Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2015-12-02, 09:41
beker 7977 i programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6823
Skąd: znikąd
Wysłany: 2015-01-20, 14:10   

A spróbowałes na Flash wrzucic wszystko poza CONTENT, Content pozostawic na karcie i przekierować w igo , by czytało dane z karty ?

http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=41906
_________________
 
 
MarcinAgi 
Waypoint


Dołączył: 05 Cze 2011
Posty: 63
Wysłany: 2015-01-21, 10:21   

jestem_ktoś napisał/a:
Mozna to obejść - na FlashDisk daj skrypt przekierowujący na SD


Dziękuje za pomoc :) Skrypt działa super, wystarczą odpowiednie wpisy MSCR, natomiast pomoc według kolegi no_taki też w porządku, ale niestety nie sprawdza się w tym urządzeniu gdyż jest tam minimalnie MB na jakiekolwiek pliki, natomiast skrypt zaoszczędza miejsce maksymalnie. Pozdrawiam
_________________
chomikuj
 
 
MENIEX 
Waypoint


Wiek: 43
Dołączył: 03 Lut 2015
Posty: 37
Skąd: POLSKA
Wysłany: 2016-01-01, 05:35   

Witam.
Proszę o poradnik odnośnie odblokowania Beckera 7977.
Chodzi mi o bardo proste menu z którego można wybrać mapy ( nie zależy mi na AM)
Dzięki
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9634
Wysłany: 2016-01-01, 10:21   

Spróbuj jak w:
http://www.my-navia.pl/vi...p=226982#226982
http://www.my-navia.pl/vi...p=232437#232437
http://www.my-navia.pl/vi...p=273966#273966 (do przeróbki)

Albo testowo (opisy wewnątrz)
http://chomikuj.pl/dorjac...39.zip(archive)
http://chomikuj.pl/dorjac...67.zip(archive)

Jak którys sposób zadziała, napisz poradnik dla innych
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
rawid 
Navi Expert



Pomógł: 3 razy
Wiek: 47
Dołączył: 04 Sie 2009
Posty: 223
Skąd: Śląsk
Wysłany: 2021-02-17, 18:14   BECKER_7977_Reanimacja

Chciałbym zreanimować BECKER_7977,dostałem coś takiego bez karty SD.

Interesuje mnie uruchomienienie dedykowanych map lub IGO z oryginalnego menu(z przycisku nawigacja)
Za cholerę nie mogę tego opanować.

Może ktoś pamięta jak to się robiło..(co pozmieniać we wpisach)

Przeglądam wątki o BECKER-ch od rana i nic nie znalazłem...

Dziękuję i Pozdrawiam

https://drive.google.com/file/d/1CkAa8kVW5fi5-es5VWCfau9ZnNnDfS7C/view?usp=sharing

https://drive.google.com/file/d/148P6ZQk6gVB7DIeew3aGchCJwvjoLaau/view?usp=sharing

https://drive.google.com/file/d/10afGraxOGsKfWmu9-XyDR0p8BNabafK6/view?usp=sharing

https://drive.google.com/file/d/1wrll3U2yxV-h46YhuYrzcOtfzSbJI32M/view?usp=sharing
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18890
Skąd: 3City
Wysłany: 2021-02-18, 07:18   

Zajrzyj do "Aktualizacja map w Beckerach" w dziale "Becker - inne modele i problemy"
_________________

 
 
rawid 
Navi Expert



Pomógł: 3 razy
Wiek: 47
Dołączył: 04 Sie 2009
Posty: 223
Skąd: Śląsk
Wysłany: 2021-02-18, 17:32   

@jacekp1313

Nie znalazłem rozwiązania .....

Nie wiem jak wygląda struktura katalogów na oryginalnej karcie SD dla tego modelu .....

Pozdrawiam

[ Dodano: 2021-02-18, 17:35 ]
Tu już "nasi byli"
My Flash Disk

https://drive.google.com/file/d/1wrll3U2yxV-h46YhuYrzcOtfzSbJI32M/view?usp=sharing
 
 
szwagier22
guru


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 1530
Wysłany: 2021-02-23, 08:39   

rawid napisał/a:
Nie znalazłem rozwiązania .....

