My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
50.9 i programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
aiverson
Waypoint


Dołączył: 14 Lut 2013
Posty: 21
Wysłany: 2015-06-28, 20:31   

oki ale dlaczego wyskakuje ze "mapa nie jest załadowana" ??
 
 
gmpl 
guru


Pomógł: 29 razy
Wiek: 42
Dołączył: 20 Maj 2008
Posty: 1945
Wysłany: 2015-06-28, 22:04   

Przypadkiem nie masz dwóch AutoMap, jedną w urządzeniu drugą karcie? Jeśli tak, wyczyść starą z urządzenia (pamięci wewnętrznej). Pozostałości po starej wersji też mogą szkodzić.
_________________
UWAGA: autor postu zastrzega sobie prawo do zmiany punktu widzenia w dowolnym momencie. Wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania.
Poglądy i opinie wyrażane przeze mnie są wyssane z palca i nie mają odzwierciedlenia w rzeczywistości, a wszelka zbieżność osób i zdarzeń, ze światem realnym jest zupełnie przypadkowa. :-D
http://www.mynavi-expert.pl/reflink/6960/ - nowości, nawigacja na WinCE i Androida, panele, filmy on-line

 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18008
Wysłany: 2015-06-29, 07:02   

aiverson napisał/a:
wyskakuje mi "mapa nie jest załadowana"
Wskaż położnie folderu z mapą w opcjach. Oczywiście, jeżeli poprawnie spatchowaleś.
_________________

 
 
aiverson
Waypoint


Dołączył: 14 Lut 2013
Posty: 21
Wysłany: 2015-06-29, 16:02   

witam, raz wyskakuje mi te mapa nie jest załadowana a innym razem ze nie jest zarejestrowana... wszystko robie OK
mape obecnie wgralem do pamieci wew, innej AM tam nie ma ... jedynie Lark
help !!
 
 
gmpl 
guru


Pomógł: 29 razy
Wiek: 42
Dołączył: 20 Maj 2008
Posty: 1945
Wysłany: 2015-06-29, 16:41   

aiverson napisał/a:
mape obecnie wgralem do pamieci wew,
A kartę SD wyjąłeś rozumiem? Sprawdź co masz dokładnie w urządzeniu oraz na karcie, zdecyduj się na jedną opcję, postępuj zgodnie z poradnikiem instalacji. Nie ma takiej opcji, że nie zadziała, skłaniałbym się do winy użytkownika.
aiverson napisał/a:
wszystko robie OK

Napisz może jaką wersję instalujesz i jak. Tak do końca nie wiadomo co robisz. Więc trudno znaleźć błąd.
_________________
UWAGA: autor postu zastrzega sobie prawo do zmiany punktu widzenia w dowolnym momencie. Wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania.
Poglądy i opinie wyrażane przeze mnie są wyssane z palca i nie mają odzwierciedlenia w rzeczywistości, a wszelka zbieżność osób i zdarzeń, ze światem realnym jest zupełnie przypadkowa. :-D
http://www.mynavi-expert.pl/reflink/6960/ - nowości, nawigacja na WinCE i Androida, panele, filmy on-line

 
 
aiverson
Waypoint


Dołączył: 14 Lut 2013
Posty: 21
Wysłany: 2015-06-29, 17:03   

moze ktos ma jakis link sprawdzony do mapy?? uzywam 6.16, moze faktycznie zle patch zrobiony??
ale z tego co pamietam, to ta mapa byla juz intalowana na 3 innych navi i dzialalo OK :( a jutro yjazd w trase :/
 
 
wojtek1234321
GPS instruktor


Pomógł: 14 razy
Dołączył: 03 Sie 2012
Posty: 625
Wysłany: 2015-06-29, 17:23   

aiverson napisał/a:
raz wyskakuje mi te mapa nie jest załadowana a innym razem ze nie jest zarejestrowana... wszystko robie OK

Takie przypadki to kojarzą mi się z instalacją na navroadach i potrzebie zaznaczenia opcji w patcherze "patch navroad", wprawdzie to Lark, ale może warto spróbować podczas patchowania zaznaczyć tą opcję i spróbować co się "wydarzy" po instalacji, (standardowo po uruchomieniu patchera ta opcja nie jest zaznaczona i trzeba ją zaznaczyć "ręcznie").

