My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: navigator
2008-01-14, 22:31
Odblokowanie clarion map770
Autor Wiadomość
Arturek 
guru



Pomógł: 27 razy
Dołączył: 14 Gru 2008
Posty: 1355
Skąd: Kraków
Wysłany: 2014-07-10, 20:59   

jacekp1313 napisał/a:
Ten z postu kol. Arturek, to jest fabryczny pulpit z małymi modyfikacjami.

Inne sa w dzialehttp://www.my-navia.pl/viewforum.php?f=155 (szukaj na Twopja rozdzielczość), sposób uruchomienia dowolny (albo spod NAWIGACJA, albo spod dodatkowej ikony w oryginalnym panelu)


Witam

Mówimy o tym pulpicie



W Clarionie 780, mam zrobione tak
- w nawigacji, oryginalne oprogramowanie MobileMap = IGO8
- na karcie menu wyboru widoczne powyżej
- bez karty działa oryginalny program
- po włożeniu karty pojawia się menu wyboru
i z tego menu uruchamiam dwa programy
a) IGO Primo
b) Mapamap
Oczywiście można skonfigurować uruchamianie innych programów (np. Automapy)
Kolejna, istotna kwestia => w IGO można skonfigurować MapChangera i przełączać się pomiędzy mapami od różnych dostawców



W przypadku Clariona 770 będzie działało menu wyboru oraz Mapchanger
Na Clarionie 770 nie działa opcja, że po wyjęciu karty znika menu wyboru i działa tylko oryginalny program

Dodatkowo: w Clarionie 770, bez odblokowania można wgrać (do katalogu Clarion)
- IGO8
- IGO Primo


pozdrawiam
Arturek
_________________
Naviflash / MIO / Clarion
-----------------------------
 
 
pand
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 27 Lut 2014
Posty: 5
Wysłany: 2014-07-16, 12:31   

Jak w ustawieniach menu.ini spowodować uruchomienie dwóch programów po jednym guzikiem? Przed uruchomieniem właściwego programu potrzebuje załadować inny. Wiem można dodać jeszcze jeden przycisk, ale było by praktyczniej spod jednego uruchamiać to co jest niezbędne. I jeszcze jedno, czy w WinCE jest jakieś polecenie zabijające procesy?.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 514 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17910
Wysłany: 2014-07-16, 13:03   

pand napisał/a:
Jak w ustawieniach menu.ini spowodować uruchomienie dwóch programów
Nie da się wprost.
Z menu.ini uruchom skrypt http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=7313 który po kolei (najlepiej z pewnym opóźnieniem) uruchomi wybrane pliki
_________________

 
 
steview
Waypoint


Dołączył: 09 Gru 2013
Posty: 54
Wysłany: 2015-06-20, 14:28   

Warto dodać w przypadku tego modelu, żeby ktoś nie męczył się niepotrzebnie tak jak ja próbując zrobić iGO na full Europę:
Obsługuje karty SD/MMC o pojemności do 2 GB
 
 
Arturek 
guru



Pomógł: 27 razy
Dołączył: 14 Gru 2008
Posty: 1355
Skąd: Kraków
Wysłany: 2015-06-24, 11:11   

Witam

Jeśli chodzi o karty pamięci obsługiwane przez Clariona 770,to
- muszą być karty SD "zwykłe" = bez HC
Czyli karty SDHC, nie będą obsługiwane

Do tej pory, karty SD o pojemności 2GB , to były "zwykłe" SD
Niestety, w ostatnim czasie, coraz częściej karty SD 2GB też są produkowane jako 2GB / SDHC => takie karty nie będą obsługiwane przez Clariona 770

Bardzo trudno dostać, ale występowały karty 4GB / SD bez HC => takie karty obsłuży Clarion 770 - po przetestowaniu kilku, udało mi się taką znaleźć (już jej nie mam)

pozdrawiam
Arturek
_________________
Naviflash / MIO / Clarion
-----------------------------
 
 
CZESS
azymut


Dołączył: 11 Lip 2015
Posty: 1
Wysłany: 2015-07-11, 21:14   

Witajcie, dokładnie przestudiowałem wszstkie posty powyżej. Chciałbym "bezinwazyjnie" uruchomić
otrzymaną w spadku Clarion Map770. Mam karte SD 2 i 4 GB zwykłe SD. Chetnie bym zainstalował
jakąkolwiek mape Polski, np IGO, która byłaby w miarę AKTUALNA!
Może ktos życzliwy pomoże
pozdrawiam

Czess
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 255 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9390
Wysłany: 2015-07-11, 23:31   

zainstaluj menu, potem wybrany program nawigacyjny (nie mape) naSD
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,36 sekundy. Zapytań do SQL: 10