Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Lark 43.3 Problem z uruchomieniem
Autor Wiadomość
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 107
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3666
Skąd: Poland
Wysłany: 2013-05-18, 07:06   

Sychro, >> http://www.my-navia.pl/viewforum.php?f=155
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
Sychro
azymut


Dołączył: 17 Maj 2013
Posty: 2
Wysłany: 2013-05-18, 10:15   

gustawox_1 Dzieki wielkie za link ;)
Pobrałem Win 7 i ten folder wgrałem na kartę pamięci i co teraz zrobić żeby było tak . http://www.youtube.com/watch?v=pMRz5aU3Ocs
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 26 Paź 2010
Posty: 2381
Skąd: Google
Wysłany: 2013-05-18, 11:22   

Sychro napisał/a:
i co teraz zrobić żeby było tak .
Przeczytać ten temat: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=27110
_________________
Poradniki
 
 
kamil0828 
azymut


Dołączył: 06 Sty 2014
Posty: 1
Wysłany: 2014-01-06, 22:59   LARK 43.3 Problem z włączonym programem

Witam i jednocześnie przepraszam jeśli problem podobny do mojego już kiedyś forumowicze rozwiązali. Szukałem i nie znalazłem.

Otóż jakoś z 3 tygodnie temu wujek poprosił mnie o wgranie mu Automapy na jego starą nawigację LARK 43.3. Zrobiłem to, za pomocą zwykłej instalki na komputerze podpiętym do nawigacji (AutoMapa.6.14a). Z racji tego że karta micro sd miała bardzo małą pojemność, Automapę zainstalowałem w pamięci FLASH a na karcie umieściłem tylko mapy. Zmieniłem w opcjach ścieżkę żeby nawigacja uruchamiała Automapę a nie LarkMap. Miało być to tylko "na próbę" ale z racji że wszystko działało doskonale tak już zostało.

Dziś wujek przyniósł nawigację z powrotem. Z oględzin doszedłem do wniosku że zaznaczył opcję żeby uruchamiała się wraz z systemem, jednocześnie rozkalibrował się również ekran, tak że nie można jej wyłączyć.

Nawigację na komputerze z łatwością wykrywa ale nie można jej usunąć bo program jest cały czas włączony.

Proszę o radę jak rozwiązać problem. Jestem zielony w temacie modyfikowania nawigacji ale z chęcią się podszkolę. Pozdrawiam


EDIT:
Dziękuje jacekp1313 za dobrą radę. Wszystko działa jak należy. Podziękowania również dla Tomasz_Chmiel za udostępnianie na chomiku działającej u mnie wersji My Mobilera.
Ostatnio zmieniony przez kamil0828 2014-01-07, 12:44, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18792
Wysłany: 2014-01-07, 06:52   

Wyłącz AM z poziomu komputera programem MyMobiler http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15573 p.17, a potem wywołaj (tym samym programem) kalibrację.
_________________

 
 
benas
azymut


Dołączył: 28 Sty 2014
Posty: 1
Wysłany: 2014-01-28, 19:46   Problem po hard resecie

Proszę o pomoc.

Lark 43.3 Wince 6.0, SDMMC, ResidentFlash,

Musiałem zrobić hard reset (9 nóżka do masy), wyczyściło mi partycję RasidentFlash2.
Teraz zatrzymuje się przy starcie i wyświetla komunikat cannot find 'pmp'.
Mam połączenie przez AS.

W Totalcommander mogę zobaczyć ResidentFlash2. Jest pusty. Nie pozwala mi przekopiować do niego plików, wyrzuca komunikat: błąd wysyłania pliku.

Mógłby ktoś poradzić jak sobie z tym poradzić.
Prośba o kopie plików ResidentFlash2 z tego Larka.

