Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Panel dla Androida
Autor Wiadomość
Marek_aa 
GPS instruktor


Pomógł: 6 razy
Dołączył: 09 Sie 2007
Posty: 834
Wysłany: 2015-09-28, 09:09   Panel dla Androida

DigitalCar

Digital Car jest pulpitem pracujący pod systemem Android, po uruchomieniu przekształca nasz telefon lub tablet w nawigację samochodową.
Aplikacja posiada typowe funkcje jakie można spotkać w panelach przeznaczonych na WinCE takich jak WolfNCU i jemu podobne, umożliwia ustawienie ścieżek do swoich programów nawigacyjnych, jest w nim także zintegrowany player mp3, szybkościomierz, kompas itp.
Podobnie jak w WolfNCU, po uruchomieniu za jego pośrednictwem aplikacji, DC „wyrzuca” na ekran swoją ikonę którą można ulokować w dowolnym miejscu ekranu. Ikonka ta służy do szybkiego przełączania pomiędzy DigitalCar a uruchomioną aplikacją - nawigacją.

Panel ten w wersji demo jest dostępny na stronie:

https://plus.google.com/communities/100793315357992266353

a po zadeklarowaniu chęci testowania otrzymujemy wersję testową w której możemy dodatkowo wybrać logo samochodu, tło, przełączyć szybkościomierz z trybu mph na km/h itd:

https://play.google.com/apps/testing/uk.co.cdrskull.digitalcar




_________________

 
 
d.marco 
guru



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 15 Mar 2010
Posty: 1073
Wysłany: 2015-09-28, 09:17   

aplikacja nie dostępna takie info dostaję z podanego linku
_________________
"Modecom MX2" i SG A 5
 
 
Marek_aa 
GPS instruktor


Pomógł: 6 razy
Dołączył: 09 Sie 2007
Posty: 834
Wysłany: 2015-09-28, 11:52   

d.marco napisał/a:
aplikacja nie dostępna takie info dostaję z podanego linku

Sprawdziłem link działa u mnie poprawie, rozumiem że jesteś zalogowany w Google ?
_________________

 
 
d.marco 
guru



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 15 Mar 2010
Posty: 1073
Wysłany: 2015-09-28, 11:59   

tak jestem zalogowany a tak brzmi komunikat
Aplikacja niedostępna

Wersja testowa tej aplikacji nie została jeszcze opublikowana lub nie jest dostępna na tym koncie.

Jeśli masz zaproszenie do programu testowania, upewnij się, że jesteś zalogowany na konto, które zostało zaproszone. Jeśli w ramach programu masz zaproszenie do grupy dyskusyjnej Google lub społeczności Google+, sprawdź, czy do niej dołączyłeś.
_________________
"Modecom MX2" i SG A 5
 
 
Marek_aa 
GPS instruktor


Pomógł: 6 razy
Dołączył: 09 Sie 2007
Posty: 834
Wysłany: 2015-09-28, 12:43   

d.marco napisał/a:
Wersja testowa tej aplikacji nie została jeszcze opublikowana lub nie jest dostępna na tym koncie.

Ja najpierw musiałem zainstalować wersję 0.2 ,

http://forum.xda-develope...tablet-t2834750

dopiero potem mogłem ściągnąć wersję 1.12 - testową, której screeny tutaj umieściłem.

tytaj bezpośredni link na ściągnięcie pliku DigitalCar Alpha 0.2.apk

http://forum.xda-develope...ect/dl/?id=7746
zakładka "Direct Download"
_________________

 
 
bomba63 
guru
Bombuś



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 11 Sie 2010
Posty: 1048
Skąd: Turoń
Wysłany: 2015-09-28, 13:07   

Marek_aa, Wrzucił byś ten panel na inne hosty bo z tego coś Ty podał nie można pobrać !!!

[ Dodano: 2015-09-28, 15:02 ]
ten 02 pobrałem ale ten 1.12 to...
_________________
Gość
Nie pomagam na PW !!




http://tb7.pl/polecam,bomba63,23329
 
 
 
Marek_aa 
GPS instruktor


Pomógł: 6 razy
Dołączył: 09 Sie 2007
Posty: 834
Wysłany: 2015-09-28, 14:34   

bomba63 napisał/a:
Marek_aa, Wrzucił byś ten panel na inne hosty bo z tego coś Ty podał nie można pobrać !!!
[ Dodano: 2015-09-28, 15:02 ]
ten 02 pobrałem ale ten 1.12 to...


No mogę wrzucić ale tylko ten w wersji 0.2 gdyż tylko taki udało mi się ściągnąć w wersji .apk. Ten w wersji 1.12 mogłem zainstalować z poziomu Google Play (dopiero po zainstalowaniu wersji 0.2) tak jak instaluje się wszystkie aplikacje na tej stronie. Nie dostaję więc do dyspozycji pliku .apk., tylko program jest instalowany na tablecie online.
Moja wiedza na temat systemu Android jest niestety raczej kiepska więc nie mam pojęcia czy można w takiej sytuacji wyłuskać plik „apk” wersji 1.12 z zainstalowanej aplikacji.
To co mogę zobaczyć to w pamięci tableta katalog DigitalCar a w nim userData.xml i katalogi : Applications; Backgrounds; Logos.

