Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-06-30, 06:33
MioMore Desktop - problemy
Autor Wiadomość
wolgadriver1 
azymut
Wołga Dream Team



Wiek: 34
Dołączył: 02 Lis 2011
Posty: 1
  Wysłany: 2011-11-02, 19:13   Mio More Deskop na Windows 7

Witam.

Chciałem podpytać doświadczonych w boju forumowiczów czy udało się komuś z Was zainstalować Mio More Deskop na Windows 7? Od pół dnia kombinuję co jest nie tak ale bez skutku. Na Win XP zainstalowałem i działa bez problemu, a na 7-ce zaraz po uruchomieniu programu pojawia się komunikat "Program MioMore przestał działać"

Opis:
Stopped working

Podpis problemu:
Nazwa zdarzenia problemu: CLR20r3
Podpis problemu: 01: miomore.exe
Podpis problemu: 02: 5.0.0.0
Podpis problemu: 03: 494737ea
Podpis problemu: 04: NavRapi
Podpis problemu: 05: 5.0.0.0
Podpis problemu: 06: 47df6448
Podpis problemu: 07: 128
Podpis problemu: 08: 23
Podpis problemu: 09: System.BadImageFormatException
Wersja systemu operacyjnego: 6.1.7601.2.1.0.768.3
Identyfikator ustawień regionalnych: 1045

Pobrałem więc sobie pliczek MioMore_v5_90_0402_SP ale pod koniec instalacji wywala błąd:
"Ten pakiet wymaga aby program MioMore Desktop" był już zainstalowany na komputerze." :evil: :evil:

Macie jakieś pomysły co z tym zrobić??

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2011-11-02, 20:57 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Dołączyłem do istniejącego wątku. Przypominam o obowiązku przestrzegania regulaminu forum.
Skasowałem zbędny cytat nie związany z problemem


[ Dodano: 2011-11-03, 19:40 ]
Witam.

Dziś udało mi się rozwiązać problem z instalacją i działaniem Desktop-u na Windows 7 (x64).
Problem tkwił w nie aktualnej wersji programu. Po zainstalowaniu MioMore Desktop_V1.2 wszystko działa bez zastrzeżeń.

Najnowszą wersję desktop-u czyli wyżej wspomnianą V1.2 możecie pobrać z mojego chomika :mrgreen:
http://chomikuj.pl/pitbul20

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2011-11-02, 20:56, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
bartoszbielinsk
azymut


Dołączył: 24 Maj 2012
Posty: 1
Wysłany: 2012-05-24, 13:17   MioMore Desktop - problem

witam, szukalem juz odpowiedzi na swoje pytanie na tym forum ale niestety :(
chodzi o to, ze przypadkowo zamiast pendrive'a sformatowalem sobie dysk Mio Moov 500, oczywiscie od razu pobralem MMDesktop (w celu ponownego zainstalowania oprogramowania) i tu pojawia sie problem: po podlaczeniu urzadzenia do komputera (widzi je i rozpoznaje) w MMDesktop uaktywania sie opcja 'Ponownie zainstaluj oprogramowanie na Mio' jednak klikniecie w nia absolutnie nic nie daje - nic sie nie dzieje :( powtarzalem to wielokrotnie i nic, nie wiem czym to moze byc spowodowane. dodam tylko, ze po tym jak sformatowalem niechcacy urzadzenie, po nastepnym jego podlaczeniu do komputera na jego dysku pojawily sie 2 pliki: device oraz device.sig wiec chyba wszystko jest okej
w miare mozliwosci prosze o podpowiedz dlaczego narzedzie ponownej instalacji na Mio w MMDesktop nie reaguje pomimo, że widzi urządzenie
z gory dziekuje i pozdrawiam! :)

p.s. dodam tylko, ze MMDesktop, ktory mam to najnowsza wersja pobrana ze strony Mio (ta przeznaczona na windows 7 x64) a pracuje na lapku wlasnie z windowsem 7, pobralem tez net framework 4.0 :)

juz sobie poradzilem :) najwyrazniej jest jakis problem z najnowsza wersja MMD (1.2.3.49 - pobralem ja ze strony Mio) bo nie dzialalo zarowno pod win7 x64 jak i na win xp, w momencie kiedy zainstalowalem starszego MMD - dolaczonego na plycie (1.2.3.37) to wszystko jest ok :)

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2012-05-24, 13:37 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Dołączyłem do istniejącego wątku - przeczytaj go, może coś Ci pomoże
Przypominam o obowiązku przestrzegania regulaminu forum - punkt 4
 
 
cytek
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 17 Cze 2009
Posty: 13
Wysłany: 2012-06-01, 09:59   Mio Spirit 670 brak MMD

Witam. Poszukuje Mio More Deskto 7.30 czy dysponuje ktoś linkiem ? Byle nie chomik. Pisałem do Fixit ale zima.


