Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2016-02-09, 18:57
Modecom MX4 - panele, zmiany wyglądu
Autor Wiadomość
kilowat 
Waypoint



Wiek: 42
Dołączył: 27 Mar 2010
Posty: 156
Wysłany: 2015-10-22, 08:45   

hasło do katalogu panelu to: Marek_aa
_________________
> primo2.4+decent_skin6.51+ux
> modecom mx4
 
 
maglisa 
Waypoint


Dołączyła: 03 Mar 2009
Posty: 63
Wysłany: 2015-11-28, 19:29   

Dzięki za wyjaśnienia. :-)
Dopytam jeszcze. Zanim zainstaluję jakis panel, to czy bedę mogła dodac sobie Primo do Ulubionych i stamtąd odpalać? Bez edycji rejestru regEditorem i dłubania we wpisach. Wiem, że panel złatwi sprawę, ale, najpierw chciałbym sie dobrze z navka zapoznać, możliwie mało ingerując w nią. Zwłaszcza, gdyby wyskoczyła koniecznośc reklamacji. Ale Primo chciabym mieć, od lat z niego korzystam.
Czy w przypadku wgrania panelu, na Resident Flasch trzeba bedzie edytowac rejestr i zmieniac wpisy, czy wystarczy w jakims pliku (.ini - ?) zmienic scieżke dostepu? Tak jak wspominałam, wolałbym nie ingerowac w rejestry WinCE.
Przeczytałam opis instalacji panelu, który zalinkowłaeś, ale dalej nie bardzo wiem. Swoją drogą, jest bardzo piękny graficznie, dopracowany w szczegółach, gratulacje dla autora. Na pierwszy rzut oka jednak zbyt rozbudowany, jak na moje potrzeby.
_________________
Uwielbiam elektroniczne gadżety!
 
 
kilowat 
Waypoint



Wiek: 42
Dołączył: 27 Mar 2010
Posty: 156
Wysłany: 2015-11-28, 19:39   

Nic nie musisz edytować w rejestrach, po prostu wgrywasz "JakisPanel", uruchamiasz go sobie pod przyciskiem nawigacji i juz z uruchomionego "Jakiegospanelu" mozesz sobie wybrac Automapa lub Primo lub inne ustrojstwo. Oczywiscie taki "JakisPanel" musisz sobie odpowiednio spreparowac do wlasnych celow, zazwyczaj wystarczy tylko wgrac programy w odpowiednie katalogi.

Możesz też od razu z tego przycisku nawigacji uruchomić Primo, pomijając "JakisPanel"

W MX4 po podlaczeniu przez USB do kompa widać pamięć wewnetrzną (ResidentFLash) i jak masz wlozona karte to tez ja widac, nie potrzebny jest żaden program do tego.
_________________
> primo2.4+decent_skin6.51+ux
> modecom mx4
 
 
maglisa 
Waypoint


Dołączyła: 03 Mar 2009
Posty: 63
Wysłany: 2015-11-28, 19:50   

:-D Super, że z tymi rejestrami nie trezba walczyć. Jak wspomne historię sprzed kilku lat, gdzie pod czujnym okiem Harrego (on-line) grzebałam w rejestrze navki-"nieboszczki", to teraz jeszcze słabo mi sie robi. Tylko cierpliwośc Harrego uratowała moja navię.

O, własnie o takie rozwiązanie mi chodzi. Pod przyciskiem nawigacji panel z wyborem kilku programów do nawigowania (konkretnie to dwóch: AM i Primo).

A co z tym dodanem do ulubionych? Wyczytałam, ze w MX2 taka mozliowośc jest, a w MX4?
Rozumiem, ze wchodzę w winCE, i tam jest jakis folder (?) Ulubione, gdzie moge wrzucić - no własnie, co? Sktrót do Primo?

Jutro lecę do EuroAgd po navijkę. :mrgreen: :mrgreen:
_________________
Uwielbiam elektroniczne gadżety!
Ostatnio zmieniony przez maglisa 2015-11-28, 19:56, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
kilowat 
Waypoint



Wiek: 42
Dołączył: 27 Mar 2010
Posty: 156
Wysłany: 2015-11-28, 19:54   

Nawet nie wchodzisz do wince, wszystko w samym menu nawigacji zrobisz.
_________________
> primo2.4+decent_skin6.51+ux
> modecom mx4
 
 
maglisa 
Waypoint


Dołączyła: 03 Mar 2009
Posty: 63
Wysłany: 2015-11-28, 19:57   

To lece po navke tym bardziej. :mrgreen: :mrgreen:
Kilowat, dziekuję. :-D
_________________
Uwielbiam elektroniczne gadżety!
 
 
kilowat 
Waypoint



Wiek: 42
Dołączył: 27 Mar 2010
Posty: 156
Wysłany: 2015-12-28, 15:06   

Już o to gdzieś na forum pytałem, ale nie dostałem odpowiedzi, a może ktoś znalazł rozwiązanie.