[ Dodano: 2015-06-29, 17:23 ]
aiverson napisał/a:
raz wyskakuje mi te mapa nie jest załadowana a innym razem ze nie jest zarejestrowana... wszystko robie OK

Takie przypadki to kojarzą mi się z instalacją na navroadach i potrzebie zaznaczenia opcji w patcherze "patch navroad", wprawdzie to Lark, ale może warto spróbować podczas patchowania zaznaczyć tą opcję i spróbować co się "wydarzy" po instalacji, (standardowo po uruchomieniu patchera ta opcja nie jest zaznaczona i trzeba ją zaznaczyć "ręcznie").

[ Dodano: 2015-06-29, 17:23 ]
aiverson napisał/a:
raz wyskakuje mi te mapa nie jest załadowana a innym razem ze nie jest zarejestrowana... wszystko robie OK

Takie przypadki to kojarzą mi się z instalacją na navroadach i potrzebie zaznaczenia opcji w patcherze "patch navroad", wprawdzie to Lark, ale może warto spróbować podczas patchowania zaznaczyć tą opcję i spróbować co się "wydarzy" po instalacji, (standardowo po uruchomieniu patchera ta opcja nie jest zaznaczona i trzeba ją zaznaczyć "ręcznie").

[ Dodano: 2015-06-29, 17:24 ]
aiverson napisał/a:
raz wyskakuje mi te mapa nie jest załadowana a innym razem ze nie jest zarejestrowana... wszystko robie OK

Takie przypadki to kojarzą mi się z instalacją na navroadach i potrzebie zaznaczenia opcji w patcherze "patch navroad", wprawdzie to Lark, ale może warto spróbować podczas patchowania zaznaczyć tą opcję i spróbować co się "wydarzy" po instalacji, (standardowo po uruchomieniu patchera ta opcja nie jest zaznaczona i trzeba ją zaznaczyć "ręcznie").

[ Dodano: 2015-06-29, 17:24 ]
aiverson napisał/a:
raz wyskakuje mi te mapa nie jest załadowana a innym razem ze nie jest zarejestrowana... wszystko robie OK

Takie przypadki to kojarzą mi się z instalacją na navroadach i potrzebie zaznaczenia opcji w patcherze "patch navroad", wprawdzie to Lark, ale może warto spróbować podczas patchowania zaznaczyć tą opcję i spróbować co się "wydarzy" po instalacji, (standardowo po uruchomieniu patchera ta opcja nie jest zaznaczona i trzeba ją zaznaczyć "ręcznie").
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 258 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9429
Wysłany: 2015-06-29, 19:42   

aiverson napisał/a:
sprawdzonej
Użyj niepatchowanej instalki i zrób wszystko wg poradnika

[ Dodano: 2015-06-29, 19:47 ]
I instaluj na karcie SD wyjętej z Larka
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
papieju 
młodszy inspektor GPS



Dołączył: 17 Gru 2008
Posty: 11
Wysłany: 2016-08-22, 13:46   Lark 50.9 BT problem z AM

Wygląda to tak: po wgraniu na sd AM odpala się pięknie za pierwszym razem. Łapie sygnał szybko i stabilnie działa. Ale kolejne uruchomienie AM kończy się albo zamrożeniem ekranu startowego i mam niebieskie tło z logo AM i nie rusza, daje jakiś sygnał dźwiękowy i nic, pomaga tylko wyłączenie i na sekundę mignie komunikat że nie można uruchomić pliku z mapą, po restarcie czasem to samo, a czasem wstaje ale mam komunikat że nie wykryto GPS i po kliknięciu OK wstaje normalnie. Czasem uruchamia się bez błędu ale szuka satelit, szuka i nic, restart. Jak już załapie, to działa bez zarzutu, problemy są tylko przy uruchamianiu. Myślałem że karta sd walnięta, ale to samo, inna wersja AM i to samo - to błąd sprzętu? Navi jest nowa, ma 3 tygodnie od zakupu. W innych Larkach tego problemu nie mam, chyba że to specyfika modelu? Reklamować? Czy są jakieś rozwiązania?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18008
Wysłany: 2016-08-22, 13:54   

Trochę szczegółów
1. Gdzie masz program ? Karta czy pamięć urządzenia?
2. Z którego pliku uruchamiasz i jak? (spod przycisku NAWIGACJA)?
3. AM instalka, czy gotowiec?
4. Larka wyłączasz po zamknięciu programu?

P.S. Scaliłem z istniejącym wątkiem - patrz p.3 regulaminu
_________________

 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 49 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 4738
Wysłany: 2016-08-22, 15:30   

hmmm...
papieju napisał/a:
po wgraniu na sd AM odpala się pięknie za pierwszym razem

jacekp1313 napisał/a:
Gdzie masz program ? Karta czy pamięć urządzenia?


