Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2016-01-02, 15:08
NavRoad LEEO S 7" Nowe menu
Autor Wiadomość
cezera
Waypoint


Dołączył: 26 Cze 2012
Posty: 23
Wysłany: 2012-08-04, 10:47   NavRoad LEEO S 7" Nowe menu

Witajcie,
Mam w/w nawigację i chce w niej zrobić takie nowe menu abym miał 3 programy nawigacyjne AM,TT,iGO ma ktoś z was takie menu do tej nawigacji? i jakiś mały opis jak to wgrać by się przydał bo obecnie mam te 3 nawigacje na 3 różnych kartach ;( a chciałbym upchać wszystko na jednej 16GB karcie.
chiałbym osiągnąć taki efekt jak na tym filmiku, po kliknięciu w orgi. ikonę nawigacja wyskakuje mi nowe menu z wyborem różnych navi
filmik

Pozdrawiam Marcin.
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2012-08-05, 18:17, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
djcebul
azymut


Dołączył: 16 Lut 2014
Posty: 2
Wysłany: 2014-02-17, 00:36   

jest mozliwe zrobienie takiego czegos jak na tym filmiku w leeo?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18864
Wysłany: 2014-02-17, 07:09   

Weź dowolny panel (na rozdzielczość Leeo) z działy z panelami i wybierz plik exe jako uruchamiany spod nawigacja.
Ew. jeszcze skillowanie skryptem fabrycznego menu.
_________________

 
 
tomasz79bg 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 22 Lut 2009
Posty: 5
Wysłany: 2014-02-22, 12:41   

Mam Navroada vivo st i wgrany mam Panel NavRoad Auro 2 S i wybieram program automapa , igo , tt na panelu sprawdza się świetnie.
Znalez go można na mynavi-expert w paczce jest instrukcja ,wgranie zajmuje 5minut i wgrywamy na karte sd ,
Leeo S 7 a vivo st są podobnymi nawigacjmi i panel bedzie pasował rozdzielczość jest taka sama 800x480.
 
 
marcinroad 
Waypoint


Dołączył: 16 Maj 2013
Posty: 16
  Wysłany: 2016-02-14, 12:32   

Witam,

też posiadam leeo i borykam się z problem, chciałem zrobić dodatkowe menu po naciśnięciu ikony gps, żeby przekierowało mnie na nowe menu z wyborem danej mapy np tt, igo pomoże ktoś ??
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4559
Skąd: Wawa
Wysłany: 2016-02-14, 12:41   

marcinroad napisał/a:
pomoże ktoś ??
jacekp1313 napisał/a:
Weź dowolny panel (na rozdzielczość Leeo) z działy z panelami i wybierz plik exe jako uruchamiany spod nawigacja.
Ew. jeszcze skillowanie skryptem fabrycznego menu.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18864
Wysłany: 2016-02-14, 12:49   

To jest model Leeo S6, czy Leeo 5? Na na stronie producenta ani słowa o modelu pod nazwą LEEO S 7"
Użyj mapselectora - szczegóły w "Navorad - zmiana/menu wyboru programu nawigacyjnego"
_________________

 
 
marcinroad 
Waypoint


Dołączył: 16 Maj 2013
Posty: 16
Wysłany: 2016-02-14, 17:34   

Leeo S 7

[ Dodano: 2016-02-14, 17:41 ]
jacekp1313 proszę o wrzucenie linka zmiana/menu wyboru programu nawigacyjnego, ponieważ nie mogę odnaleźć go w postach navroad
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9630
Wysłany: 2016-02-14, 17:46   

Dział NAVROAD, poddział INNE PROBLEMY
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 75 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6503
Skąd: znikąd
Wysłany: 2016-02-14, 18:43   

Z tego, co wyczytalem w specyfikacji, to urzadzenie ma otwarty system
Wiec tak za bardzo nie rozumiem w czym problem.
Podpinasz pod GPS dowolny panel w rozdzielczości 800_480, konfigurujesz go pod własne potrzeby ...
...&...
...enjoy ;-)
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
marcinroad 
Waypoint


Dołączył: 16 Maj 2013
Posty: 16
Wysłany: 2016-02-14, 20:08   

no właśnie, teoretycznie jest to proste a nie wiem jak to zrobić i w co wejść ;-) fabrycznie jest ikona gps i odpala się automapa ja chcę zrobić żeby przechodziło do nst strony gdzie do wyboru bede miał np igo, automape

