Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2016-01-10, 15:48
Manta GPS570 programy nawigacyjne.
Autor Wiadomość
capitano3
Waypoint


Dołączył: 02 Maj 2013
Posty: 18
Wysłany: 2015-05-22, 18:53   

jak klikne w "Nawigacja" http://iv.pl/images/56560015319154745291.jpg zaznaczono na czerwono to mam do wyboru takie dwie opcje --> http://iv.pl/images/95885899479379915817.jpg
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6275
Wysłany: 2015-05-22, 18:55   

Powtarzam pytanie:

Co masz na karcie ??????
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
capitano3
Waypoint


Dołączył: 02 Maj 2013
Posty: 18
Wysłany: 2015-05-22, 18:56   

AutoMape
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6275
Wysłany: 2015-05-22, 19:25   

To mi wytłumacz...
po co Ci dwie Automapy ?

Rób jak uważasz.. ja bym po prostu usunął starą wersję z karty, wgrał jeszce raz AM na karte ( tym razem cała Europę , bo miejsca wystarczy ) i po prostu uruchamiał z Automapy
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
capitano3
Waypoint


Dołączył: 02 Maj 2013
Posty: 18
Wysłany: 2015-05-22, 20:08   

wszystko z karty przed instalacja usunalem i sformatowalem karte. To otwiera ta sama automape tylko jedno jest z sciezki Automapa a drugie z wceAm i moje pytanie teraz cyz tak moze byc ?
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6275
Wysłany: 2015-05-22, 20:11   

Nie rozumiem.
Jak Nawigacja może uruchamiac program, który fizycznie nie istnieje ?
( Bo ścieżka jak byk prowadzi do pliku Automapa.exe na karcie )
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
capitano3
Waypoint


Dołączył: 02 Maj 2013
Posty: 18
Wysłany: 2015-05-22, 20:32   

no ja tez nie wiem juz nic ale AutoMapa chodzi to chyba zostawie tak jak jest
 
 
Gulfstream
azymut


Dołączył: 30 Lis 2015
Posty: 2
Wysłany: 2015-11-30, 20:27   MapaMap SD Zamula

Witajcie,

Posiadam urządzenie Manta GPS 570, Win CE 6.0. Oryginalnie wgrane na nim jest oprogramowanie Navigator Free. Program chodzi ok, natomiast zatęskniłem za starą, poczciwą MapąMap.
Zaopatrzyłem się więc w odpowiednią kartę SD, pobrałem program z forum i... lipa.
Program instaluje się bez problemu, patch bez problemu, odpalenie programu na Navi bez problemu. Problemem jest straszne zamulenie MapyMap. Działa z kilkudziesięciosekundowym opóźnieniem. Nie wspominam już o prędkości prowadzenia, bo program jest po jednej stronie wisły a ja już dawno po drugiej?
Na początku pomyślałem za wolna karta. Kupiłem szybszą, dużo szybszą, dalej to samo. Próbowałem instalować kilka wersji, z każdą jest tak samo.

Ktoś ma jakiś pomysł? Bo ja zgłupiałem.
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4559
Skąd: Wawa
Wysłany: 2015-11-30, 21:03   

Akurat ten model Manty słynie z powolnego działania. Każdy program nawigacyjny na tym modelu Manty 570 pracuje z powolnieniem i zawieszaniem. Spróbuj wgrać katalog Mobilenavigator do pamięci urządzenia, a katalog MapaMap na kartę SD, może trochę przyspieszy.

Ps. Scaliłam z odpowiednim tematem.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
Gulfstream
azymut


Dołączył: 30 Lis 2015
Posty: 2
Wysłany: 2015-11-30, 21:16   

Jesteś Mega! :)

Wyciąłem plik MobileNavigator z SD i wkeiłem do Navi, MapaMap nie ruszałem, odpaliło, i chodzi jak burza :)
Jeśli tak samo będzie prowadziło będę w szoku:)

Bardzo dziękuję za odpowiedź i podpowiedź:)
 
 
imar42 
guru
GC 5066FMBT



Pomógł: 61 razy
Wiek: 57
Dołączył: 05 Maj 2009
Posty: 1053
Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2016-06-22, 09:47   

Ja też dostałem "do zrobienia" Manta GPS570.
Zainstalowałem na karcie (za pośrednictwem czytnika kart microSD) AutoMapę, w opcjach fabrycznego menu wybrałem ścieżkę do pliku "wceAm.exe", wyłączyłem i ponownie włączyłem urządzenie, z fabrycznego menu uruchomiłem AutoMapę i...
MASAKRA!
AutoMapa reaguje na każde kliknięcie z kilkudziesięciosekundowym opóźnieniem - ma takie lagi, że samo wprowadzenie wstępnych ustawień zniechęcało do AM.
Wyłączyłem i ponownie włączyłem urządzenie, wybór ścieżki do programu nawigacyjnego - tym razem wybrałem "AutoMapa EU.exe" i ...
EUREKA!
Wszystko działa jak należy, uffff.
_________________
Uniwersalne ImarMenuRC do urządzeń z ekranem 480x272 i 320x240

 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 11