My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: dasior591
2011-03-09, 20:50
GoClever 5055+ i problem z AutoMapa
Autor Wiadomość
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 514 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17945
Wysłany: 2014-01-20, 20:25   

A jak dokładnie brzmi ten komunikat?

Przy okazji - po co Ci ten zabytek ze starymi mapami?
_________________

 
 
Happybob
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Sty 2014
Posty: 10
Skąd: Polska
Wysłany: 2014-01-20, 20:29   

Myślałem, że jest to najnowsza AM, nie znalazłem lepszej...
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 514 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17945
Wysłany: 2014-01-20, 20:32   

Wystarczy zajrzeć do działu z linkami lub działu o AM

Pytałem o dokładną treść komunikatu
_________________

 
 
Happybob
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Sty 2014
Posty: 10
Skąd: Polska
Wysłany: 2014-01-20, 20:33   

Oto komunikat:
"Program memory is very low. You must select one task to close, or increase the amount of program memory, if vaiable:
Automapa WCE (v6.14.0.2106) (\SDMMC\AUTOMAPA EU\MAPS\EUROPE\)

moge zaznaczyć jeszcze

"Convert some storage Memory to Program Memory. ( You can use the System control panel to adjust memory later )
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 514 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17945
Wysłany: 2014-01-20, 21:05   

Zmien ustawienia pamięci wg wątku, do którego dołączyłem Twoje posty.

Spróbuj na o połowę krótszej trasie,

[ Dodano: 2014-01-20, 21:07 ]
I zajrzyj do http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=8894
_________________

 
 
ltxudorl
azymut


Dołączył: 31 Lip 2016
Posty: 3
Wysłany: 2016-07-31, 11:43   Goclever Navio 500+ problem z Auto Mapą

Witam. Do tej pory nie miałem problemu z tą nawigacją do momentu kiedy chciałem podmienić folder z mapą na nowszą wersję. Od tego nawigacja jak się włącza bez karty to jest ok, włącza się ekran z ikonkami. Jeżeli włączę nawigację z włożoną kartą zatrzymuje się na ekranie startowym. Co może być przyczyną ?
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 175 razy
Wiek: 25
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4429
Skąd: Wawa
Wysłany: 2016-07-31, 11:52   

Format karty SD, ponowna instalacja programu nawigacyjnego, na karcie może być uszkodzony jakiś plik, który powoduje zawieszanie się urządzenia.
Może być też uszkodzona karta SD.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
ltxudorl
azymut


Dołączył: 31 Lip 2016
Posty: 3
Wysłany: 2016-07-31, 13:30   

Kupiłem nową kartę sformatowałem i nie wrzucając nic na nią włożyłem do nawigacji i to samo - ekran startowy i nic więcej
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 175 razy
Wiek: 25
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4429
Skąd: Wawa
Wysłany: 2016-07-31, 13:41   

Może być uszkodzony splot kart SD w urządzeniu, przy włożeniu karty robi jakieś zwarcie, co powoduje zawieszanie urządzenia.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
ltxudorl
azymut


Dołączył: 31 Lip 2016
Posty: 3
Wysłany: 2016-07-31, 13:53   

Udało się. Powodem problemu była wadliwa karta SD. Tą co kupiłem też była wadliwa, dopiero z trzecią zadziałało. Dziękuje za pomoc.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,2 sekundy. Zapytań do SQL: 11