My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Navman f20 nie chce sie połączyć z komputerem
Autor Wiadomość
kkmg1234@poczta 
azymut


Dołączył: 30 Wrz 2016
Posty: 4
Skąd: Sobków
Wysłany: 2016-10-02, 16:12   Navman f20 nie chce sie połączyć z komputerem

Witam, posiadam nawigacje Navman F20 i niestety mam z nią problem mianowicie po podłączeniu urządzenia pod laptopa na navi wyskakuje niebieski komunikat że urządzenie jest podłączone jednak komputer w ogóle nie widzi urządzenia . Na 2 innych komputerach dokładnie to samo. Czy jest możliwość aby z menu zmienić lokalizację mapy?
Pozdrawiam
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 48 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 4617
Wysłany: 2016-10-02, 17:54   

A próbowales połączyc przez activeSync ( czy centym obslugi Urzadzeń mobilnych - w zalezności os systemu , na ktorym działa komp ) ?
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
kkmg1234@poczta 
azymut


Dołączył: 30 Wrz 2016
Posty: 4
Skąd: Sobków
Wysłany: 2016-10-02, 20:17   

no_taki napisał/a:
A próbowałeś połączyć przez activeSync ( czy centym obslugi Urzadzeń mobilnych - w zależności os systemu , na którym działa komp ) ?


A jak mam to zrobić?
Z tego co łapę to zmienić w opcjach nawigacji tryb wczytywania zmienić z Trybu masowego na Active Sync ? Tylko że w ustawieniach nawigacji nie ma takiej opcji . Sa podświetlenia opcje dźwięku i języki a wyboru połączenia nie ma ...
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 175 razy
Wiek: 25
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4429
Skąd: Wawa
Wysłany: 2016-10-02, 20:21   

kkmg1234@poczta napisał/a:
komputer w ogóle nie widzi urządzenia
:arrow: http://www.my-navia.pl/vi...p=144982#144982 punkt 2.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
kkmg1234@poczta 
azymut


Dołączył: 30 Wrz 2016
Posty: 4
Skąd: Sobków
Wysłany: 2016-10-02, 21:16   

Nawet przez centrum obsługi urządzeń nie widzi nawigacji
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 514 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17936
Wysłany: 2016-10-03, 06:04   

Nic nie pomogło?. Kabel, firewall, wpis w rejestrze...?
_________________

 
 
kkmg1234@poczta 
azymut


Dołączył: 30 Wrz 2016
Posty: 4
Skąd: Sobków
Wysłany: 2016-10-03, 14:54   

jacekp1313 napisał/a:
Nic nie pomogło?. Kabel, firewall, wpis w rejestrze...?


Zmiana kabla nie pomaga , zaporę wyłączałem jednak bez skutku a wpis w rejestrze czyli?

[ Dodano: 2016-10-03, 15:59 ]
W menagerze urządzeń widzi nieznane urządzenie jednak nie chce zainstalować sterowników...
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 48 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 4617
Wysłany: 2016-10-03, 17:06   

Jesli zmiana kabla nie pomaga, to - przynajmniej ja - obstawiam uszkodzone gniazdo usb.
Ale najpierw .... po zmianie kabla wyłącz i wlacz komputer ( a precyzyjnie rzecz ujmując , zrebootuj system i dopiero podlącz navi na nowym kablu ), bo potrafi cholernik pamiętac poprzednie blędne polączenie i nie chce mu się łaczyc od nowa, tylko od razu wywala komunikat ;-)
P.S Testowane na sobie :mrgreen:
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,86 sekundy. Zapytań do SQL: 9