Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Navio 515 programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
marekle 
Waypoint


Dołączył: 24 Wrz 2008
Posty: 22
Wysłany: 2013-10-05, 09:21   

Witam czy komuś z szanownych kolegów udało się odpalić jakiegoś NAVIGONA na tej nawigacji, na każdej wersji to samo Application NAVIGON.exe encountered a serious error and must shut down. Nie działają wersje navigona które działają na gc 5070 i innych.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 525 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18656
Wysłany: 2013-10-05, 09:41   

Na WinCE 6 jest problem z Navigonem. W zasadzie jedyna sprawdzona to http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=21973
Zobacz też http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=23167
_________________

Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2014-01-17, 20:58, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
fotek
azymut


Dołączył: 12 Kwi 2014
Posty: 1
Wysłany: 2014-04-12, 17:12   Navio 515

Witam, chcialem zaktualizowac mape w goclever navio 515 lecz przez przypadek zamienilem oprogramowanie z mireo dont panic(lecz nie wiem czy 4.0 czy 4.5) na mireo black edition 3.0.
Lecz to sprzet znajomego i obawiam sie ze jesli nie przywroce tego spowrotem i on sie dowie to bede musial odkupic tak wiec bardzo mi zalezy na czasie... gdy sciagam mireo don't panic 4.5 to przy probie uruchomienie programu pojawia sie black screen nie mam pojecia czemu. a nie moge nigdzie znalezc mireo 4.0 mysle ze moze to by ruszyło....
Ma ktos moze mireo don't panic 4.0 i mogł by wrzucic?
Lub najlepiej całe oprogramowanie z goclever navio 515. Prosze o szybka pomoc...
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 182 razy
Wiek: 27
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4533
Skąd: Wawa
Wysłany: 2014-04-12, 17:40   

fotek napisał/a:
Prosze o szybka pomoc...
Tak na szybko poczytaj tu :arrow: http://www.my-navia.pl/viewforum.php?f=276

Ps. Scaliłam z odpowiednim tematem. Regulamin punkt 3.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
Mango
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 23 Kwi 2014
Posty: 6
  Wysłany: 2014-05-13, 15:57   [PYTANIE] GoClever Navio 515 i Automapa

Witam ! Od niedawna posiadam w/w nawigację fabrycznie zainstalowana jest tam Mireo Don't Panic z tego powodu, że nie za bardzo mi się ten program nazywa chciałem zmienić go na automapę, i tu zaczyna się szereg pytań :D : jeśli wgram AM czy utracę GW? czy można potem navi przywrócić do stanu fabrycznego? czy mogę uszkodzić jakoś soft? jeśli tak czy zdołam go sam wgrać? i czy wgranie AM na kartę pamięci zostawi jakieś zmiany w rejestrze? Wiem, że pytania wydają się banalne , ale to moja pierwsza navi i nie chciałbym jej zepsuć :) Proszę o odpowiedź. Pozdrawiam.
Ps. Chcę wgrać Automapę 6.15 (1402) PL czy jest ona dopracowana??
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 182 razy
Wiek: 27
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4533
Skąd: Wawa
Wysłany: 2014-05-13, 16:03   

Mango napisał/a:
czy wgranie AM na kartę pamięci zostawi jakieś zmiany w rejestrze?
Nie zostawi.
Mango napisał/a:
PL czy jest ona dopracowana??
Czytaj tu :arrow: http://www.my-navia.pl/vi...p=427389#427389

Ps. Scaliłam z odpowiednim tematem. Regulamin punkt 3.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
Mango
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 23 Kwi 2014
Posty: 6
Wysłany: 2014-05-13, 16:56   

Dzięki :mrgreen: Podziękowałbym, ale nie wiem jak.
 
 
Mango
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 23 Kwi 2014
Posty: 6
Wysłany: 2014-05-13, 17:30   

Chodziło mi bardziej o podziękowanie przyciskiem na forum czy coś w tym rodzaju ale nw gdzie to jest. :mrgreen: Ale i tak Dziękuję A i jeszcze jedno co to jest ta "APTECZKA''??

