My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hukkle
2010-07-20, 22:31
Lark 43.2 i programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 175 razy
Wiek: 25
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4438
Skąd: Wawa
Wysłany: 2012-06-09, 22:35   

JatinX,
Tak ma . Wchodzisz ustawienia i ścieżka mapy wybierasz plik uruchomiający daną mapę , wracasz do memu i klikasz nawigacja
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 258 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9438
Wysłany: 2012-06-10, 16:09   

Tak trudno przeczytać instrukcję obsługi ?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Xmarx
azymut


Dołączył: 01 Maj 2011
Posty: 2
Wysłany: 2014-03-15, 14:11   Lark FreeBird 43.2 a AM

Witam
Mam problem z nawigacją Lark Freebird 43.2
Zainstalowałem na karcie pamięci AM 6.14 EU (patchowane) i po włożeniu do nawigacji nie odnajduje programu nawigacyjnego. Wchodzę w Ustawienia, następnie Nawigacja gdzie mam ustaloną ścieżkę dostępu wskazaną na SDMMC\AutoMapa EU\wceAM.exe. Gdy próbuję zmienić ścieżkę, w podanym katalogu nie widzi żadnych plików.
Spróbowałem skopiować ze starej karty pamięci używanej w tej nawigacji katalog AM Loader i plik AutoMapa.info.bak- wtedy uruchomiła się nowa AutoMapa. Niestety po wyłączeniu nawigacji i ponownym uruchomieniu, ponownie pojawia się komunikat "Brak programu nawigacyjnego". Można coś z tym zrobić? Jakieś pomysły?

[ Komentarz dodany przez: ___Olivia_: 2014-03-15, 17:50 ]
Scaliłam z odpowiednim tematem.
Regulamin punkt 3.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 258 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9438
Wysłany: 2014-03-15, 21:02   

1. Wyjmij kartę z Larka i włóż do kompa. Podaj, gdzie jest plik wceAm.exe - najpierw włącz pokazywanie rozszerzeń.
2. Spróbuj z plikiem Automapa EU.exe
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
munioman
azymut


Dołączył: 26 Wrz 2014
Posty: 2
Wysłany: 2014-09-26, 11:06   

Hej witajcie. Czy ktoś pomoże mi przejść przez proces wgrywania AutoMapy (w miarę aktualnej) lub innej dobrej nawigacji do Lark 43.2 . Mam go juz kilka lat ale jest tam stara nawigacja. Postanowilem go ostatnio użyć i chcialbym mieć nowszą nawigację. Proszę o jakieś linki albo o opisanie krok po kroku jak się do tego zabrać. Z góry dziekuję
Przeleciałem watek i widzę że nie musze odblokowywać urządzenia - czy dobrze zrozumialem?
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 258 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9438
Wysłany: 2014-09-26, 11:33   

munioman napisał/a:
nie musze odblokowywać urządzenia
Nie musisz. Patrz instrukcja obsługi, punkt o wyborze programu

munioman napisał/a:
Proszę o jakieś linki
W dziale z linkami

munioman napisał/a:
ktoś pomoże mi przejść przez proces wgrywania AutoMapy
Wszystko masz opisane w poradniku w dziale o AM. Warto tez zajrzec do tematu o programach nawigacyjnych na 43.2
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
munioman
azymut


Dołączył: 26 Wrz 2014
Posty: 2
Wysłany: 2014-09-26, 11:47   

Kurcze jestem kompletnym laikiem. Nie możesz podrzucić linka. Byłem w wątku o automapie ale tam jest sporo instalacji na inne nawigacje.

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2014-09-26, 12:55 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Wydzieliłem z Odblokowanie Larka 43.2
Posty nie związane z tematem wątku
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 258 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9438
Wysłany: 2014-09-26, 12:52   

Poradnik instalacji AM jest tylko jeden.
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Pixa
azymut


Dołączył: 04 Wrz 2015
Posty: 1
Wysłany: 2015-09-04, 16:21   

Cześć wszystkim:)
To mój pierwszy post i mam nadzieję, że od razu nie w złym temacie.

Mianowicie mam do Was kilka pytań.
Czy ma Larku 43.2 i 43.3 (albo ogólnie na Larkach) można zainstalować Garmin City Navigator Europe NT?

Coś wyszukałem, że nie ma takiej możliwości ale odpowiedź nie była do końca jasna więc się chcę upewnić.

I proszę podpowiedzcie jaki program nawigacyjny wgrać by mieć aktualne mapy Europy.
Mam obecnie iGO 8 ale jest już przestarzała i muszę zrobić update.
Doczytałem, że w larkach nie trzeba łamać systemu a wystarczy z poziomu nawigacji wybrać plik .exe, mam racje czy nie do końca?

System operacyjny moich Larków to Windows CE 5.0.

Pozdrawiam Mateusz :)
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 258 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9438
Wysłany: 2015-09-04, 20:38   

Kazdy program ma aktuakne mapy Europy (moze poza MioMap i Mireo).
Jak zainstalowac - patrz poradniki w dzialach o tych programach.
Jest tez watek o aktualizacji iGO
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
szymon189
Navi Expert


Dołączył: 23 Lip 2011
Posty: 464
Wysłany: 2016-03-30, 20:13   

Czy ktoś z Was używa najnowszej AutoMapy w Larku 43.2 i podzieli się opinią jak działa?
 
 
djmalag
Waypoint


Dołączył: 26 Cze 2011
Posty: 150
Wysłany: 2016-06-24, 08:34   Lark sie zawiesza, gubi sygnał

Witam
Posiadam larka 43.2 a na niego wrzucona AM. Gdy próbuje jechac chwile mnie prowadzi po czym sie zwiesza i stoi w miejscu, a gdy sie nie zwiesi to jedzie zamiast na drodze gdzies na polach. Bywa że ma sygnał a zaraz go nie ma. Mam wgraną najnowsza wersje, może coś w niej nie tak albo lark nie radzi sobie z nią?
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 258 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9438
Wysłany: 2016-06-24, 12:31   

Zwisy: spróbuj sposobów opisanych w początku drugiego postu http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=28980

Sygnał: ustaw właściwy port i prędkość wg http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15573 p.9 i inne sposoby z wątku http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=17835


Do scalenia z http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=20927
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,13 sekundy. Zapytań do SQL: 11