My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2016-01-02, 14:45
Navroad VIVO S6 i programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
DyzioBalanger
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 29 Wrz 2016
Posty: 6
Wysłany: 2016-09-29, 14:09   

Bilunia napisał/a:
DyzioBalanger napisał/a:
Już mi się skonczyły pomysły

Twój film obejrzałem "od dechy, do dechy".
Już kilka razy były opisywane przypadki, że AM niewłaściwie współpracuje z dodatkiem "AutoStart". Kolejna rzecz, że AM ma alergię na wyłączanie jej poprzez odcięcie zasilania, czy wyłączenie urządzenia bez wcześniejszego wyłączenia z poziomu menu AM. Może się po prostu coś "wysypać" i stwarzać problemy przy dalszej eksploatacji. Zdaję sobie sprawę, że na jakby nie było dobrym sprzęcie i firmowym oprogramowaniu z wykorzystaniem firmowego dodatku, takie rzeczy jak pokazałeś, nie powinny mieć miejsca ... a jednak.
Na początek proponuję wywalić z urządzenia wszystko co związane z AM, po czym zainstalować AM "na czysto", ale bez dodatku "AutoStart". Dodatkowo przed wyłączeniem urządzenia, wyłączać AM korzystając z jej Menu -> Koniec
Powinno pomóc


Też pytałem w serwisie po cholerę po wyłączeniu zapłonu całe urządzenie się wyłącza. Tak samo po włączeniu zapłonu samo się włącza. Po kiego taka funkcjonalność że trzeba się ścigać z urządzeniem aby wyłączyć AM z menu. Ale w navroad uważają inaczej - tak jest "super" i nie da się tego wyłączyć.

AM instalowałem "na czysto" - nic to nie dało.
Po instalacji bez autostartu Navroad AM się nie uruchamia - komunikat: "program nie zaistalowany"
 
 
Bilunia 
Maestro GPS



Pomógł: 26 razy
Dołączył: 15 Sty 2010
Posty: 3120
Skąd: od Boćka
Wysłany: 2016-09-29, 14:15   

DyzioBalanger napisał/a:
Po instalacji bez autostartu Navroad AM się nie uruchamia - komunikat: "program nie zaistalowany"

A zainstalowałeś dodatek Navroad dostępny z poziomu menu instalatora AM podczas instalacji ??
No i korzystaj z opcji "Instalacja zaawansowana" - wtedy masz możliwość zainstalowania tylko tego, czego Ci potrzeba i wyboru instalacji pod kątem NavRoad'a
_________________
Nie podejmuję dyskusji z debilem, by nie zostać zmuszony do zejścia na jego poziom, a wtedy ludzie mogą nie zauważyć różnicy
 
 
DyzioBalanger
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 29 Wrz 2016
Posty: 6
Wysłany: 2016-09-30, 07:22   

Bilunia napisał/a:
DyzioBalanger napisał/a:
Po instalacji bez autostartu Navroad AM się nie uruchamia - komunikat: "program nie zaistalowany"

A zainstalowałeś dodatek Navroad dostępny z poziomu menu instalatora AM podczas instalacji ??
No i korzystaj z opcji "Instalacja zaawansowana" - wtedy masz możliwość zainstalowania tylko tego, czego Ci potrzeba i wyboru instalacji pod kątem NavRoad'a


Obie odp. TAK.
 
 
Bilunia 
Maestro GPS



Pomógł: 26 razy
Dołączył: 15 Sty 2010
Posty: 3120
Skąd: od Boćka
Wysłany: 2016-09-30, 08:24   

DyzioBalanger napisał/a:
Obie odp. TAK.

No to jest niemożliwe, byś otrzymywał komunikat, że "program nie jest zainstalowany". Coś sam musiałeś skopsać.
_________________
Nie podejmuję dyskusji z debilem, by nie zostać zmuszony do zejścia na jego poziom, a wtedy ludzie mogą nie zauważyć różnicy
 
 
DyzioBalanger
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 29 Wrz 2016
Posty: 6
Wysłany: 2016-09-30, 08:41   

Bilunia napisał/a:
DyzioBalanger napisał/a:
Obie odp. TAK.

No to jest niemożliwe, byś otrzymywał komunikat, że "program nie jest zainstalowany". Coś sam musiałeś skopsać.



"Aplikacja niezainstalowana" jest gdy nie zainstaluje sie dodatki Navroad przy instalacji AM.
Pisałem wyżej o opcji autostart w nawigacji - "autonavi".

Podsumowując. AM jest zainstalowana poprawnie ale połowa uruchomień kończy sie na ekranie startowym AM. Serwis twierdzi że sprzęt jest ok i odsyła do wydawcy AM. Ci z kolei twierdzą, że AM jest w 100% kompatybilna z Vivo S6 i odsyłają do Navroad. Czyli w 100% po polsku.
 
