Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
AutoMapa na NR 470
Autor Wiadomość
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6445
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-06-16, 18:36   

Przykro mi ale nie jestem w stanie odpowiedzieć czy będzie płynnie śmigać. AM potrafi różnie działać nawet na takich samych modelach nawigacji. Musisz zainstalować na kartę(instrukcja instalacji i patchowania jest w przyklejonych w dziale AM) i zobaczyć efekty.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
przemekcj 
młodszy inspektor GPS
Serwis GSM



Dołączył: 16 Cze 2012
Posty: 8
Skąd: Chorzew
Wysłany: 2012-06-16, 18:39   

dzięki Ci wielkie za pomoc.
_________________
NAVROAD ENOVO NR470 + 4GB GOODRAM
AutoMapa 6.10d EU
 
 
adas78 
azymut


Wiek: 40
Dołączył: 08 Lip 2012
Posty: 2
Wysłany: 2012-07-08, 18:19   NAVROAD NR 470 i automapa 6.10e

Witam.

Mam wyżej wymienioną nawigację i dotychczas ściągałem najnowsze aktualizacje Automapy Polski XL ze strony automapa.pl. Akurat za kilka dni kończy mi się licencja.

Dziś odebrałem maila, że jest dostępna najnowsza wersja 6.10e i jest taki oto dopisek:

"AutoMapa 6.10 jest ostatnią wersją programu, która będzie działać na urządzeniach pracujących pod kontrolą systemów PPC 2003 i WCE 4.2."

Pytanie może i głupie się Wam wydać ale czy to jest ostatnia wersja automapy, która "pójdzie" na mojej nawigacji i czy nie przewidują kolejnych wersji dla nawigacji Navroad NR470?

Nie orientuję się w systemach na jakich pracują nawigacje, stąd pytanie.
 
 
ELM0 
guru
S7 EDGE :)



Pomógł: 54 razy
Dołączył: 24 Sie 2008
Posty: 1271
Skąd: Ulica Sezamkowa
Wysłany: 2012-07-08, 18:31   

adas78, O ile się orientuje Ty masz Windows CE 6.0. Więc nie masz się czego bać.
_________________
chomik VERBATIM
www.nopremium.pl
www.mynavi-expert.pl/reflink/9933
 
 
kiko80
Waypoint


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 01 Lut 2011
Posty: 154
Wysłany: 2012-07-08, 18:32   

Twoja navi pracuje na wince 6 więc bądź spokojny długo będziesz jeszcze aktualizował AM
_________________
http://www.filefox.pl/poleca/kiko80
 
 
adas78 
azymut


Wiek: 40
Dołączył: 08 Lip 2012
Posty: 2
Wysłany: 2012-07-08, 18:52   

Dzięki za bardzo szybką pomoc.
Powiem szczerze, że nawigację kupiłem nową rok temu. Do tego wziąłem automapę z licencją na rok i sobie aktualizowałem do najnowszych wersji.
Trochę mnie ta wiadomość jaką odebrałem dziś o AM, zmyliła ale fakt, NAVROAD NR 470 pracuje na WIN CE 6.0 :-)
 
 
raf971 
azymut


Wiek: 40
Dołączył: 07 Paź 2014
Posty: 1
Wysłany: 2014-10-07, 21:42   navroad 470-problem z Automapą Europy

Witam.
Mam problem z nawigacją Navroad 470.Program Automapa Eu.Po włączeniu urządzenia wszystko jest ok,program się ładuje,łapie sygnał GPS,wpisuje adres i na ekranie podczas wyliczania trasy dość często pojawia się komunikat:

PROGRAM MEMORY IS VERY LOW.YOU MUST SELECT ONE TASK TO CLOSE,OR INCREASE THE AMOUNT OFPROGRAM MEMORY,IF AVAILABLE

-AutoMapa WCE (v6.15.0.2206) (\SDMMC\AUTOMAPAEU\MAPS\EUROPE

-Convert some Storage Memory to Program Memory.(You can use the System control panel to adjust memory later)

Komunikat ten wyskakuje przy wpisywaniu długich tras za granice bo Polsce wszystko jest w porządku.Szukałem w internecie czy miał już ktoś podobny problem ale nic nie znalazłem.Wgrałem aktualizacje systemu wersje 2.3 i nic nie pomogło.Jeżeli ktoś ma jakiś pomysł bardzo proszę o pomoc.

[ Komentarz dodany przez: ___Olivia_: 2014-10-07, 23:00 ]
Przeniosłam do odpowiedniego tematu.
Regulamin punkt 3.
 
 
rudek8
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Gru 2012
Posty: 5
Wysłany: 2015-05-30, 19:06   NavRoad Enovo 470 - Problem z GPS

Witam po przerwie.
Niedawno dostałem od znajomego "do zrobienia" nawigację NavRoad Enovo 470. Chciał, żebym wgrał mu najnowszą Automapę 6.17a 1054, ponieważ on sam jak stwierdził "schrzanił" sprawę. Po oględzinach, doszedłem do wniosku, że problemem jest "brak rejestracji" mapy.

