Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: ___Olivia_
2014-09-17, 18:50
SmartGPS sg720 reanimacja, backup
Autor Wiadomość
wraq
azymut


Dołączył: 30 Kwi 2016
Posty: 1
Wysłany: 2016-04-30, 01:54   

Hej wszystkim. Podłączam się pod temat bo mam podobny problem.

Otóż zainstalowałem patcha według instrukcji ze strony i po komunikatach dotyczących flashowania pojawiło się logo i urządzenie wyłączyło się. Po wyjęciu karty i włączeniu, pojawiało się logo i znowu czarny ekran.

Spróbowałem włączyć urządzenie jeszcze raz z kartą w slocie i znowu pojawiają się komunikaty flashowania, ale tym razem urządzenie wisi na logo i nie da się go w ogóle wyłączyć (reset z kartą pamięci daje ten sam efekt co wyżej, a bez - logo mignie i pojawia się z powrotem).

Czy można to jeszcze odratować? Czemu w ogóle się to posypało?




ROZWIĄZANIE:
Sprawa się rozwiązała gdy ściągnąłem pliki patcha z innego źródła (gryzonia) i nawigacja zflashowała się poprawnie.
 
 
japycz1 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 27 Sie 2014
Posty: 10
Skąd: Polska
Wysłany: 2016-05-15, 20:02   

Witam. Ma ktoś rozebraną taką nawigację i multimetr pod ręką? potrzebuję aby zmierzyć mi z jakimi pinami połączony jest włącznik i zaznaczyć na zdjęciu. Z jednej strony jest masa, a drugi przeciągnięty jest wewnętrzną warstwą gdzieś dalej. Nawigacja ma niestety wyrwaną tą ścieżkę i nie za bardzo mam jak zlokalizować gdzie ta ścieżka idzie.
 
 
wasnyz3g
azymut


Dołączył: 03 Lip 2016
Posty: 2
Wysłany: 2016-07-03, 20:49   

Witam,

mam podobny problem co przedmowcy.

kolega w trakcie ladowania sie patcha w nawigacji, zresetowal urzadzenie.

Od tego czasu nawigacja juz sie nie wlaczyla.

Pytanie czy mozna cos z tym zrobic czy zostaje serwis?
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4560
Skąd: Wawa
Wysłany: 2016-07-03, 20:54   

wasnyz3g napisał/a:
Pytanie czy mozna cos z tym zrobic czy zostaje serwis?
A tego próbowałeś ?
wraq napisał/a:
ROZWIĄZANIE:
Sprawa się rozwiązała gdy ściągnąłem pliki patcha z innego źródła (gryzonia) i nawigacja zflashowała się poprawnie.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
wasnyz3g
azymut


Dołączył: 03 Lip 2016
Posty: 2
Wysłany: 2016-07-04, 09:15   

2 różnych patchów sprawdzałem, można sprobować jeszcze innego tylko pytanie czy ktoś ma działającego?

Udalo się. ściągnięty nowy patch z MapyMap uruchomił urządzenie.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 10