Nie wiem jak wygląda struktura katalogów na oryginalnej karcie SD dla tego modelu .....

W katalogu NNGStart jest plik run.ini. W nim wpisujesz ścieżkę do programu.
Przykładowo - jeżeli program w pamięci:
Kod:
[RUN]
app1= "\My Flash Disk\iGO8\iGO8.exe"

Znalazłem w garażu Beckera z Revo1, dołożyłem najnowsze mapy i wszystko działa. Jak chcesz to ci podrzucę.
 
 
rawid 
Navi Expert



Pomógł: 3 razy
Wiek: 47
Dołączył: 04 Sie 2009
Posty: 223
Skąd: Śląsk
Wysłany: 2021-02-23, 16:34   

U mnie to wygląda inaczej,nie mam katalogu NNGStart ani pliku run.ini
Katalog z programem nazywa się MNAV a w nim jest menu.ini w którym można zmienić ścieżkę do programu (przynajmniej tak mi się wydaje).
Jak w menu.ini ustawie ścieżkę do igo na karcie to po naciśnięciu przycisku nawigacja urządzenie się restartuje i dupa.
Jak wejde na kartę przez wince to igo z karty się uruchamia.
-----------------------
W pamięci urządzenia jest też jakiś katalog Hard Disk różnymi plikami ,dlatego myśle,że ktoś już coś tu grzebał.
@szwagier22 jak się będziesz nudził to zerknik na mój My Flash Disk
Dziękuje za zainteresowanie
https://drive.google.com/file/d/1wrll3U2yxV-h46YhuYrzcOtfzSbJI32M/view?usp=sharing
 
 
dix62 
Waypoint



Pomógł: 2 razy
Wiek: 59
Dołączył: 15 Sty 2012
Posty: 66
Skąd: Internet
Wysłany: 2021-02-23, 18:00   

Backup Oryginalny Becker 7977 bez modyfikacji


Backup
Kod:
https://uploadfile.pl/pokaz/2139438---rskg.html


Panel
Kod:
https://uploadfile.pl/pokaz/2139442---uafi.html


Nazwa folderu na SD dla iGO to IGO8\IGO8.EXE
_________________
 
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6823
Skąd: znikąd
Wysłany: 2021-02-24, 14:11   

rawid napisał/a:
Jak w menu.ini ustawie ścieżkę do igo na karcie to po naciśnięciu przycisku nawigacja urządzenie się restartuje i dupa.

Pytanie: Czy w folderze, ktory udostepnileś znajduje sie oryginalna, czy przerobiona przez Ciebie zawartość menu.ini ?
_________________
 
 
rawid 
Navi Expert



Pomógł: 3 razy
Wiek: 47
Dołączył: 04 Sie 2009
Posty: 223
Skąd: Śląsk
Wysłany: 2021-02-24, 14:32   

menu.ini nie przerabiane,takie było w urządzeniu
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6823
Skąd: znikąd
Wysłany: 2021-02-24, 17:31   

Oczywiscie probowaleś zamianę nazwy katalogu i pliku wykonywalnego w Twoim iGO bez ruszania menu.ini ?
_________________
 
 
rawid 
Navi Expert



Pomógł: 3 razy
Wiek: 47
Dołączył: 04 Sie 2009
Posty: 223
Skąd: Śląsk
Wysłany: 2021-02-24, 18:04   

Tak :)
Dodatkowo testowałem :
igo8.exe z karty(działające) wgrane do MNAV z nazwą mnavdce.exe
igo8.exe z karty(działające skompresowane upx) wgrane do MNAV z nazwą mnavdce.exe
Rezultat ten sam ,reset urządzenia po wciśnięciu przycisku "NAWIGACJA"
 
 
szwagier22
guru


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 1530
Wysłany: 2021-02-25, 09:46   

Okropnie wredny jest ten panel.
Spróbuj inaczej. Przenieś wszystko z pamięci na komputer. Rozpakuj i skopiuj do pamięci katalog NNGStart.
https://www55.zippyshare.com/v/WH3DzKSS/file.html
Program ma być na karcie - Storage Card/iGO8/iGO8.exe.
Po włączeniu navi iGO startuje automatycznie. Jak chcesz mieć igo w pamięci to zmień wpis w NNGStart/RunINI.ini.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 10