Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2015-08-05, 19:42
MODECOM MX3HD jak zmienić tapetę/panel itp?
Autor Wiadomość
SKORPUCH
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 23 Lut 2013
Posty: 10
Wysłany: 2013-11-25, 23:25   

Gdzieś wyczytałem, że aktualizacja firmware wiąże się z całkowitą utratą danych. Musiałbym wówczas od nowa wgrywać automapę, co w przypadku Europy ostatnim razem zajęło mi 4 godziny :shock: zmiana tapety nie jest tego warta. Sama nawigacja chodzi bez zarzutu.
 
 
jerzy3311 
Waypoint


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 05 Wrz 2009
Posty: 137
Wysłany: 2013-11-26, 07:34   

Są dwie wersje firmware - jedna czyści wszystko a druga zachowuje ustawienia i zainstalowane programy.
_________________
Był Lark 43.1, jest Modecom MX2 i MX3
 
 
aleks
Waypoint


Pomógł: 11 razy
Dołączył: 07 Lis 2008
Posty: 196
Wysłany: 2013-11-26, 16:13   

SKORPUCH napisał/a:
Gdzieś wyczytałem, że aktualizacja firmware wiąże się z całkowitą utratą danych. Musiałbym wówczas od nowa wgrywać automapę, co w przypadku Europy ostatnim razem zajęło mi 4 godziny :shock: zmiana tapety nie jest tego warta. Sama nawigacja chodzi bez zarzutu.

A nie prościej wgrać aplikację do nawigacji i mapę na kartę? Wtedy i proces instalacji przebiega znacznie szybciej bo instalujesz przez czytnik. A tak w ogóle to jak Ci weszła Europa do pamięci wewnętrznej, chyba, że mocno ją okroiłeś. Sądzę, że system prędzej czy później będziesz musiał odświeżyć, bo z tego co piszesz wynika że jest skopany.
Pozdrawiam
 
 
JOSE001 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 57
Dołączył: 15 Sie 2013
Posty: 13
Skąd: RUDA
Wysłany: 2013-11-27, 20:35   

aleks napisał/a:
JOSE001,
Przecież masz napisane: ekran startowy zmieniasz podczas aktualizacji firmware'u


aleks. przeciesz pierwsza tapeta jest zaraz jak włączysz modecoma później druga w meniu nawigacji a trzecia tapeta jak
przejdziesz z meniu do windy więc która się zmieni z wgranym softem 1.2.czy3 mnie chodzi o 3
 
 
aleks
Waypoint


Pomógł: 11 razy
Dołączył: 07 Lis 2008
Posty: 196
Wysłany: 2013-11-27, 21:20   

JOSE001,
Oh, o tę Ci chodzi, OK.
Wchodzisz do Windowsa, następnie My Device i Control Panel. Teraz klikasz: Display i w nowym oknie w zakładce Background mas aktualną tapetę. Klikasz na dole: Browse i posługując się ikonkami na górnym pasku szukasz lokalizacji swoich tapet, jak otworzysz właściwy folder - wyświetlą się dostępne obrazki. Po wybraniu - zatwierdzasz OK. Ważne - tapety muszą być bitmapami.
Niestety, po restarcie wraca domyślna tapeta. Musi za to odpowiadać jakiś wpis w rejestrze, ale nie chce mi się grzebać.
Pozdrawiam
 
 
JOSE001 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 57
Dołączył: 15 Sie 2013
Posty: 13
Skąd: RUDA
Wysłany: 2013-11-27, 22:52   

wielkie dzięki aleks
 
 
karol88 
Waypoint


Dołączył: 20 Mar 2014
Posty: 17
Wysłany: 2015-07-21, 08:26   

Posiadam MX3HD i potrzebuje pulpitu do niego.Próbowałem odpalić BlackSpeed ale bez powodzenia ! Może ktoś mi podpowie jak to ruszyć lub inny panel poda ,który się na tym modelu odpali ?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18888
Skąd: 3City
Wysłany: 2015-07-21, 08:44   

1. przeniosłem z wątku " MX3 - problemy z działaniem / uruchomieniem" - proszę o poważne traktowanie p.3 regulaminu forum

2. Panel weź dowolny na Twoją rozdzielczość + uruchomienie jak dla wersji bez HD
_________________

 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6796
Skąd: znikąd
Wysłany: 2015-07-21, 11:45   

Kazdy panel się odpali, szczególnie te oparte na SystemInformation
Te oparte na innych nakładkach trzeba być może troszkę przerobić.
Moze się okazać, ze nię będą chodzić niektóre dodatki i narzędzia, bo to kwestia bibliotek, które mogą źle współpracować z modecomem.. ale samo uruchamianie programów ruszy, o ile prawidłowo podepniesz sciezki do programów nawigacyjnych pod ikony

[ Dodano: 2015-07-21, 13:02 ]
tu masz prosciutki panel: http://przeklej.org/file/oyKWQL/Menu.rar
Plik startowy panelu to menu.exe
Przerabiasz sciezki w jednym z dwóch plików .ini ( jeden jest uproszczony, drugi rozszerzony ) , a plik .ini z ktorego ma korzystać panel ustawiasz w SysInfoSettings.ini
P.S Plik ściągnięty , jego działanie nie zostało sprawdzone ( nie mam HD )
_________________
 
 
karol88 
Waypoint


Dołączył: 20 Mar 2014
Posty: 17
Wysłany: 2015-07-21, 12:19   

Właśnie problemem jest gdzie i co wpisać aby startował panel. Odpowiednia rozdzielczość jest ale gdzie to co trzeba dopisać ? Po kliknięciu gps startuje AM ,a nie panel.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9634
Wysłany: 2015-07-21, 12:42   

karol88 napisał/a:
gdzie i co wpisać
Nic i nigdzie - wskaż jako nawigacyjny

Inna sprawa, że w MX3 panel ma mało sensu bo można cała masę programów dodac do ulubionych
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
karol88 
Waypoint


Dołączył: 20 Mar 2014
Posty: 17
Wysłany: 2015-07-21, 14:11   

Rozwiązałem sprawę przeszukując menu navi znalazłem miejsce gdzie trzeba było zmienić ścieżkę z AM na panel i zadziałało.
 
 
ADINO 
Navi Expert



Dołączył: 04 Sie 2012
Posty: 352
Wysłany: 2015-08-07, 14:13   

Chciałbym zmienić kolor zegara systemowego na głównym panelu. Wie ktoś w której sekcji szukać wpisów i czy da się przestawić na stałe?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 11