ? Tylko że w ustawieniach nawigacji nie ma takiej opcji . Sa podświetlenia opcje dźwięku i języki a wyboru połączenia nie ma ...
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 180 razy
Wiek: 26
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4512
Skąd: Wawa
Wysłany: 2016-10-02, 21:21   

kkmg1234@poczta napisał/a:
komputer w ogóle nie widzi urządzenia
:arrow: http://www.my-navia.pl/vi...p=144982#144982 punkt 2.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
kkmg1234@poczta 
azymut


Dołączył: 30 Wrz 2016
Posty: 4
Skąd: Sobków
Wysłany: 2016-10-02, 22:16   

Nawet przez centrum obsługi urządzeń nie widzi nawigacji
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 523 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18522
Wysłany: 2016-10-03, 07:04   

Nic nie pomogło?. Kabel, firewall, wpis w rejestrze...?
_________________

 
 
kkmg1234@poczta 
azymut


Dołączył: 30 Wrz 2016
Posty: 4
Skąd: Sobków
Wysłany: 2016-10-03, 15:54   

jacekp1313 napisał/a:
Nic nie pomogło?. Kabel, firewall, wpis w rejestrze...?


Zmiana kabla nie pomaga , zaporę wyłączałem jednak bez skutku a wpis w rejestrze czyli?

[ Dodano: 2016-10-03, 15:59 ]
W menagerze urządzeń widzi nieznane urządzenie jednak nie chce zainstalować sterowników...
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 53 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5311
Wysłany: 2016-10-03, 18:06   

Jesli zmiana kabla nie pomaga, to - przynajmniej ja - obstawiam uszkodzone gniazdo usb.
Ale najpierw .... po zmianie kabla wyłącz i wlacz komputer ( a precyzyjnie rzecz ujmując , zrebootuj system i dopiero podlącz navi na nowym kablu ), bo potrafi cholernik pamiętac poprzednie blędne polączenie i nie chce mu się łaczyc od nowa, tylko od razu wywala komunikat ;-)
P.S Testowane na sobie :mrgreen:
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 9