Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2017-01-07, 12:35
iGO, Primo (Android) prośby o linki
Autor Wiadomość
martha1900
młodszy inspektor GPS



Dołączył: 20 Lut 2012
Posty: 8
Wysłany: 2015-08-31, 01:16   

Hej,

A ja mam taki problem w tym nieszczęsnym NextGenie:
Mianowicie nie mam wyszukiwania adresu :-( Nie ma takiej opcji, by można było po bożemu wpisać kraj, miasto, ulica numer...

A jak jest i Was?
_________________
Samsung Galaxy Mega 6,3 '', KitKat, Igo Primo (Dimka), testuję Igo NextGen
 
 
piotrekcz 
GPS instruktor
to ściema.



Pomógł: 27 razy
Wiek: 7
Dołączył: 15 Kwi 2012
Posty: 504
Skąd: EU
Wysłany: 2015-08-31, 09:07   

martha1900 napisał/a:
Nie ma takiej opcji, by można było po bożemu wpisać kraj, miasto, ulica numer...

Odpowiedzialny - ux > address_search_classic.zip
_________________

 
 
d.marco 
guru



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 15 Mar 2010
Posty: 1068
Wysłany: 2015-08-31, 11:45   

piotrekcz
a powiedz mi dlaczego w z mapami Here 2015 Q1 hnr mam na czerwono zarówno West jak i Est oraz Full na czerwono sprawdzałem po kolei
_________________
"Modecom MX2" i SG A 5
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 73 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6026
Wysłany: 2015-08-31, 13:00   

pliki. hnr 2015.q1 uruchamia licencja dla truck.
Kod:
Full_Europe_Truck_47_countries_LMU_2015_Q1.lyc

pliki .ftr również :-)
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 73 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6026
Wysłany: 2015-08-31, 20:30   

piotrekcz po dorzuceniu powyższej licencji ( u mnie ) pliki .hnr są "na czarno" ;-) ( fakt, ze w CE bo w androidzie mam tylko Polskę )
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 73 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6026
Wysłany: 2015-08-31, 21:38   

byc może. W kazdym razie na androidzie także pliki .hnr zmieniają się na czarne ;-)
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
d.marco 
guru



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 15 Mar 2010
Posty: 1068
Wysłany: 2015-08-31, 21:57   

ale to tylko w tej wersji iGO bo w innych nie mam na czerwono dlatego spytałem się o to :-)
_________________
"Modecom MX2" i SG A 5
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 73 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6026
Wysłany: 2015-08-31, 22:17   

Na razie wszytsko wrzucamy do jednego worka.
Jesli pewne sprawy "znormalnieją " i nextgen nie będzie jednak tylko ciekawostką ( bo uczciwie mówiąc poza pewnymi problemami z jednej, a łatwoscią obsługi rozdzielczości z drugiej strony - nie widzę jak na razie jakiś istotniejszych zmian ) , pewnie powstaną tematy dla każdej opcji działania programu.,
Widzę natomiast na razie sporo ograniczeń , których nie było w iGO ( choćby mozliwośc ustawienia dowolnego p. poczatkowego.. chyba, ze nie doklikałem wszystkiego )
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Edgar
Navi Expert


Pomógł: 8 razy
Dołączył: 05 Lut 2010
Posty: 377
Wysłany: 2015-08-31, 23:03   

Dodając nowego Usera mamy możliwość zmiany kursora
Ostatnio zmieniony przez Edgar 2015-09-02, 17:58, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 73 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6026
Wysłany: 2015-09-01, 20:36   

piotrekcz. dzieki - nie doklikalem jednak
Edgar - w czym rzecz ????? ( bo utworzyc profil potrafię jak ząłożę podwóne okulary :mrgreen: :mrgreen: a w andku zwyczajnie nie mam ikony profilu :-)
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
turysta1203
Waypoint



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 01 Cze 2011
Posty: 133
Wysłany: 2015-09-03, 16:48   

Witam..
Zainstalowalem Nextgena na Lenovo 7" i wszystko w miare smiga...
ale zostaly mi dwie kwestie:
glos Wiman TTS przy "tescie" nie dziala... oczywiscie glos tts wgrany ;-)
i druga - prawie wszystko na czerwono w "zawartosci" oprocz map...
i tu mam pytanie - ile licencji powinno zawierac i jakie aby "zaskoczylo"?
mam chyba podstawowe cztery bo byly z instalka...

pozdrawiam
_________________
Lenovo 3500 FL, Primo NextGen Androidd 4.4.2
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 73 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6026
Wysłany: 2015-09-03, 17:41   

Ni czytasz kolego... nieładnie :-(
Są osobne licencje dla map Here 2014.q4, osobne dla Here 2015.q1 oraz licencja Truck uruchamiajaca także pliki .hnr

P.S sporo rzeczy jest wspólnych , więc trzeba na razie czytac oba tematy ( o CE i Androidzie )
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
turysta1203
Waypoint



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 01 Cze 2011
Posty: 133
Wysłany: 2015-09-03, 17:48   

Witam..
Czytam, czytam ;-)
mapy i .hnr dzialaja.. natomiast mi chodzi o cala reszte..
.fsp, .fjv, .fda i pozostale "inne" ... ale juz temat zalatwiony dzieki
koledze ktory przeczytal i pomogl ;-)

pozdrawiam
_________________
Lenovo 3500 FL, Primo NextGen Androidd 4.4.2
 
 
Edgar
Navi Expert


Pomógł: 8 razy
Dołączył: 05 Lut 2010
Posty: 377
Wysłany: 2015-09-03, 19:03   

geranium napisał/a:
pierwsze słyszę aby było to wymagane

Mało słyszałeś. :-P
 
 
piotrekcz 
GPS instruktor
to ściema.



Pomógł: 27 razy
Wiek: 7
Dołączył: 15 Kwi 2012
Posty: 504
Skąd: EU
Wysłany: 2015-09-03, 19:19   

Edgar napisał/a:
Mało słyszałeś.

Przeznaczenie ux - user_profiles.zip jest inne - nie ma związku (bezpośredniego) z "możliwością zmiany modelu samochodu".
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 12