Z góry dziękuję
 
 
adijos93 
GPS instruktor
Honor 4C


Pomógł: 1 raz
Wiek: 26
Dołączył: 12 Gru 2008
Posty: 869
Skąd: zDolny Śląsk
Wysłany: 2014-01-29, 19:36   

Coś czuję że skoro nie pozwala zapisać żadnego pliku to tylko pozostaje serwis.
_________________
MapaMap Android PL+EU + Yanosik + NaviExpert: Honor 4C

MapaMap Win CE Europa ? : Lark 50.3
 
 
henryfox1
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 08 Lut 2014
Posty: 5
Wysłany: 2014-02-08, 17:07   

witam czytalem forum i musze zrobic zwarcie 9 nozki ,ale prosze o pomoc gdzie jest procesor do zwarcia 9 nozki pod jaka blaszka zabezpieczjaca sie znajduje prosze o info czekam z rozebrana nawigacja
 
 
slo
azymut


Dołączył: 21 Cze 2014
Posty: 2
Wysłany: 2014-06-21, 18:01   ciemny świeci tylko zielona dioda

Witam jak w temacie ciemny świeci zielona dioda posiada układ samsung 107 k9gag08vud jak zrobić twardy reset i czy to coś da?z góry dziękuje za pomoc
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9618
Wysłany: 2014-06-21, 18:07   

Masz połaczenie z kompem? Jeśli tak, to tylko padł ekran.

Spróbuj metod z http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=31079

Do scalenia
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
slo
azymut


Dołączył: 21 Cze 2014
Posty: 2
Wysłany: 2014-06-22, 13:08   

Niestety komp nie widzi larka ,jeszcze 2 tygodnie temu wszystko było ok

[ Dodano: 2014-07-11, 18:44 ]
Czy ktoś mi pomorze ?
 
 
Poochini 
Waypoint


Dołączył: 20 Maj 2009
Posty: 21
Wysłany: 2014-07-15, 11:41   

Witam
Mam problem z Larkiem 43.3. Miałem wgrany panel, który był uruchamiany 'z ręki'. Żonie tak się spodobał, że chciała zaoszczędzić jedno kliknięcie i ustawiła autostart :/ Na chwile obecną navi reaguje na podpięcie ładowarki a ekran jest ciagle czarny. Nie można się połączyć z navi przez USB. Próbowałem rozładować GPS do zera i włączyć z kartą lub bez. Niestety nic nie pomogło. Zamieszczam zdjęcia mojego larka po otwarciu. Chciałbym spróbować z PIN9, ale widzę jeden mały układ z zaznaczeniem gdzie jest I pin lub 9 :)
dzieki, mam nadzieje, że da się go przywrócić do życia :)



 
 
Pablo77
Waypoint



Dołączył: 16 Paź 2009
Posty: 159
Wysłany: 2014-12-16, 01:43   

Rozgryzł już ktoś problem z czarnym ekranem i zielona diodą ?, komputer nie widzi navi.
 
 
rawid 
Waypoint


Dołączył: 04 Sie 2009
Posty: 113
Skąd: Śląsk
Wysłany: 2016-03-21, 21:02   

Dotarł do mnie uszkodzony Lark 43.3 z Wince 6.0 który stoi na ekranie powitalnym/startowym.
Komunikacja z PC jest tylko jako dysk wymienny-widoczna zawartość katalogu Lark Map.
Komunikacja przez AS -brak
Próby wgrania firmware (testowego) z chomika przez kartę sd bez powodzenia.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
(Samsung 0201/K9GAG08U0E)

Proszę o podpowiedź.
Pozdrawiam
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18792
Wysłany: 2016-03-22, 07:20   

rawid napisał/a:
Proszę o podpowiedź.
A zadałeś pytanie?

A na poważnie - naprawdę niewielki procent urządzeń wiszących na ekranie startowym da się zreanimować poza serwisem. Poza tym - skąd wiesz, że FW było dokładne do Twojego Larka? I nie mam na myśli numeru modelu (43.3) tylko numer płyty głównej.
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 10