[ Dodano: 2014-05-13, 20:31 ]
Czy zrobić jakiś buckup systemu nawi?? Czy nie jest to konieczne? Jeśli jest to jak to zrobić??
 
 
rossotrionfale
azymut


Dołączył: 03 Lis 2014
Posty: 1
Wysłany: 2014-11-03, 21:06   Navio 515 - iGO Primo 9.8 - nie uruchamia się

Cześć, nie pamiętam starego loginu, więc z nowego konta ... pytanie:

Posiadam nawigację Navio 515, chciałem odpalić na niej igo w wersji 9.8 z mapami 08.2014. Po ustawieniu ścieżki dostępu i przejściu do włączenia programu nawigacyjnego, "przycisk" nie reaguje, nawigacja nie odpala ... czasem wyrzuci błąd "fatal error occurred in main thread. address: 0x005e7dcc exception:0x80000002 ". Wcześniejsza wersja, bodaj z początku 2013r działa bez problemu. Nie mam dostępu do komputera osobistego, więc proszę póki co o info, jakie dane tutaj przekazać, celem uzyskania pomocy, gdy już wrócę do domu.

[ Komentarz dodany przez: ___Olivia_: 2014-11-03, 21:17 ]
Scaliłam z odpowiednim tematem. Regulamin punkt 3.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9556
Wysłany: 2014-11-04, 07:07   

Zmień wersję programu iGO.
Tak się kończy pogoń za wyższymi numerkami...

A na teraz - wróć do oryginalnego Mireo
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
jokerssxx
Waypoint


Dołączył: 31 Mar 2011
Posty: 32
Wysłany: 2015-02-11, 21:10   Autostart w Win 6.0 Goclever 515

Witam
Mam problem z zrobieniem autostartu w Win CE6.0.
Nawigacja uruchamia się do pulpitu Windowsa a potem muszę ręcznie przechodzić na kartę i uruchamiać nawigację.

Chciałbym aby po uruchomieniu program nawigacyjny uruchamiał się sam.

Próbowałem w rejestrze ("Init") dodać wpis ale nie mogę wprowadzić wartości bo znika klk. ekranowa. Pliki z "startup" oczywiście są usuwane po resecie więc też lipa.

Nawigacja nie posiada fabrycznej nakładki za to na pulpicie zawsze pojawia się skrót "UI" który kieruje do "\nandflash\UI\UI.exe" (to pewnie skrót do fabrycznego menu którego nie ma) - może coś z tym wykombinować?

Proszę o pomoc.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 525 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18656
Wysłany: 2015-02-12, 06:38   Re: Autostart w Win 6.0 Goclever 515

jokerssxx napisał/a:
Nawigacja nie posiada fabrycznej nakładki
Czyli po starcie masz od razu Windowsa?
W takim razie przenoszę do wątku o programach nawigacyjnych (było w " Navio 515 problem ze ściezką do programu nawigacyjnego") - tamten wątek dotyczy wyboru programu w fabrycznym menu
_________________

 
 
busiarz93
azymut


Dołączył: 29 Mar 2015
Posty: 1
Wysłany: 2015-03-29, 18:15   GC NAVIO 515 - problem z GPS

Witam,
Mam problem mój Goclever zrobił mi psikusa i zgubił sygnał gps raz a dobrze. Wgrane na karte mam IGO Primo, podczas jazdy u okupanta w pewnym momencie komunikat zanik sygnału Gps. Poszukałem na necie i na elektrodzie wyczytałem że IGO hula na COM7 57600.
Znalazłem w Windowsie program MINIGPS i ustawione było na COM2 4800. Przestawiłem na COM7 i złapało sygnał GPS. Po zamknięciu programu i ponownym jego włączeniu powracają ustawienie COM2 4800. Pytanie co z tym zrobić? Jak ustawić żeby cały czas łapało com7 ?

Co robiłem:
Usunąłem plik sys.txt w Igo tak mi chłopak na parkingu poradził. Włączyłem od nowa Igo i pojawiły się satelity. Moje szczęście trwało krótko ujechałem 30 km i zanik sygnału GPS problem powrócił.
Co najlepsze AUTOMAPA hula bez problemowo ale wyczytałem że na COM2 4800 ona spokojnie obleci.

Pomóżcie - do tej pory z tej navi byłem zadowolony i nie chce jej spisać na straty skoro wiem że AUTOMAPA działa czyli odbiornik GPS jest ok coś z oprogramowaniem nie tak.

WIN CE 6.0

[ Komentarz dodany przez: ___Olivia_: 2015-03-29, 19:55 ]
Scaliłam z odpowiednim tematem. Regulamin punkt 3.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9556
Wysłany: 2015-03-29, 19:29   

Włącz jakis program do testowania sygnału GPS i sprawdzaj, czy jest stabilny.
Jeżeli tak, to wpisz właściwe parametry do iGO i wyłączaj najpierw program, potem urządzenie
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 9