Już mam gdyby ktoś potrzebował priv :)
 
 
Yarpen 
azymut


Wiek: 44
Dołączył: 23 Mar 2011
Posty: 1
Wysłany: 2012-06-01, 13:05   

Jako że korzystałem z pomocy firmy FixIt udostępniam link do MMD 7.3, działa prawidłowo.
http://dl.dropbox.com/u/1...p_7.30.0113.zip
Archiwum po pobraniu należy w pierwszej kolejności wypakować, a następnie uruchomić instalator nowej wersji programu poprzez plik "setup.exe". Uprzednio należy oczywiście odinstalować starszą wersję programu o ile była zainstalowana.
 
 
giecikSFD 
azymut


Dołączył: 20 Paź 2012
Posty: 1
Wysłany: 2012-10-20, 18:29   Mio Spirit 697 LM - problem z instalacja miomore desktop

Witam
Nie moge zainstalowac z dolączonej plyty programu miomore desktop. wyskakuje bląd podczas instalacji, konkretnie jak m sie zainstalowac visual c++. Nie moża w zaden sposob ominac instalacji tego visuala. Kombonowalem z instalowaniem visuala w roznych wersjach jak i odinstalowalem wszystkie i dalej jest ten sam problem. Co robic? pozdro Mateusz

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2012-10-20, 20:41 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Dołączyłem do istniejącego wątku - może w nim coś znajdziesz
Przypominam o obowiązku przestrzegania regulaminu forum - punkt 4
 
 
rafalRas
azymut


Dołączył: 17 Mar 2013
Posty: 4
Wysłany: 2013-03-17, 18:47   Spirit 690 LM i brak połączenia z komputerem

Dobry wieczór! Od dłuższego czasu dręczy mnie jedna kwestia... Kupiłem nawigację Spirit 690 LM i w żaden możliwy sposób nie mogę jej podłączyć do komputera. Po zainstalowaniu programu z płyty i podłączeniu urządzenia można importować/eksportować na niego zdjęcia i tyle. Po chwili pojawia się komunikat o aktualizacji, która jednak w pewnym momencie się zatrzymuje i nic. Dodam, że na dwóch komputerach (jeden 32, drugi 64 bit) jest to samo. Po ściągnięciu MioMore desktop 2 sytuacja na jednym komputerze wygląda tak, iż pojawia się komunikat, że wykryto mój model, ale za chwilę pokazuje się "Nie można uaktywnić urządzenia". Na drugim komputerze program nie wykrywa urządzenia wcale. Gdzie może leżeć problem, skoro po oddaniu na gwarancję powiedziano mi, że u nich wszystko działa jak powinno. Szukałem i próbowałem kilku rozwiązań podanych tutaj na forum, ale żadne z nich nie przyniosło rezultatu. Z info. dodatkowych, to komputer widzi po podłączeniu ją jako 2 dyski wymienne. Dzięki z góry za pomoc i pozdrawiam słonecznie :-)
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3470
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2013-03-17, 20:39   

rafalRas napisał/a:
i w żaden możliwy sposób nie mogę jej podłączyć do komputera.

rafalRas napisał/a:
Z info. dodatkowych, to komputer widzi po podłączeniu ją jako 2 dyski wymienne

Nie rozumie o co Ci chodzi , najpierw piszesz że nie możesz podłączyć pod komputer a później , że jest widoczne dwa dyski wymienne. Ogólnie mio po podłączeniu do kompa jest widoczne jako dysk wymienny także opisz o co Ci dokładnie chodzi bo sam sobie zaprzeczasz.
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
rafalRas
azymut


Dołączył: 17 Mar 2013
Posty: 4
Wysłany: 2013-03-18, 10:07   

Masz rację, niejasno się wyraziłem. Wybaczcie.
Problem polega na tym, że nie ma współpracy pomiędzy programami, a urządzeniem. Po podłączeniu widoczne dwa dyski wymienne, ale MioMore nie reaguje na to wcale. No, może prócz tego, że po podłączeniu nawigacji program na chwilę się zawiesza. Systemy operacyjne na obydwóch komputerach to Windows 7. Robię wszystko zgodnie z kolejnością. Najpierw instaluję program, potem podłączam włączoną nawigację. Nie pomaga nic.
 
