My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Lark 50.1 low memory/zwiechy na programach nawigacyjnych
Autor Wiadomość
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 175 razy
Wiek: 25
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4429
Skąd: Wawa
Wysłany: 2014-07-28, 18:46   

Domage,
jacekp1313 napisał/a:
Albo problem z kartą (przy próbie odczytu lark głupieje) - przeinstaluj AM/iGO na nowa kartę.
Albo problem z pamięcią urządzenia - i chyba nic na to nie poradzisz
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
Domage
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 25 Wrz 2007
Posty: 12
Wysłany: 2014-07-28, 22:50   

Nie.
Jest to na 100% wina AutoMapy, albo najnowszej witaminki.
Igo 9.8.0.377454 na Win CE6.0 działa bez problemu, wyznacza trasy po 3000km i się nie wiesza. Natomiast Automapa już w momencie startu przy wyznaczojen trasie do Madrytu wywala Program Memory is Low.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 258 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9397
Wysłany: 2014-07-29, 06:00   

Zobacz http://www.my-navia.pl/vi...p=326117#326117
Zacznij od http://www.my-navia.pl/vi...p=379428#379428
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
bixmixer 
Waypoint


Dołączył: 17 Sty 2013
Posty: 51
Wysłany: 2014-07-30, 01:26   

Domage
Na larku taki komunikat pojawia się gdy uruchamiasz AutoMapę z pliku "AutoMapa EU.exe"
Jeżeli możesz ustaw start programu z pliku "wceAm.exe"
Powodzenia
 
 
grand232
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 21 Maj 2010
Posty: 6
Wysłany: 2015-10-26, 10:08   Lark 50.1 mapa się zawiesza moało pamięci

Witam mam problem bo zawiesza mi się nawigacja.
Albo od razu albo po ok. minucie nawigowania. Wszystkie mapy mam na karcie SD. Windows mam odblokowany i widzę że:
Pamięć SD 62% zajęte
Pamięć Flash 96% zajęte
Pamięć RAM 56% zajęte
Pamięć Virtualna 99% zajęte
Jak zwolnić tą pamięć by nawigacja się nie zawieszała?
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 258 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9397
Wysłany: 2015-10-26, 10:19   

Jaki program nawigacyjny?

O różnicy między mapa a programem przeczytaj http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=29094
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
grand232
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 21 Maj 2010
Posty: 6
Wysłany: 2015-10-26, 10:26   

jestem_ktoś napisał/a:
Jaki program nawigacyjny?

Automapa
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 258 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9397
Wysłany: 2015-10-26, 10:32   

http://www.my-navia.pl/vi...p=371663#371663
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
grand232
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 21 Maj 2010
Posty: 6
Wysłany: 2015-10-26, 10:50   

jestem_ktoś napisał/a:
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?p=371663#371663

Przeczytałem ale nadal nie wiem co robić. Jak podłączyłem nawigację do PC i sprawdziłem zawartość katalogu WindowsCE\ResidentFlash i ma zajęte 33,6MB rozumiem że na 1024MB więc skąd ten problem, że mało pamięci? Dlaczego pokazuje mi tak dużą zajętość? Co usunąć czy odinstalować?

[ Dodano: 2015-10-26, 11:03 ]
bixmixer napisał/a:
Domage
Na larku taki komunikat pojawia się gdy uruchamiasz AutoMapę z pliku "AutoMapa EU.exe"
Jeżeli możesz ustaw start programu z pliku "wceAm.exe"
Powodzenia

Jeszcze spróbuję poniższy sposób ale ktoś może podpowiedzieć gdzie wejść by zmienić tą opcję?
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 258 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9397
Wysłany: 2015-10-26, 12:11   

grand232 napisał/a:
ResidentFlash i ma zajęte 33,6MB rozumiem że na 1024MB więc skąd ten problem, że mało pamięci?
Braki pamięci dotyczą RAM, nie pamięci stałej

grand232 napisał/a:
gdzie wejść
W instrukcję obsługi (papierową) Larka i przeczytaj rozdział o wyborze programu
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
grand232
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 21 Maj 2010
Posty: 6
Wysłany: 2015-10-26, 12:33   

jestem_ktoś napisał/a:
grand232 napisał/a:
ResidentFlash i ma zajęte 33,6MB rozumiem że na 1024MB więc skąd ten problem, że mało pamięci?
Braki pamięci dotyczą RAM, nie pamięci stałej

Ale jak napisałem wyżej system pokazuje mi
Pamięć Flash 96% zajęte
Pamięć RAM 56% zajęte
Więc ramu mam połowę wolnego.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 258 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9397
Wysłany: 2015-10-26, 12:58   

Wielkość wolnej pamięci stałejnie ma wpływu na działanie AM. Możesz wykasowac zbędne programy,, ale to raczej nic nie poprawi.

Co do poprawy płynności AM - zobacz ten wątek oraz linki z http://www.my-navia.pl/vi...p=326117#326117
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,2 sekundy. Zapytań do SQL: 9