My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2013-04-29, 09:08
NTT 4368 i programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
maxo09
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Cze 2012
Posty: 10
Wysłany: 2013-04-29, 11:24   

ta nawi trzeba rozblokowywac czy wgrywajac mapy na przyklad automape wystarczy ze sie ja spatchuje?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 514 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17946
Wysłany: 2013-04-29, 11:36   

Przypuszczam, że - jak w większości GC, a to jego klon) - spod NAWIGACJA startuje plik \mobilenavigator\Mobilenavigator.exe z karty SD
Czyli wystarczy zmienić nazwę folderu i pliku - a w przypadku AM instalować (po patchowaniu) z dodatkiem GoClever
_________________

 
 
marco1978 
azymut
NOWICJUSZ


Wiek: 39
Dołączył: 23 Maj 2010
Posty: 2
Wysłany: 2015-04-12, 18:42   NTT NAVI

Witam
Czy mógłby ktoś podać poprawne ustawienia Gps w automapie na nawigacji NTT NAVI dokładnie to mam model GC-4368
Zaistalowałem AUTOMAPE 6,17 POLSKA FINAL ale ok 6min sie czeka na złapanie sygnału.
W tej chwili mam ustawione
COM 7, 9600bps,
Niewiem czy cos musi byc jeszcze odznaczone w tym menu gdzie ustawia sie predkosc i com.
Może ma ktos inne ustawienie poprzez które szybko łapie sygnał GPS ??
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 175 razy
Wiek: 25
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4429
Skąd: Wawa
Wysłany: 2015-04-12, 18:47   

marco1978,
Ustaw na >auto<, AM powinna sama znaleźć sygnał GPS.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 514 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17946
Wysłany: 2015-04-13, 07:35   

marco1978 napisał/a:
ok 6min sie czeka na złapanie sygnału.
Za każdym razem, czy po dłuższym nieużywaniu? W tym drugim przypadku to normalne (sprzęt pobiera nowy almanach)

W moim (byłym) Mio M500 tez zawsze czekałem ok. 3-5 minut, niezależnie od programu. Podejrzewam, że było to związane z utratą daty/godziny po wyłączeniu.
_________________

 
 
witoldw
azymut


Dołączył: 13 Paź 2015
Posty: 1
Wysłany: 2015-10-13, 22:08   

Też mam problem z łapaniem sygnału. Nie wiem jakim cudem cały czas mi się przełącza system między opcjami.
_________________
Istniejemy póki ktoś o nas pamięta
Ostatnio zmieniony przez witoldw 2015-10-19, 11:29, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 514 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17946
Wysłany: 2015-10-14, 06:07   

witoldw napisał/a:
cały czas mi się przełącza system między opcjami.
Który system i między jakimi opcjami
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,22 sekundy. Zapytań do SQL: 11