My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z kalibracją
Autor Wiadomość
wacław12
azymut


Dołączył: 22 Lut 2015
Posty: 4
Wysłany: 2015-02-22, 14:16   5066FMBT - jak przeprowadzić kalibrację ekranu

Witajcie,

trafiła do mnie w/w nawigacja z rozkalibrowanym ekranem - niby przy wgrywaniu map.

Nawigacja normalnie się załącza - pojawiają się foldery Nawigacja, Bluetooth, Media, Ustawienia.
Przy naciskaniu słychać kliknięcia - udaje mi się "wstrzelić" w menu Ustawienia i dalej w FM.


Reset nic nie daje. Połączenie z Activesync a dalej z My Mobiler nie daje rady - domyślnie ustawiony jest tryb MS, a nie AS.

W jaki sposób mogę ją postawić do życia?

Dzięki za pomoc
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 35 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2286
Skąd: Google
Wysłany: 2015-02-22, 16:00   

wacław12 napisał/a:
W jaki sposób mogę ją postawić do życia?
Spróbuj uruchomić explorera a tam poszukaj w panelu sterowania kalibracji.
_________________
Poradniki
 
 
wacław12
azymut


Dołączył: 22 Lut 2015
Posty: 4
Wysłany: 2015-02-22, 20:15   

Niestety to też nie zdało egzaminu, nie mogę wstrzelić się w żadną ikonkę. Jednie co się udało to wejść na "display properties" i koniec


Czy jest może jakiś skrypt do wgrania na kartę SD , który wywołuje od razu ekran kalibracji?
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 175 razy
Wiek: 26
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4482
Skąd: Wawa
Wysłany: 2015-02-22, 20:29   

wacław12 napisał/a:
Niestety to też nie zdało egzaminu,
Spróbuj jeszcze raz.




_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
wacław12
azymut


Dołączył: 22 Lut 2015
Posty: 4
Wysłany: 2015-02-22, 20:47   

_Olivia_ dzięki za schemat jak wejść. Mam nawet na pulpicie ikonę "Stylus" ale daje rady nic zrobić niestety.

Nawigacja miała zablokowany WinCE 5.0 . Odblokowałem go plikiem "gpstest" na karcie SD z forum, żeby mieć dostęp do explorera.Chyba, że źle została odblokowana?

Obawiam się już najgorszego czyli uszkodzonego dotyku, chociaż jakoś reaguje
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 175 razy
Wiek: 26
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4482
Skąd: Wawa
Wysłany: 2015-02-22, 20:52   

wacław12,
Jeszcze poczytaj :arrow: http://www.my-navia.pl/vi...p=144982#144982 punkt 14a

[ Dodano: 2015-02-22, 21:10 ]
A może to wypróbuj
adamos1985 napisał/a:
Kombinowałem tak długo aż udało mi się dojść do opcji kalibracja z poziomu MENU w Lark-u. Udało się skalibrować ekran najprostrzym sposobem, który niestety trochę czasu pochłonął...
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 35 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2286
Skąd: Google
Wysłany: 2015-02-23, 08:55   

Ja bym jeszcze kombinował aby odzyskać połączenie z PC . A może być tak jak piszesz że dotyk jest uszkodzony.
_________________
Poradniki
 
 
wacław12
azymut


Dołączył: 22 Lut 2015
Posty: 4
Wysłany: 2015-02-24, 19:00   

Odpisuję dopiero dzisiaj. Uszkodzony był ekran dotykowy - po wymianie wszystko działa jak należy i kalibracja przebiegła bez problemu.

Dziękuję jeszcze raz za szybką pomoc
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 10