Jak zmienić bootlogo w MX4?

W MX3 wystarczyło wgrać plik logoPF05.bmp na kartę SD i sam sobie wczytał i zaktualizował, na MX4 nie znalazłem rozwiązania? Może ktoś robił aktualizację firmware'u i przy okazji zmienił logo?

Napisałem do supportu MODECOMa, może dadzą rozwiązanie.
_________________
> primo2.4+decent_skin6.51+ux
> modecom mx4
 
 
kilowat 
Waypoint



Wiek: 42
Dołączył: 27 Mar 2010
Posty: 156
Wysłany: 2015-12-28, 19:15   

gmpl napisał/a:
kilowat, w MX4 jest to Logo.bmp, ale nie zmieniałem, logo nie ma dla mnie znaczenia :-D

wiem wiem, ale prawdopodobnie tylko podczas aktualizacji firmware da się to zrobić, a w MX3 wystarczyło wgrać plik .bmp, stestuje to wkrótce i dam znać

[ Dodano: 2016-01-04, 09:51 ]
ODPOWIEDZ OD MODECOMA:

Nie posiadamy takiej instrukcji, wszelkie zmiany tego typu to ingerencja w system operacyjny, nie zalecamy takich działań, w przypadku problemów z działaniem sprzętu mogą one wpłynąć negatywnie na ewentualne rozpatrzenie reklamacji urządzenia.

Pozdrawiam,
Zespół wsparcia technicznego MODECOM S.A.
_________________
> primo2.4+decent_skin6.51+ux
> modecom mx4
 
 
Radolex 
azymut


Dołączył: 19 Sty 2016
Posty: 2
Skąd: Gliwice
Wysłany: 2016-01-19, 16:14   

Właśnie kupiłem mx4 i mam parę pytań, jest jakiś sposób żeby wgrać 2 albo 3 programy nawigacyjne i korzystać z oryginalnego pulpitu?
W pamięci residentflash2 znalazłem aplikacje Opera z tego co wiem nie ma możliwość korzystania z internetu w tej nawigacji czy oby na pewno? coś mi się wydaje że to tylko ograniczenie systemowe ktoś już coś próbował?
Co zrobić żeby zainstalowane pod wince aplikacje nie znikały?
Pozdrawiam
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6668
Skąd: znikąd
Wysłany: 2016-01-19, 19:08   

Radolex napisał/a:
2 albo 3 programy nawigacyjne i korzystać z oryginalnego pulpitu?

TAK, korzystajac z opcji ULUBIONE.
Po prostu wskazujesz pliki wykonywalne programów nawigacyjnych , jako kolejne ulubione
Cytat:
Co zrobić żeby zainstalowane pod wince aplikacje nie znikały?

Skonkretyzuj problem, bo nie slyszałem, by jakiekolwiek aplikacje znikały
_________________
 
 
Radolex 
azymut


Dołączył: 19 Sty 2016
Posty: 2
Skąd: Gliwice
Wysłany: 2016-01-20, 04:34   

gmpl, tylko...ten pulpit mi się zwyczajnie nie podoba...

no_taki napisał/a:
Skonkretyzuj problem, bo nie slyszałem, by jakiekolwiek aplikacje znikały

zainstalowałem visualgps, z plików cab, w remove programs jest na liście ale gdzie bym nie szukał śladu po nim nie ma... chciałem zrobić skrót do minigps ale też po restarcie zniknął.

W katalogu Windows znalazłem program MiniGPS, jest tam też GodSpeed, FmtTest
Z ciekawostek powiem że w \residentflash2 jest też oryginalna przeglądarka z wcześniejszych nawigacji, a w pliku index.ini jest linijka OEM=MX3, czyżby to był niewiele przerobiony soft?
Udało mi się połączyć w trybie dun ale łączenie z witryną trwało wieki, i kończyło się fiaskiem, przypuszczam że coś źle ustawiłem

Znalazłem też chińskiego producenta tych nawigacji
http://www.ricoel.com/
niestety nie ma na ich stronie oryginalnego firmwara

Ma ktoś pomysł, bądź możliwości dobrania się do firmwara od modecom? nie znalazłem programu do wypakowania tych plików
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 12