My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Navio 520 różne problemy
Autor Wiadomość
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 258 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9438
Wysłany: 2016-02-11, 12:17   

AS był do WinXP
Od Visty wzwyż to Mobile Device Center - zobacz też sztuczki z http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?p=95011#95011

A nawigacja ustawiona w tryb USB czy AS?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
wojtek1234321
GPS instruktor


Pomógł: 14 razy
Dołączył: 03 Sie 2012
Posty: 638
Wysłany: 2016-02-11, 12:31   

szakal64 napisał/a:
Witam, chcę wrzucić AutoMapę do pamięci urządzenia (Navio 520), tylko że przy instalacji instalotor nie ma połączenia z urządzeniem. Komputer widzi nawigację tylko że przy podłączeniu kablem nawigacji z komputerem nie ma synchronizacji.
Jaki program zastosować do win 10, Activsync nie działa.

Masz wogóle połączenie z komputerem tylko nie przez Activsync ale jako mass storage, czyli czy komputer widzi nawigację jako dysk zewnętrzny?
Druga sprawa, czy jest w tej nawigacji opcja wyboru ścieżki do programu nawigacyjnego?
Jeżeli tak, na obydwa pytania to można by spróbować zainstalować program jako na dysk zewnętrzny i wskazać ścieżkę do pliku wykonywalnego*.exe. Nie wiem czy to dobry pomysł, ale tak robiłem na GoClewer 405 Navio i wszystko było OK. Instalowałem AM na pendrajwa (jako na kartę SD i po instalacji kopiowałem program z pendrajwa na pamięć urządzenia, wskazanie ścieżki do pliku i wszystko działało...
 
 
szakal64 
Navi Expert



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 29 Wrz 2008
Posty: 250
Skąd: Z kosmosu
Wysłany: 2016-02-11, 13:55   

To wiem, tylko ja chcę zainstalować "oryginała" i wtedy pojawia się właśnie problem. Bo jak przypiszę podczas instalacji program do karty i przerzucę instalkę do navi to program nie działa.
Muszę znaleźć program który zsynchronizuje navi z kompem.

Zadzwoniłem do Goclever-a i pani powiedziała mi że na pamięci wewnetrznej będą działać tylko mapy oryginalne od Goclover-a, dziwne .
_________________
Goclever Navio 520

http://filefox.pl/poleca/szakal64
Ściąganie plików przy pełnej prędkości za grosze!!!
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18038
Wysłany: 2016-02-11, 14:36   

szakal64 napisał/a:
program który zsynchronizuje navi z kompem.
jestem_ktoś napisał/a:
Mobile Device Center - zobacz też sztuczki z http://www.my-navia.pl/viewt....php?p=95011#95011


P.S. O programach nawigacyjnych jest inny wątek
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,13 sekundy. Zapytań do SQL: 9