 
Bilunia 
Maestro GPS



Pomógł: 26 razy
Dołączył: 15 Sty 2010
Posty: 3120
Skąd: od Boćka
Wysłany: 2016-09-30, 09:48   

DyzioBalanger napisał/a:
"Aplikacja niezainstalowana" jest gdy nie zainstaluje sie dodatki Navroad przy instalacji AM.

To jest chyba oczywiste i zwracałem Ci wcześniej na to uwagę. Odpisałeś, że dodatek zainstalowałeś (cyt. z 29 września, godz. 8.22 "Obie odp. TAK")
DyzioBalanger napisał/a:
AM jest zainstalowana poprawnie ale połowa uruchomień kończy sie na ekranie startowym AM

Sugerowałem, byś wywalił z urządzenia wszystko co związane z AM i zainstalował program od zera z uwzględnieniem dodatku do NavRoad'a, ale bez "autostartu". Równie dobrze można zainstalować "Autostart", ale obowiązkowo w Twoim przypadku musisz wyłączać AM korzystając z jej menu, przed wyłączeniem sprzętu.
Często się zdarzało (z opisów użytkowników), że jeżeli AM nie wyłączy się korzystając z jej menu, przed wyłączeniem urządzenia, to program potrafi się rozsypać.

Natomiast Ty co chwilę piszesz coś innego ...
Oczywiście jeżeli chcesz się nadal "kopać z koniem" i nie korzystać z porad, tylko kombinować po swojemu, to życzę powodzenia. Moim zdaniem po prostu nieprawidłowo eksploatujesz AM, a winy szukasz wszędzie, tylko nie po swojej stronie.
Koniec z mojej strony
_________________
Nie podejmuję dyskusji z debilem, by nie zostać zmuszony do zejścia na jego poziom, a wtedy ludzie mogą nie zauważyć różnicy
 
 
bovima
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 21 Kwi 2009
Posty: 7
Wysłany: 2016-09-30, 12:36   

DyzioBalanger napisał/a:
Bilunia napisał/a:
DyzioBalanger napisał/a:
Już mi się skonczyły pomysły

Twój film obejrzałem "od dechy, do dechy".
Już kilka razy były opisywane przypadki, że AM niewłaściwie współpracuje z dodatkiem "AutoStart". Kolejna rzecz, że AM ma alergię na wyłączanie jej poprzez odcięcie zasilania, czy wyłączenie urządzenia bez wcześniejszego wyłączenia z poziomu menu AM. Może się po prostu coś "wysypać" i stwarzać problemy przy dalszej eksploatacji. Zdaję sobie sprawę, że na jakby nie było dobrym sprzęcie i firmowym oprogramowaniu z wykorzystaniem firmowego dodatku, takie rzeczy jak pokazałeś, nie powinny mieć miejsca ... a jednak.
Na początek proponuję wywalić z urządzenia wszystko co związane z AM, po czym zainstalować AM "na czysto", ale bez dodatku "AutoStart". Dodatkowo przed wyłączeniem urządzenia, wyłączać AM korzystając z jej Menu -> Koniec
Powinno pomóc


Też pytałem w serwisie po cholerę po wyłączeniu zapłonu całe urządzenie się wyłącza. Tak samo po włączeniu zapłonu samo się włącza. Po kiego taka funkcjonalność że trzeba się ścigać z urządzeniem aby wyłączyć AM z menu. Ale w navroad uważają inaczej - tak jest "super" i nie da się tego wyłączyć.

AM instalowałem "na czysto" - nic to nie dało.
Po instalacji bez autostartu Navroad AM się nie uruchamia - komunikat: "program nie zaistalowany"



Po pierwsze da się wyłączyć automatyczny start i wyłączanie urządzenia.

Po drugie ono się wcale od razu nie wyłącza, tylko na 20 s wyświetla ekran z opcjami do wyboru - możesz dotknąć zielonego przycisku i powrócić do AM, aby ja wyłączyć ręcznie lub, gdy przerwa w korzystaniu z nawigacji nie ma być długa, dotknąć żółtego i uśpić urządzenie. Po włączeniu zasilania błyskawicznie wróci do AM.

Po trzecie, jeżeli nie zainstalujesz dodatku autostart, musisz inaczej uruchomić program nawigacyjny - można podać link do odpowiedniego execa jako link do alternatywnej przeglądarki internetowej.

To wszystko da się zrobić z poziomu standardowego użytkownika urządzenia...
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,22 sekundy. Zapytań do SQL: 11