W kat. Applications znajdują się sprowadzone do formatu .png ikony wszystkich aplikacji które zainstalowałem na panelu,
kat. Background zawiera gotowe tła do panelu w formacie .jpg
kat. Logos zawiera loga aut także w formacie .png.

Dodam że tutaj można wszystkie te pliki graficzne modyfikować i dodawać nowe w adekwatnych rozdzielczościach i formatach.

Plik w wersji 0,2 jest na moim chomiku.
http://chomikuj.pl/malboro/CHMURA

P.S. Skoro pobrałeś to ją zainstaluj i dopiero wtedy wejdź na stronę :
https://play.google.com/apps/testing/uk.co.cdrskull.digitalcar

Powinieneś zobaczyć taki komunikat:
Kod:
Digital Car
CdRsKuLL Productions
Pobierz wersję testową
Jeśli aplikacja Digital Car jest już zainstalowana na Twoim urządzeniu  wkrótce otrzymasz aktualizację z wersją testową  Jeśli aplikacja Digital Car nie jest zainstalowana najpierw pobierz ją z  Google Play Aktualizacja może pojawić się dopiero po kilku godzinach.

Zrezygnuj z programu testowania
Z udziału w programie testowania możesz zrezygnować w dowolnej chwili. Gdy to zrobisz, możesz wrócić do publicznej wersji aplikacji (o ile jest ona dostępna). Wystarczy odinstalować wersję testową i zainstalować ponownie aplikację z Google Play.


i tu nacisnąłem (może po 2 godzinach) „pobierz ją z Google Play” po czym wersja 1.12 została zainstalowała na tablecie
_________________

 
 
bomba63 
guru
Bombuś



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 11 Sie 2010
Posty: 1048
Skąd: Turoń
Wysłany: 2015-09-28, 15:08   

nie wiem czemu wyskakuje mi ciągle aplikacja nie dostępna czyli nie mogę pobrać tej 1.12
_________________
Gość
Nie pomagam na PW !!




http://tb7.pl/polecam,bomba63,23329
 
 
 
Marek_aa 
GPS instruktor


Pomógł: 6 razy
Dołączył: 09 Sie 2007
Posty: 834
Wysłany: 2015-09-28, 17:14   

bomba63 napisał/a:
nie wiem czemu wyskakuje mi ciągle aplikacja nie dostępna czyli nie mogę pobrać tej 1.12

Może spróbuj za jakiś czas, ja po naciśnięciu tego linku widzę coś takiego :
_________________

 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6222
Wysłany: 2015-09-28, 17:19   

Ok Panowie. Nie na temat, ale może administracja nie wywali ;-)

1. Sciągamy ze sklepu google manager plików FileExpert
2. po zainstalowaniu uruchamiamy i klikamy zakładkę "Moje pliki" a nastepnie ikonę "Aplikacje" ( z logo androida)
3. znajdujey nasza aplikację i zaznaczamy ją ( ptaszek przy niej )
4. Klikamy na pasku narzędzi ( na górze, lub na dole ) opcję kopia zapasowa ( ikona okrąglej strzałki z grotem w lewo )
5. wybieramy opcję "lokalna kopia zapasowa"

i voila :mrgreen:
mamy apke z zainstalowanej aplikacji w pam. wewn., w folderze backup_apps ;-)
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
Ostatnio zmieniony przez no_taki 2015-09-28, 18:08, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
Marek_aa 
GPS instruktor


Pomógł: 6 razy
Dołączył: 09 Sie 2007
Posty: 834
  Wysłany: 2015-09-28, 17:46   

no_taki napisał/a:
Ok Panowie. Nie na temat, ale może administracja nie wywali ;-)

Szczerze powiedziawszy to na to liczyłem że czytając nasze wypociny androidowskie jeden ze speców od Androida nie wytrzyma nerwowo i tak się stało, dzięki Ci za tę instrukcję kol. no_taki, teraz to już jak coś to na priva :lol:
_________________

 
 
bomba63 
guru
Bombuś



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 11 Sie 2010
Posty: 1048
Skąd: Turoń
Wysłany: 2015-09-28, 18:31   

Marek_aa, dzieki mam aktualizacje trzeba było sie zalogowac do społecznosci testerów teraz problem taki jak pobrac na kompa ta aktualizacje
_________________
Gość
Nie pomagam na PW !!




http://tb7.pl/polecam,bomba63,23329
 
 
 
Marek_aa 
GPS instruktor


Pomógł: 6 razy
Dołączył: 09 Sie 2007
Posty: 834
Wysłany: 2015-09-28, 18:54   

bomba63 napisał/a:
jak pobrac na kompa ta aktualizacje

Patrz na PW :mrgreen:
_________________

 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6222
Wysłany: 2015-09-28, 19:01   

Panowie... Nie obraźcie się tylko ( plisssss ) ale:
Po co Wam Ten pulpit ?
Otwieracie sobie nową strone aplikacji, wrzucacie na nią programy nawigacyjne w dowolnej ilości i macie dokładnie to samo :-) . Albo przegrupowujecie apki, aby miec nawigacje na jednej stronie.
Fakt, bez bajerów, ale czy podwójny launch jest naprawde potrzebny ?
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
d.marco 
guru



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 15 Mar 2010
Posty: 1073
Wysłany: 2015-09-28, 19:03   

a ja właśnie pobieram :-D
_________________
"Modecom MX2" i SG A 5
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 11