Oczywiście cały software postawiłem mu na nowo. Na początku patchując go Patcherem 3.4.2 przed instalacją, a potem katalog, który został już zainstalowany na karcie SD spatchowałem Patcherem 2.4. Wszystko "siadło" jak trzeba. Nawigacja działa, szybko wyszukuje nawet połączenia między dwoma krańcami kraju (Katowice - Police, Chorzów - Hel, Bytom - Gdynia), wprowadzone ustawienia typu "Ustal Dom" też działają i zapisują się w pamięci nawigacji. Jest jednak inny problem.

Problemem jest mianowicie brak interakcji przycisku "GPS" z tego głównego, niebieskiego menu. Po jego naciśnięciu nawigacja nie reaguje w ogóle. By wejść do Automapy muszę to zrobić przez Explorer.

Proszę Was drodzy forumowicze o pomoc. Znajomy z Angielskim nie jest za bardzo za pan brat i takie wchodzenie do nawigacji "na około" nie bardzo mu spasowało. Chciałbym, ażeby przy wciśnięciu przycisku "GPS" automatycznie uruchamiała mu się Automapa.

Liczę na waszą pomoc.

Pozdrawiam.

PS. Jeżeli temat już był, to przepraszam. Nie śledzę Waszego forum dziennie i prosiłbym (jeśli ten temat już został poruszony) o link do rozwiązania :)
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9538
Wysłany: 2015-06-05, 08:37   

Zmiana wpisu w pliku *.lnk lub wgranie mapselectora.

P.S. Wszystko znajdziesz w "ważnych tematach"
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
rudek8
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Gru 2012
Posty: 5
Wysłany: 2015-06-06, 10:44   

No dobra, bo albo jestem ślepy, albo nie mam czegoś takiego jak "ważne tematy". Jest możliwość, ażeby ktoś podesłał mi już gotowy plik *.ink?
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9538
Wysłany: 2015-06-06, 18:11   

rudek8 napisał/a:
albo jestem ślepy, albo nie mam czegoś takiego jak "ważne tematy"
Chcesz adres dobrego okulisty? http://chomikuj.pl/dorjac...,4813066135.jpg

[ Dodano: 2015-06-06, 21:30 ]
rudek8 napisał/a:
gotowy plik *.ink
Nie ink, a lnk.
A skąd mamy wiedzeć, jaką masz ścieżkę dostepu do pliku EXE zainstalowanej AutoMapy? Bo jeżeli wpis w pliku będzie inny, to nic to nie da...
Standardowy wpis jest tam, gdzie Cie już wcześniej odesłałem
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
rudek8
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Gru 2012
Posty: 5
Wysłany: 2015-06-06, 20:57   

Wszystko działa.

Dziękuję Ci bardzo :)
 
 
pavel007
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 29 Sty 2015
Posty: 12
Wysłany: 2015-07-14, 14:52   Re: navroad 470-problem z Automapą Europy

raf971 napisał/a:
Witam.
Mam problem z nawigacją Navroad 470.Program Automapa Eu.Po włączeniu urządzenia wszystko jest ok,program się ładuje,łapie sygnał GPS,wpisuje adres i na ekranie podczas wyliczania trasy dość często pojawia się komunikat:

PROGRAM MEMORY IS VERY LOW.YOU MUST SELECT ONE TASK TO CLOSE,OR INCREASE THE AMOUNT OFPROGRAM MEMORY,IF AVAILABLE

-AutoMapa WCE (v6.15.0.2206) (\SDMMC\AUTOMAPAEU\MAPS\EUROPE

-Convert some Storage Memory to Program Memory.(You can use the System control panel to adjust memory later)

Komunikat ten wyskakuje przy wpisywaniu długich tras za granice bo Polsce wszystko jest w porządku.Szukałem w internecie czy miał już ktoś podobny problem ale nic nie znalazłem.Wgrałem aktualizacje systemu wersje 2.3 i nic nie pomogło.Jeżeli ktoś ma jakiś pomysł bardzo proszę o pomoc.

[ Komentarz dodany przez: ___Olivia_: 2014-10-07, 23:00 ]
Przeniosłam do odpowiedniego tematu.
Regulamin punkt 3.


Mam identyczny problem, znalazł ktoś jakieś rozwiązanie?
 
 
bomba63 
guru
Bombuś



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 11 Sie 2010
Posty: 1052
Skąd: Turoń
Wysłany: 2015-07-14, 15:04   

Wgrajcie najnowszego traffic-a dedykowanego do tej mapy, u mnie pomogło
_________________
Gość
Nie pomagam na PW !!




http://tb7.pl/polecam,bomba63,23329
 
 
 
pavel007
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 29 Sty 2015
Posty: 12
Wysłany: 2015-07-14, 15:36   

Niestety mam wgrany najnowszy - jak i AM, i z nim i bez niego (wył.) mam taki o to komunikat:



edit: wgrałem aktualizacje firmwaru ze strony navroada - jak narazie godzina pracy nawigacji bez zawieszki, jeśli nie napiszę tu to znaczy że pomogło :)
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,21 sekundy. Zapytań do SQL: 9