My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Navio 500 - problemy z uruchomieniem, backup, FW
Autor Wiadomość
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2013-09-17, 19:58   

Karta max 2gb sformatowana w FAT. Jak to nie zadziała spróbuj wgrać menu BLOW.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
sztil4
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Lip 2011
Posty: 5
Wysłany: 2013-09-17, 20:09   

mam 8GB i wszystko na niej działało ale ok mam jedna kartę 1gb micro sd to spróbuje na niej a ten plik rozpakować i wrzucić na sd czy ma byc w rar wrzucone ??
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2013-09-17, 20:10   

Wypakowane.
Sformatuj w fat (nie fat32)
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
psgols
Waypoint


Dołączył: 09 Lip 2010
Posty: 16
Wysłany: 2013-12-12, 15:19   

Witam
Koledzy mam goclever navio 500 (bez plus), po naciśnięciu powerON pokazuje się tylko logo navio 500 ale dalej nic się nie dzieje.
Navio nie zgłasza się w komputerze w manager nie ma nic w sekcji USB być może to już trup ale warto by było wgrać firmware niestety nie mogę znaleźć.

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2013-12-12, 19:21 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Dołączyłem do istniejącego wątku -przeczytaj go uwaznie, może coś Ci pomoże
(było w "Poradnik 4366, 5065FMBT, 5066FMBT"


[ Dodano: 2013-12-13, 13:02 ]
witam
czy mogę prosić o inny link, bo http://hotfile.com/dl/783...gpsapp.rar.html zamknęli serwer

[ Dodano: 2013-12-27, 15:16 ]
witam
czy mogę prosić o inny link, bo http://hotfile.com/dl/783...gpsapp.rar.html zamknęli serwer
 
 
Kompaq 
azymut


Dołączył: 06 Sie 2014
Posty: 1
  Wysłany: 2014-08-06, 11:51   Błąd GoClever Navio 500 - Create Windows Error!

Witam!
Jestem tu nowy, bawiłem się nawigacją GoClever Navio 500 (bez plusa HD itp.). Instalowałem tam jakieś pulpity ale wszystkie na kartę SD (np. takie od Dasior591 - gdzie takie kulki latają po menu). A potem chciałem zainstalować jakimś sposobem frixi (pobrany z chomikuj dla navi 5066 - bo to podobno to samo co moja navio 500).

Więc przeczytałem instrukcję, dokonałem wgrania tego mobilenavigator od nich na pamięć nawigacji, po czym zrestartowałem navigację i.... LIPA wyskoczył błąd Create Windows Error!. Ale te menu odpalana z karty SD od dasiora działa.

Teraz mam takie pytanie jak przywrócić wszystko do stanu pierwotnego - stockowego menu aby działo???

HELP :-|
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 514 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17915
Wysłany: 2014-08-06, 11:56   

Zacznij od lektury wątku, do którego dołączyłem Twój post
_________________

 
 
strefartv 
azymut


Wiek: 37
Dołączył: 19 Wrz 2015
Posty: 2
Wysłany: 2015-09-19, 20:18   Goclever Navio 500 Plus firmware

Witam ! Wpadla mi ostatnio w rece taka navi jak w temacie. Niestety po ekranie startowym pojawia sie okienko UPDATE w ktorym mam dowyobru duze przyciski search, calibrate, update, reboot i exit. Probowalem uzyc kazdego z nich ale nie reaguje oprocz reboot ktory wylacza navi. Reset rysikim oczywiscie tez nie dziala. Jako ze navi widziana jest przez kompa sformatowalem pamiec i sciagnalem od kolegi czysty niemodyfikowany backup ktory wgralem. Dalej nic. Okolicznosci zdarzenia byly takie ze zostala normalnie wylaczona a nastepnie wstala z takim problemem. Czy ktos moze dysponuje firmwarem do tej navi ? Ewentualnie moze jakies inne metody postawienia jej ? Probowalem program PND Flash Tool ale nie widzi mi mojej navi. Polaczenie przez USB w trybie mass storage funkcjonuje normalnie jednak trybu zmienic nie potrafie w obecnej sytuacji. Poszukuje firmware zby ruszyc dalej z tym tematem. Prosze o pomoc i pozdrawiam.
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 175 razy
Wiek: 25
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4428
Skąd: Wawa
Wysłany: 2015-09-19, 20:39   

strefartv
Zacznij od lektury tematu, do którego dołączyłam Twój post.

Regulamin punkt 3.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
strefartv 
azymut


Wiek: 37
Dołączył: 19 Wrz 2015
Posty: 2
Wysłany: 2015-09-19, 23:54   

Z tego co widze to wszystko sprowadza sie do menu BLOW od kolegi dasiora ale niestety linki nieaktywne. Dysponuje ktos moze aktywnymi ? Ewentualnie ktos moze to poprostu na PW podeslac albo jakies inne menu dzialajace w ten lub zblizony sposob? Z tego co czytam Active Synca tez nie uruchomie u siebie i pewnie dlatego PNA Flash mi nie widzi tej navi.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,43 sekundy. Zapytań do SQL: 10