 
Tom a4 
guru



Pomógł: 38 razy
Dołączył: 21 Gru 2009
Posty: 1490
Skąd: Pomorskie
Wysłany: 2013-03-18, 10:18   

Oddawałeś na gearancje do firmy http://www.fixit.pl/ czy tylko do sklepu ?
_________________
Kliknij jesli pomogłem

Moj Oficjalny Poradnik jak naprawic zawieszone mio 500


Byl 35.4 Byl 43.0 Byl 43.1 Byl 50.1 Jest Mio Moov 500V2
 
 
 
rafalRas
azymut


Dołączył: 17 Mar 2013
Posty: 4
Wysłany: 2013-03-18, 15:30   

Kupiłem ją w Media Mark i tam właśnie z nią byłem. Gdzieś indziej nie odesłali by mnie tak samo z kwitkiem, skoro u gościa w sklepie to działało? Widziałem na własne oczy jak podłączał i pokazywał działający, kompatybilny program. Problemu doszukiwałbym się raczej w moich konfiguracjach. Pytanie tylko gdzie jest błąd, skoro praktycznie wszystkiego już próbowałem.
 
 
Tom a4 
guru



Pomógł: 38 razy
Dołączył: 21 Gru 2009
Posty: 1490
Skąd: Pomorskie
Wysłany: 2013-03-18, 17:57   

Skoro w sklepie działała prawidłowo to możliwe że masz jakiegoś wirusa o którym nawet nie wiesz. Proponuje sprawdzić na innym systemie , a także zmienić kabel łączący pc z mio. Jęśli próbowałeś już wszystkiego jak twierdzisz to jedyne co ci zostaje kontakt z firmą http://www.fixit.pl/?zasady-reklamacji-mio,10 jest tam telefoniczne wsparcie techniczne opiszesz im problem i napewno pomogą lub będą kazali odesłać ci urządzenie na reklamacje. Nie zanoś go do sklepu tylko wyślij bezpośrednio do firmy ja robiłem tak i nigdy nie miałem problemu.
_________________
Kliknij jesli pomogłem

Moj Oficjalny Poradnik jak naprawic zawieszone mio 500


Byl 35.4 Byl 43.0 Byl 43.1 Byl 50.1 Jest Mio Moov 500V2
 
 
 
rafalRas
azymut


Dołączył: 17 Mar 2013
Posty: 4
Wysłany: 2013-03-18, 19:24   

Dzięki za odpowiedzi. Co do wirusa, to w sumie nie wydaje mi się, że jest to problem, bo nie miałem podobnych komplikacji przy podłączaniu czegokolwiek. Na dwóch kablach już próbowałem, nadal ten sam efekt. Spróbuję jeszcze na XP, może to jest klucz. Intryguje mnie jeszcze fakt tej aktualizacji MioMore, która nie działa prawidłowo i to na obydwu komputerach. Zatrzymuje się w pewnym momencie i nic, nie ruszy dalej.
 
 
borys777
azymut


Dołączył: 19 Lip 2013
Posty: 1
Wysłany: 2013-07-19, 17:15   Problem - pomocy

Witam i pozdrawiam.

Zainstalowałem program MioMore 7.50 w komputerze /windows xp/ - i program się nie uruchamia. Pojawia się komunikat, że wystąpił błąd z aplikacją MioMore i zostaje ona zamknięta. Proszę o pomoc.

Z góry dziękuję.
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2389
Skąd: Google
Wysłany: 2013-07-20, 09:50   

Może należy ją zainstalować ponownie?
_________________
Poradniki
 
 
krzemyk123
azymut


Dołączył: 23 Lip 2015
Posty: 2
Wysłany: 2015-07-23, 13:09   Przeinstalowanie oprogramowania Mio S487

Mam problem przy przeinstalowaniu oprogramowania Mio More Desktop 7.50 krzyczy mi że 1. podłączyć nawigacje i wlaczyc, 2. polaczyc sie z netem 3. miec plyte dvd - ktorej nie mam.

Chyba że ktoś ma kopie zapasowe tych plików ktore było trzeba podmienić przy frixi.pl
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 11