My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2015-08-07, 16:06
modecom mx2 mx3 - połączenie DUN
Autor Wiadomość
Krakus51 
Navi Expert


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 06 Lip 2010
Posty: 263
Skąd: Kraków
Wysłany: 2015-03-10, 09:47   

no_taki napisał/a:
Krakus51, Mam 9.6.29.483387. Polecam

Ja mam 9.6.29.329069, pewnie to niewielka różnica. Jadnak przy tej rozdzielczości brakuje płynności działania. U mnie rwie trochę i przycina.
no_taki napisał/a:
Oczywiscie to Twoja decyzja, ale ekran S4 nie jest tak duzo mniejszy niż ekran navi, stąd moje pytanie, po co te całe kombinacje ;-)

Masz racje, oba ekrany maja po 5" różnią się rozdzielczością a więc jakością. Robiłem to raczej dla próby czy będzie działało. Ale skoro nie wychodzi to sobie odpuszczę.
no_taki napisał/a:
skoro net można mieć bezpośrednio na tel. a TMC-HTTP jest - mowiąc - uczciwie do niczego .

Dokładnie tak, po co udostępniać neta dla navi skoro od razu można korzystać na telefonie. Ale swoja drogą to trochę mnie irytuje że się nie udało :-/
_________________
Modecom Freeway MX3, SanDisk 32GB Class10, TMC made in Tikotka, Primo 2.0, Becker SR2 z pogodą, AM EU 6.18, BeckerREVO1, Primo 2.4, NextGen. Samsung Galaxy S4 z kartą SanDisk Ultra SDXC 64GB
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18001
Wysłany: 2016-01-06, 14:25   

Od jakiegoś czasu korzystam z Primo TMC-HTTP. Działa dobrze, ale niedawno zauważyłem problem z zamykaniem iGO.

Zarówno wersja 9.6.5, jak i 9.6.13 nie chce się zamykać, to znaczy niby zostaje zamknięta, pojawia się pulpit Modecoma (z otwartym oknem połączenia DIAL-UP), a na liście działających procesów wciąż widać primo.exe
Wpis w sys.txt
[network]
available=0

rozwiązuje problem - ale połączenie z netem znika

Wcześniej tego nie zauważyłem - po dotarciu na miejsce albo minimalizowałem program i usypiałem nawigację, albo wyłączałem i Primo, i MX3

EDIT 22.09.2016
Problem zniknął po zainstalowaniu NextGena.
_________________

Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2016-09-22, 10:43, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
olo_70 
Waypoint


Dołączył: 09 Lip 2010
Posty: 35
Wysłany: 2016-04-13, 12:53   Parowanie Modecom MX2 z Honor 4x

Witam, miałem telefon xperia 8x i tam wykorzystując program BlueDun potrafiłem sparować telefon z nawigacją po bluetooth jako zestaw głośnomówiący i DUN.
Teraz mając Honor 4x z Modecom MX2 nie udało mi się sparować. Modecom nie widzi w opcjach bluetooth połączenia DUN tylko połączenie Audio. Jeżeli komuś kto ma podobny zestaw udało się to proszę o podpowiedź.

W telefonie posiadam dwie karty sim jedna z Plusa/rozmowy i smsy, natomiast druga Polsat to internet LTE, może w tym jest problem?
_________________
Modecom MX2, Igo, Automapa / Honor 4x, TomTom GO
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,24 sekundy. Zapytań do SQL: 10