[ Dodano: 2016-02-14, 20:09 ]
eweutalnie jak ktoś moze przesłac instrukcje jak to zrobic albo chociaż mnie dokładniej nakierowac jak to zrobic
 
 
wojtek1234321
GPS instruktor


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 03 Sie 2012
Posty: 817
Wysłany: 2016-02-14, 20:26   

marcinroad napisał/a:
no właśnie, teoretycznie jest to proste a nie wiem jak to zrobić i w co wejść fabrycznie jest ikona gps i odpala się automapa ja chcę zrobić żeby przechodziło do nst strony gdzie do wyboru bede miał np igo, automape

Nie wiem czy dobrze "kombinuje", ale chyba posiadasz urządzenie LEEO serii S, - wskazanie ścieżki do programu nawigacyjnego/dodatkowego pulpitu (może być z karty SD):
Wystarczy poczytać strona 57 (opis Navi link w ustawieniach)
instrukcja:
http://navroad.com/wp-con...pl_en_ver_3.pdf
marcinroad napisał/a:
eweutalnie jak ktoś moze przesłac instrukcje jak to zrobic albo chociaż mnie dokładniej nakierowac jak to zrobic

Czy tak trudno wpisać w google "LEEO S instrukcja obsługi"? :mrgreen:
 
 
marcinroad 
Waypoint


Dołączył: 16 Maj 2013
Posty: 16
Wysłany: 2016-02-14, 20:34   

tyle że pod tą ikonę chcę podłozyć dodatkowy pulpit z ktorego bede miał wybór kilku programow nawigacyjnych
 
 
wojtek1234321
GPS instruktor


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 03 Sie 2012
Posty: 817
Wysłany: 2016-02-14, 20:41   

marcinroad napisał/a:
tyle że pod tą ikonę chcę podłozyć dodatkowy pulpit z ktorego bede miał wybór kilku programow nawigacyjnych

No to przecież zamiast np. pliku exe automapy czy igo wskazujesz plik *.exe pulpitu który chcesz uruchomić np. z karty SD, a w pulpicie będziesz już miał ikonki do uruchamiania dodatkowych programów nawigacyjnych, tylko trzeba skonfigurować odpowiednio ścieżki dostępu do programów nawigacyjnych w plikach ini dodatkowego pulpitu.
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 75 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6503
Skąd: znikąd
Wysłany: 2016-02-15, 15:55   

marcinroad, otrzymałes tu masę wskazowek, w moim pdczuciu wystarczających, by zrobic wszystko.
Tylko trzeba ciut poszperac w forum i poczytac.
W kazdym razie.. nikt specjalnie dla Ciebie nie przepisze po raz n-ty tego co już napisano.


Skladając wskazówki w jedną całość:
- szukasz informacji jak "podpiąć" dowolny plik wykonywalny pod przycisk GPS
- ściągasz jakiś podobający Ci się pulpit obslugujacy Twoją rozdzielczość
- podpinasz plik.exe pulpitu pod przycisk GPS
- wchodzisz w pliki pulpitu. ( tu nikt Ci nie da oczywistej odpowiedzi bo pulpity sa przeróżne ), szukasz ( najczęściej w katalogu MAINlub NAVIGATION ) plików .ini. Zawierają one ściezki do programów "podpiętych" pod poszczególne ikony pulpitu
Szukasz czegoś takiego :

Kod:
ICONXPBUTTON
x =55
y = 3
Command = \ResidentFlash\AM\AutoMapa EU\WceAm.exe
SizeNormal = 64
SizePushed =64
ScaleAlpha = 100
IconNormal = ..\Icons\AM.ico
ScaleAlpha = 100
IconPushed = ..\Icons\navi1.ico
QuitOnExecute = yes


Może sięciut różnic. To co widzisz po instrukcji command ( moze być także NewIni ) to ściezka do AM podpieta pod ikone AM na pulpicie.
Zmieniasz ją ( i inne ściezki) tak, by wskazywaly rzeczywiste położenie plików .exe poszczegolnych programow nawigacyjnych i - jesli zrobiles to dobrze - masz dzialający pulpit.

Miłej zabawy
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 12