My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Becker 50 Ready i programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
szwagier22
GPS instruktor


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 772
Wysłany: 2015-12-19, 07:59   

Przy ustawianiu ścieżek pamiętaj że w Beckerze pamięć to My Flash Disk a karta to Storage Card.
 
 
MENIEX 
Waypoint


Wiek: 39
Dołączył: 03 Lut 2015
Posty: 35
Wysłany: 2015-12-19, 21:24   

Co do kwestii ścieżek to nie ma tematu.
Przerabiałem to na kilka sposobów ostatni nawet według twoich sugestii mapa polski w pamięci reszta na karcie.
Nic z tego za każdym razem to samo i brak map.
Mam mapy z licencją powklejane w odpowiednie foldery.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9515
Wysłany: 2015-12-19, 22:13   

Co masz w sys.txt w sekcji FOLDERS?

Skad masz program?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
MENIEX 
Waypoint


Wiek: 39
Dołączył: 03 Lut 2015
Posty: 35
Wysłany: 2015-12-20, 00:22   

Program ściągnięty z mynavi-expert.pl
Zarówno wersja revo 1 jaki revo 2 new dla rozdziałki 480 x 272
W sekcji folders ma takie coś:
[folders]
has_secondary_root=0
maps="\Storage Card\navigator\content\map"
poi="\Storage Card\navigator\content\poi"

Chcę mieć tylko mapy i poi na karcie reszta niewiele zajmuje więc może być w pamięci navi.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9515
Wysłany: 2015-12-20, 06:18   

Dla pewnosci mapy sa na SD w folderze navigator/content/map?

Ale blad "DBFile init" raczej nie dotyczy map, wiazalbym go z NNG...
Wgraj zwykle Primo z forum albo zamiast iGO uruchom Windowsa
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 52 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5153
Wysłany: 2015-12-20, 16:53   

do tego co napisał jestem_ktos dopiszę:
Sam miałem problem z zewnetrznymi mapami w Beckerze Revo i nikt nie wiedział dlaczego.
W koncu umieściłem mapy własnie w beckerze i z niego pobieralem je dla innych wersji iGO, co zadziałało bez problemu.
Ale zgodze się, że ten komunikat nie dotyczy map.
Gdyby byla to kwestia map komunikat informowałby o ich braku.,,

Odpal beckera w wersji absolutne minimum z tym, ze zostaw sys.txt by dzialała sekcja [folders]
Tu: http://www.my-navia.pl/vi...r=asc&start=615 , napisalem jak to ma wyglądać i wtedy sprawdź, by uniknąć błędu z czort wie której strony
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
MENIEX 
Waypoint


Wiek: 39
Dołączył: 03 Lut 2015
Posty: 35
Wysłany: 2015-12-21, 09:16   

Kolego no_taki błąd wyskakuje taki jak napisałem DBFile... kiedy kliknę ignoruj navi przechodzi dalej i pojawia się komunikat o braku map.
Więc będę się tym bawił mam nadzieję że się uda.
Mam natomiast pytanie czy "robić to" w navi czy na karcie tzn. zacząć od oprogramowania wrzucanego do nivigacji czy wrzucac np. to REVO na kartę pamięci.
Czytałem twojego posta więc w chwili wolnego czasu będę testował.
Przy okazji może ktoś posiada jakiegoś sprawdzonego "golasa" o którym piszecie i sprawdzony plik z mapą polski. Ja ściągnąłem z experta i peb.pl mapy Q2.2015 oraz Q3.2015. Ludzie piszą że sprawdzone i działają ale różnie to bywa.

[ Dodano: 2015-12-21, 19:14 ]
Szanowni koledzy dzięki wielkie za podpowiedzi navi ruszyła z nowymi mapami.
Całość udało się "wkomponować" na kartę SD.
Wcześniej jak nie było w pamięci navigacji to wywalało błąd.
Pokrótce zrobiłem tak jak w poście podanym przez kol. no_taki bo może komuś to pomoże czyli soft Becker v 9.6.8.265850-Revo 1 okrojony do folderów content i license data.zip i exe. W content tylko mapa polski.
Oczywiście zacząłem od umieszczenia go w pamięci navigacji bo tam zawsze działało. O dziwo poszło bez problemu więc dograłem resztę z softu (pozostałe foldery i plik) i poszło. Potem skopiowałem na kartę cały folder "navigator" nie usuwając tego z pamięci navi.
Jak ruszyło po raz drugi to usunąłem z pamięci navi. Od tego momentu bez znaczenia gdzie jest folder czy na karcie czy w navi nie pojawia się błąd a navi działa. Z czystej ciekawości usunąłem całkowicie folder "navigator" i ruszyłem navi pojawił się pulpit a po dograniu revo_1 maszyna rusza bez błędu (testowane znowu w pamięci navi jak i na karcie).

Jedynie czego nie mam to Bluetooth bo po kliknięciu jest tylko "trwa aktywacja bluetooth" i nic ale bez tego można żyć. Przydałoby się więc może kiedyś to uruchomię
Pozdrawiam.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 9