My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Navio 505 - programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9454
Wysłany: 2013-11-18, 20:56   

1. iGO Primo to nie jest mapa

2. Linki do programu w dziale z linkami, a poradnik instalacji w dziale o iGO. Tam tez wątek o iGO truck
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Onri
azymut


Dołączył: 28 Mar 2014
Posty: 1
Wysłany: 2014-03-28, 20:58   GoClever 505

Mam problem z nawigację GoClever 505 - jestem jej posiadaczem od niedawna to moja pierwsza nawigacja. Problem polega na tym że w czasie jazdy samochodem każda próba zmiany trasy w nawigacji powoduje jej zawieszenie. Dopiero po całkowitym wyłączeniu i kilku minutach od włączenia nawiązuje połączenie i pokazuje trasę.
Proszę o pomoc i poradę.
_________________
onri
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9454
Wysłany: 2014-03-28, 21:03   

Jaki program nawigacyjny?
Na karcie pamięci, czy w urządzeniu?

[ Dodano: 2014-03-28, 21:04 ]
Do scalenia z http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=35262
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
shorty1988
azymut


Dołączył: 05 Lip 2014
Posty: 1
Wysłany: 2014-07-05, 19:50   Navi 505-problem z mapą Europy...

Witam wszystkich serdecznie :-D
Mam na imię Robert i jestem nowy na forum.
Posiadam nawigację GoClever Navi 505 z oryginalnym oprogramowaniem. Wgrałem nową mapę Europy (AutoMapa 6.16) na pamieć navi. Problem polega na tym że ni pokazuje mi mapy innej oprócz Polski kiedy chcę wybrać np Berlin. Co zrobiłem nie tak? Z góry dzieki za odpowiedz ;-)

[ Komentarz dodany przez: ___Olivia_: 2014-07-05, 20:53 ]
Scaliłam z odpowiednim tematem. Regulamin punkt 3.
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8828
Wysłany: 2014-07-05, 19:55   

Widocznie zainstalowałeś AM w wersji na PL, sprawdź w pamięci w folderze AutoMapa EU -> Maps jaki znajduje się tam folder, Polska czy Europe, jak Polska to masz wersję tylko na PL, jak Europe to powinna być cała EU.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
zajcev
azymut


Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 2
Wysłany: 2014-09-18, 11:48   GoClever Navio 505 - opóźnienie

Witam, posiadam nawigację GoClever Navio 505 wraz z Automapą 6.16.2 (2343).
Od początku użytkowania pojawił się problem z opóźnieniem, tzn przejadę skrzyżowanie a po chwili nawigacją dopiero wskazuję mi na nim drogę... czyli ogólnie informuję ze znacznym opóźnieniem, próbowałem różnych opcji, jednak nie jestem w stanie znaleźć takiej, która by tą sytuację poprawiła, w chwili obecnej ustawienia GPS wyglądają tak:

port COM2,
szybkość odczytu: 9600 (próbowałem również 57600 bo i taką możliwość znalazłem na forum), odczytów na sekundę: AUTO,
wyłączyłem nawet synchronizację czasu, próbowałem zmieniać kompensowanie opóźnienia od auto, 1,3s, do 2,1s, bez efektów.

Czy ktoś ma jakiś pomysł?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18065
Wysłany: 2014-09-18, 12:12   

1. Przeczytać wątek "Mój sposób na "idealną" płynność Automapy"
2. Scalam z istniejącym - patrz regulamin, p.3
_________________

 
 
Art-72 
azymut



Dołączył: 19 Mar 2014
Posty: 1
Skąd: Z_P
Wysłany: 2015-05-30, 21:56   

1-post - witam wszystkich
Może ktoś napisać jaki port i szybkość ustawić w tej navi ? łapie sygnał ale bardzo słabo ...
GoClever 505
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9454
Wysłany: 2015-05-31, 04:40   

Patrz "Navio 505 - programy nawigacyjne" oraz http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15573 punkt 9

Do przeniesienia
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
shevet
Waypoint


Dołączył: 01 Sie 2008
Posty: 19
Wysłany: 2015-10-13, 20:12   

Witam

Przewertowalem topici o 505 i o instalacji IGO Primo na tym sprzecie. Nigdzie nie moge znalezc informacji na jakim porcie pracuje to urzadzenie(trzeba podac przy konfiguracji IGO)?

Z gory dzieki za odoowiedz

Pozdro;)
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 175 razy
Wiek: 25
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4439
Skąd: Wawa
Wysłany: 2015-10-13, 20:15   

shevet,
Navio505 ......... COM7, 57600

shevet napisał/a:
Nigdzie nie moge znalezc informacji na jakim porcie pracuje to urzadzenie
Pomogę Ci :arrow: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?p=38138#38138
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
shevet
Waypoint


Dołączył: 01 Sie 2008
Posty: 19
Wysłany: 2015-10-26, 11:19   

Czy ma to znaczenie czy wpiszemy:
Kod:

port=7

czy
Kod:

port="7"

czy
Kod:

port=COM7
 

czy
Kod:

port="COM7"

??

z gory thx

pozdro;)
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,13 sekundy. Zapytań do SQL: 9