My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2016-01-10, 16:27
Firmware do Manty - pytania i problemy
Autor Wiadomość
mariusz997 
młodszy inspektor GPS


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 06 Lip 2008
Posty: 5
Wysłany: 2014-02-11, 19:23   Problem z wgraniem firmware do gps 440

Witam
mam problem z wgraniem firmware do Manty GPS440 - ściągnąłem pliki, rozpakowałem na kartę i gdy próbuję uruchomić nawigację w trybie "serwisowym" tzn trzymam przycisk uśpienia i włączam navi suwakiem nie dzieje się nic. Przycisk oraz suwak sprawne - czy w tej nawigacji jest jakaś inna metoda?
Pozdrawiam
Mariusz
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9515
Wysłany: 2014-02-11, 19:48   

Jaka karta i jak sformatowana?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
mariusz997 
młodszy inspektor GPS


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 06 Lip 2008
Posty: 5
Wysłany: 2014-02-11, 21:37   

Kingston sdhc 4gb sformatowana najpierw na FAT32 - objawy jak powyżej
później sformatowałem FAT i jak włączę suwakiem to ekran delikatnie się podświetla nic na nim się nie pojawia natomiast po chwili słychać dźwięk jak podczas normalnego włączania navi
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 518 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18387
Wysłany: 2014-02-11, 22:22   

FW instaluje się z nie-SDHC i FAT 16
_________________

 
 
rumcajsik 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 57
Dołączył: 24 Lut 2008
Posty: 9
Wysłany: 2015-03-28, 13:07   

Znajomy dał mi do zaktualizowania Mantę GPS-030. Ale jest z nią problem. AM się uruchamia, ale przy wyborze państwa, miasta, ulicy można tylko wpisać pierwszą literę. Karta przełożona do 2 takiej samej nawigacji (mojej) działa prawidłowo.
Zacząłem wykonywać backup mojej nawigacji wg opisu z postu http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=19409, ale natrafiłem na błąd.
Karta to kingston SD 2GB sformatowana programem SDFormatter V4.0
Na kartę wgrałem
Cytat:
1. Nagrać na kartę
- program DiskRW
- program RomReader
- pusty folder i nazwać go Explorer.exe

6. Naciskając przycisk oznaczony ”…” otwieramy okno, w którym wskazujemy
gdzie zapisać obraz ROM-u –> wybieramy kartę SDMMC i klikamy OK (możemy zmienić domyślną nazwę pliku, ale nie musimy)
7. Naciskamy przycisk Read i cierpliwie obserwujemy (na pasku postępu i w czarnym okienku) proces sczytywania dysku (trwa to nie dłużej niż 2 minuty)

niestety sczytywanie się nie udaje dostaję komunikat :
Cytat:
Error Writing to a file at Offset: 00880000h Sector:4352 Written: 8912896 bytes ErrorCode:112

Error Opening File
\ASK1_0)259653632.img_read.log EroroCode: 112
co robię źle, czy karta SD jest zła ?
 
 
akor8
azymut


Dołączył: 08 Kwi 2008
Posty: 4
Wysłany: 2015-09-01, 17:59   

Czy można ze sprawnej nawigacji, zgrać firmware do uszkodzonej?
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9515
Wysłany: 2015-09-01, 19:45   

Opis na początku wątku http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=19409
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2016-01-10, 13:27, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
rawid 
Waypoint


Dołączył: 04 Sie 2009
Posty: 66
Skąd: Śląsk
Wysłany: 2015-09-01, 20:14   

Post 8-12 z tego wątku http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?p=351749
Wgraj soft z gps 520 powinno działać.

[ Dodano: 2015-09-01, 21:22 ]
http://www.manta.info.pl/...87dedaf1a809e30
 
 
akor8
azymut


Dołączył: 08 Kwi 2008
Posty: 4
Wysłany: 2015-09-02, 06:43   

OK. dzięki ,wieczorkiem spróbuję instalacji od 520.

[ Dodano: 2015-09-03, 21:59 ]
Witam ponownie, sformatowałem kartę do (fat), przekopiowałem pliki firmware od 520, uruchamiam od nowa i du...a :-( Nie wchodzi w tryb flash, tylko otwiera się na (open registry error).Jakieś pomysły? czy robię jakiś błąd?.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9515
Wysłany: 2015-09-04, 05:49   

Firmware musi być dopasowane do wersji płyty i procesora - a w tanich firmach (manta, Lark) w ramach jednego modelu bywa kilka róznych wersji sprzętowych
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 35 razy
Dołączył: 26 Paź 2010
Posty: 2289
Skąd: Google
Wysłany: 2015-09-04, 10:39   

rawid napisał/a:
Wgraj soft z gps 520 powinno działać.
Ma tylko podobne menu więc jak ma działać skoro jak napisał jestem_ktoś,
jestem_ktoś napisał/a:
Firmware musi być dopasowane do wersji płyty i procesora - a w tanich firmach (manta, Lark) w ramach jednego modelu bywa kilka róznych wersji sprzętowych
i tak dokładnie jest.
_________________
Poradniki
 
 
jacula6
GPS instruktor


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 02 Cze 2008
Posty: 738
Wysłany: 2016-01-10, 10:17   

Czy ktoś ma najnowsze firmware do Manta GPS -060 Easy Rider ?
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 35 razy
Dołączył: 26 Paź 2010
Posty: 2289
Skąd: Google
Wysłany: 2016-01-10, 10:41   

jacula6 napisał/a:
Manta GPS -060 Easy Rider ?
Poszukaj tu:
Kod:
http://chomikuj.pl/dvd79/Nawigacja/Firmware/Manta,2
_________________
Poradniki
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9515
Wysłany: 2016-04-23, 06:31   

Link do kolekcji FW na forum elektroda.pl: http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3160466.html
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,17 sekundy. Zapytań do SQL: 11