Tak dodatkowo do pytań jacek1313.. czy karta przed wgraniem AM została głęboko ( z nadpisaniem klastrów ) sformatowana ?
Bo czasem po prostu sa blędy na karcie i dopóki błędne klastry nie zostaną wyłączone formatem z użytku mogą dziac się cuda.
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
papieju 
młodszy inspektor GPS



Dołączył: 17 Gru 2008
Posty: 11
Wysłany: 2016-08-22, 15:40   

jacekp1313 napisał/a:
Trochę szczegółów
1. Gdzie masz program ? Karta czy pamięć urządzenia?
2. Z którego pliku uruchamiasz i jak? (spod przycisku NAWIGACJA)?
3. AM instalka, czy gotowiec?
4. Larka wyłączasz po zamknięciu programu?

P.S. Scaliłem z istniejącym wątkiem - patrz p.3 regulaminu


Ad.1 - karta
Ad.2 - spod Nawigacja po uprzedniej zmianie pliku startowego w menu
Ad.3 - instalacja + patcher
Ad.4 - tak, po zamknięciu AM wyłączam go z guzika z opcją wyłącz

no_taki napisał/a:
Tak dodatkowo do pytań jacek1313.. czy karta przed wgraniem AM została głęboko ( z nadpisaniem klastrów ) sformatowana ?
Bo czasem po prostu sa blędy na karcie i dopóki błędne klastry nie zostaną wyłączone formatem z użytku mogą dziac się cuda.

Sprawdzałem na innej karcie. Obie działają bez zarzutu w innych egzemplarzach Larka, tylko model inny. To nie to.

Ogólnie to nie jest pierwszy Lark w którego wgrywam AM na kartę sd (czytnikiem, nie przez urządzenie), za to pierwszy z takimi problemami.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18008
Wysłany: 2016-08-22, 19:29   

Skopiuj program do Larka, folder MAPS zostaw na SD i zobacz, czy będzie to samo.
_________________

 
 
papieju 
młodszy inspektor GPS



Dołączył: 17 Gru 2008
Posty: 11
Wysłany: 2016-08-22, 20:01   

Nie mam katalogu Maps. Mam tylko folder AutomapaEU, pliki automapa eu.md5, automapa.info i automapa.info.bak. I tyle. I na innych Larkach działa. Sprawdziłem, teraz podniosła się bez zarzutu. Dziwne
 
 
Aimovoria
azymut


Dołączył: 08 Lut 2017
Posty: 1
Wysłany: 2017-02-08, 13:52   Lark Freebird 50.9 problem z wejściem w menu z NAWIGACJĄ

Witam serdecznie,

W związku z tym, że posiadam nawigację Lark'a FreeBird 50.9 i chciałem "przerobić" ją na korzystanie z funkcjonalności AutoMapy natrafiłem na jeden problem którego nie potrafię przebrnąć.. Dla wielu z was będzie wydawał się błachy ale za cholerę nie mogę odszukać informacji na ten owy problem.

W momencie startu nawigacji dosłownie na 1,5sek widzę owy layout NAWIGACJA ale w następstwie otwiera się LarkMap..

Posiadam podłączenie ActiveSync z owym urządzeniem. Widnieją foldery takie jak:
Application Data
My Documents
Network
Program Files
Recycled
ResidentFlash
SDMMC
Temp
Windows
ControlPanel - skrót

Próbowałem tworzyć pusty folder w SDMMC o nazwie explorer.exe,
próbowałem kopiować owy plik exe z Windows i wrzucać go na SDMMC czy ResidentFlash celem odpalenia owego pulpitu NAWIGACJA. Nie pomogło.

CEremote sprawdzałem czy podczas podłączenia USB między PC - Lark jest możliwość sprawdzenia czy owy eksplorator w ogóle odpala. Tak jest, ale jego funkcjonalność przypomina tą za czasów Win95.

AutoMapa została wgrana na SDMMC, próbowałem korzystać z AdJA pulpitu.
Ale coś niefrasobliwie sobie poradziłem.

Proszę o pomoc, laik :(
Pozdrawiam.

[ Komentarz dodany przez: ___Olivia_: 2017-02-08, 19:02 ]
Scaliłam z odpowiednim tematem.
Regulamin punkt 3.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,15 sekundy. Zapytań do SQL: 9