Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
MX3 GOLDedition
Autor Wiadomość
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6173
Wysłany: 2014-12-16, 22:36   

oj tam.. oj tam...
Nawet jesli Alarm otrzyma jakiekolwiek wywołanie spod Gold ( przy uruchomieniu panelu opisywanym przez mnie i zdzichu1 i tak godziny gada :mrgreen:

Można zawału dostac :mrgreen:
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Marek_aa 
GPS instruktor


Pomógł: 6 razy
Dołączył: 09 Sie 2007
Posty: 834
Wysłany: 2014-12-17, 07:14   

no_taki napisał/a:
Można zawału dostac :mrgreen:

He, He, przynajmniej za kierownicą nie zaśniesz :mrgreen:

no_taki napisał/a:
opisywanym przez mnie i zdzichu1

gdzie ten opis, nie znam sprawy ?...
_________________

 
 
JuanLopez
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 25 Gru 2015
Posty: 91
Wysłany: 2016-01-17, 00:36   

Cześć Marek_aa,
no_taki, miał rację po ustawieniu panelu startowego na Dutslunch.exe wywala krytyczny błąd.
Oczywiście ścieżki w start.ini wszystkie prawidłowo zmienione.
Zrobiłem tak samo, jak no_taki i ustaw. panel startowy z folderu Duts\nAVI\start.exe i bardzo ładnie to wygląda i navigacje ładnie startują z panelu, ale:
.. po uruchomieniu menu apps klawisz "back" (taka ładna strzałka) powoduje całkowite wyjście z panelu do fabrycznego menu,
tak samo dzieje się po naciśnięci na kompas lub na puste pole bez ikony (tu akurat mogę wstawić sobie exit ;) a także przy każdym wyjściu z jakieś apki. A mógłby wracać do pięknego gold panelu ?
Pzdr
_________________
Asus Nexus 7 (1280x800)->Igo Primo 9.6.29(404739)->Basarsoft 9.18.27(627562)**Becker Active 5 + Igo Primo 2.4**
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6173
Wysłany: 2016-01-17, 10:53   

Tutaj: http://chomikuj.pl/malbor...LD/Alarm_GOLD_2
masz ten panel w wersji działającej bez jakichkolwiek problemow na MX4 i - jak przypuszczam - na MX3

Tu: masz mini opis do niego http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=43402, do tego w samym panelu jest mini manual :-)

Faaaajny jest ten panel :-)
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
JuanLopez
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 25 Gru 2015
Posty: 91
Wysłany: 2016-01-17, 13:38   

Dzięki no_taki,
ale to prawie to samo, z tą tylko różnicą, że działa tzw.back = wyjście do poprzedniego okna panelu.
Mimo wszystko bardzo ładnie się prezentuje panel i podziękowania dla Marka_aa za udostępnienie ;)
Pzdr
_________________
Asus Nexus 7 (1280x800)->Igo Primo 9.6.29(404739)->Basarsoft 9.18.27(627562)**Becker Active 5 + Igo Primo 2.4**
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6173
Wysłany: 2016-01-17, 18:46   

ma jedną fajną opcję :
Mozna ustawic ściezkę do zazwyczaj używanego programu nawigacyjnego , dzialającą bezpośrednio spod "Navi".
A poza tym wyeliminowano błędy wywalające pulpit.
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
JuanLopez
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 25 Gru 2015
Posty: 91
Wysłany: 2016-01-17, 22:09   

Dzięki Qqrydz za szybką, pomocną wiadomość,
czy wiesz gdzie jest magiczny przycisk "pomógł"?
Pzdr
_________________
Asus Nexus 7 (1280x800)->Igo Primo 9.6.29(404739)->Basarsoft 9.18.27(627562)**Becker Active 5 + Igo Primo 2.4**
 
 
Marek_aa 
GPS instruktor


Pomógł: 6 razy
Dołączył: 09 Sie 2007
Posty: 834
Wysłany: 2016-01-20, 18:48   

JuanLopez napisał/a:
po ustawieniu panelu startowego na Dutslunch.exe wywala krytyczny błąd.

Panowie !, co do tego panelu to widzę że narobiło się trochę bałaganu, i muszę przyznać że jest w tym trochę mojej winy. Otóż są dwie wersje tego panelu wyglądające prawie identycznie, pierwsza została zrobiona na bazie aplikacji "Dutslaunch", a druga nowsza bazuje na programie "Alarm" (to ta która wymawia godziny). Po tym jak koledzy zgłaszali problemy z działaniem na niektórych nawigacjach Dutslaunch-a, zrobiłem wersję na bazie "Alarm-u i tę wersję już udoskonalałem a prace na Dutslaunch zarzuciłem. Proponuje więc instalację tej wersji. Mam także nową skórkę do tej wersji i postaram się wkrótce ją tutaj zaprezentować.
_________________

 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6173
Wysłany: 2016-01-20, 19:55   

Marek_aa,
Alarm_gold_2 spisuje sie znakomicie po prostu.
Gratulacje za świetną robotę !
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Marek_aa 
GPS instruktor


Pomógł: 6 razy
Dołączył: 09 Sie 2007
Posty: 834
Wysłany: 2016-01-21, 14:14   Skin_Virtual

Kol. no_taki,
Cieszę się bardzo że panel Ci przypadł do gustu, ja także obecnie na moim MX3 używam tego właśnie panelu, od czasu do czasu tylko modyfikuję skórkę jak poprzednia mi się już znudzi. :-)

====
Tak jak obiecywałem wcześniej wstawiam link do alternatywnej skórki do w/w panelu, dla uniknięcia bałaganu nazwijmy ją " Skin_virtual".
Aby zmienić skórkę wystarczy podmienić adekwatne pliki, znajdujące się w katalogach o takiej samej nazwie jak w oryginale.
Jeżeli ktoś edytował plik "Alarm.ini" do swoich programów to będzie musiał to zrobić także w tym nowym pliku.
moja rada:
zmieniając skórki dubluję potrzebne katalogi a starym zmieniam nazwę np. dodając do nazwy cyfrę, w ten sposób stare skórki nie są kasowane i zawsze mogę do nich powrócić.

LINK:

_________________

 
 
Marek_aa 
GPS instruktor


Pomógł: 6 razy
Dołączył: 09 Sie 2007
Posty: 834
Wysłany: 2016-02-19, 16:42   

gmpl napisał/a:
Marku mam pytanie, czy przewidujesz taki panel Gold2 lub w nowej wersji dla rozdziałki 800*480?


Jest taka możliwość, aby ten panel pracował także pod tą rozdzielczością, do tej pory nikt nie zgłaszał takiej potrzeby, może jeśli będzie więcej chętnych a znajdę trochę czasu to kto wie...? :). Przede wszystkim musiał bym mieć testera gdyż w chwili obecnej nie posiadam nawigacji o tej rozdzielczości.
_________________

 
 
Qqrydz 
Waypoint



Dołączył: 18 Mar 2012
Posty: 72
Skąd: Wlkp.
Wysłany: 2016-02-21, 19:44   

Witam.
Też byłbym zainteresowany Twoim panelem Gold2 800*480.
Pozdrawiam.
_________________
Modecom MX3,SX7 + Primo 2.0 9.6.5.245577 + diMkaWA_P156.Wiman_mod ver.1.5 + TMC Modecom
 
 
Marek_aa 
GPS instruktor


Pomógł: 6 razy
Dołączył: 09 Sie 2007
Posty: 834
Wysłany: 2016-02-21, 22:08   

Qqrydz napisał/a:
Też byłbym zainteresowany Twoim panelem Gold2 800*480.

Cierpliwości, już się robi.
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 9