My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z ikonami POI w Automapie
Autor Wiadomość
michal1957
guru



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 05 Lut 2008
Posty: 1154
Skąd: Gdynia
Wysłany: 2010-05-28, 10:19   

No nie wiem jak Ci się to udało. U mnie nie jest wszystko ok. Bez względu czy nadpisuję beta 2 na 6.2 czy instaluje na czystej karcie, zawsze problem z ikonami jest. W kategorii radarów pojawiają się ikonki które normalnie są w ograniczeniach prędkości. Co ciekawsze, w wersji beta 1 było ok. Ta wersja jakby nie czytała folderu Icons.
_________________
Jeżeli wydaje Ci się że masz zawsze rację, masz rację, wydaje Ci się.
 
 
markus43 
Waypoint


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 03 Wrz 2008
Posty: 143
Skąd: mazowsze
Wysłany: 2010-06-22, 22:15   

Dołączę do tematu.
Mam, dla odmiany problem z dźwiękami, ikony z folderu Icons, (AM 6.5) wyświetla bez problemu. Dźwięki wrzuciłem do Voices, sprawdzałem nazwy, i niby wszystko jest OK, nazwy się zgadzają, format pliku też, na PC dźwięk słychać, a w AM słyszę standardowy komunikat. O co chodzi ??
Może ktoś ma sprawdzoną paczkę dźwięków ? Zależy mi na fotoradarach.

[ Dodano: 2010-06-23, 08:40 ]
Już sobie poradziłem.
Jeszcze raz wypakowałem pobrany plik, zrobiłem foldery, wrzuciłem na kartę w miejsce starych, i DZIAŁA. Może wcześniej coś się źle wypakowało ?
Ikony i dźwięki pobrałem z tego wątku: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=19947
Dzięki Renron :-D
 
 
kamczur44
Waypoint


Dołączył: 15 Gru 2009
Posty: 58
Wysłany: 2015-11-24, 03:42   

Witam mam problem z ikonami POI w AM otórz po wgraniu ikony mam pokazany niebieski punkcik zamiast ikony , kombinowałem z nazwą i nic. Zmieniłem z dużej litery na małą i też nic. Podmieniłem ikonę ale nadal niebieski punkcik. Jakies sugestie co jest nie tak :?:
 
 
Bilunia 
Maestro GPS



Pomógł: 26 razy
Dołączył: 15 Sty 2010
Posty: 3273
Skąd: od Boćka
Wysłany: 2015-11-25, 08:09   

kamczur44,
Obstawiam najczęstszą przyczynę - nie masz włączonego w PC-cie pokazywania rozszerzeń, czego częstym efektem jest podwójne wpisanie rozszerzenia. W efekcie tego błędu, przykładowa nazwa ikonki zamiast wyglądać prawidłowo (1131.bmp), wygląda tak (1131.bmp.bmp) i nie zobaczysz jej na ekranie. Oczywiście swoje ikonki musisz umieścić w folderze icons
Numery (nazw) poszczególnych kategorii POI masz wyszczególnione w pliczku categories_ex_pl.dic
Jeżeli nazwiesz ikonkę prawidłowo, to przykładowo ikonka początku odcinkowego pomiaru prędkości ma mieć nazwę 1131.bmp
Jeżeli ta wskazówka nie rozwiązuje Twojego problemu, to "nic tak dobrze nie robi", jak ... wystaw gdzieś na serwerze paczkę ikonek które Ci się błędnie wyświetlają i wtedy ktoś zobaczy co tam "skopsałeś" :lol:
_________________
Nie podejmuję dyskusji z bugibu i MaxEd'em, bo na tak niski poziom nie sięga moja drabina
https://www.facebook.com/NissanKlubPolska/
 
 
kamczur44
Waypoint


Dołączył: 15 Gru 2009
Posty: 58
Wysłany: 2015-12-22, 17:51   

Wielkie dzięki koledze Bilunia za odpowiedz sprawdze co mam skopane i dam znac :mrgreen:
 
 
Mowca 
Waypoint
świeżak



Dołączył: 07 Lut 2010
Posty: 73
Wysłany: 2016-04-15, 18:04   Jak zmienic oryginalne ikony poi na inne? AM 6.19

Witam
Jak wiadomo te nowe ikonki poi od tworcow automapy(6.19) to porazka na calej lini. Chyba je wymyslila osoba ktora uzywa autompay tylko w niedziele jadac do kosciolka.
Ale wracajac do tematu. Czy da sie te oryginalne ikony pozmieniac np. na te co byly w starszych wersjach? W jakim pliku sa przechowywane oryginalne poi?
Nie piszcze mi zebym soebie sciagnal jakies ze strony bo mnie to nie interesuje.
Ostatnio zmieniony przez Mowca 2016-04-15, 19:01, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 518 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18400
Wysłany: 2016-04-15, 18:41   

A o której wersji AM myślisz?
Bo o ikonach z 6.18 do 6.19 Bilunia pisał w grudniu 2015 roku
_________________

 
 
Mowca 
Waypoint
świeżak



Dołączył: 07 Lut 2010
Posty: 73
Wysłany: 2016-04-15, 19:03   

No tak np. te z wersji 6.18 Tam gdzie byly graficzne przedstawione loga firm itp.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9517
Wysłany: 2016-04-15, 19:19   

jacekp1313 napisał/a:
Bilunia pisał w grudniu 2015
Zajrzyj do wątku o AM 6.19
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,18 sekundy. Zapytań do SQL: 11