Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Iphone Menu - bardzo ciekawe rozwiązania
Autor Wiadomość
KamilP
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 06 Kwi 2012
Posty: 23
Wysłany: 2012-05-12, 21:07   

Marek_aa napisał/a:
Wcale mnie to nie dziwi, wrzucenie na graficzkę ikon bez tła na pewno powodowało zlewanie się ikon z tłem i w efekcie ekran robił się bardzo nie czytelny. Człowiek całe życie się uczy.

A no może i masz rację.. ;-)
Marek_aa napisał/a:
P.S. Ale ucz ty się chłopie teraz do matury, pulpit to sobie zrobisz później

Nie chce mi się.. Ale trzeba. To tak rekreacyjnie w przerwach robię :-P
 
 
samochod3
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 16 Paź 2008
Posty: 8
Wysłany: 2012-08-31, 17:05   

Również uważam że kolega _RUSER_, wykonał kawał dobrej roboty.
Czy wersja tłumaczona( polska) dostępna jest tylko na chomiku?
A może zaproponować współpracę przy stworzeniu wersji multilanguage
i zmieniać języki tak jak zmienia się motywy?
 
 
_RUSER_
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Kwi 2012
Posty: 7
Wysłany: 2012-09-03, 13:34   

samochod3
Ta nowa wersja - V4
Może Marek_aa może dostosować go ...

http://www.youtube.com/watch?v=WixB74O-OCM

Wersja z możliwością zmiany języka RUS-ENG
 
 
samochod3
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 16 Paź 2008
Posty: 8
  Wysłany: 2012-09-04, 00:07   

_RUSER_ Miła niespodzianka, zaczynam pobierać i testować.
good job, thanks
 
 
_RUSER_
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Kwi 2012
Posty: 7
Wysłany: 2012-09-04, 10:07   

samochod3
Nowa wersja zawiera błędy! Nie spiesz się, aby go zainstalować ... Sorry...
Teraz staram się naprawić sytuację ...

PS| Problem rozwiązany. UPDATE_V4.2_.rar
 
 
AbSCS
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 18 Maj 2012
Posty: 48
Wysłany: 2012-10-26, 13:51   

Mam pewne pytanie co do menu _RUSER_ , mianowicie gdzie zmienia się ścieżki do programów/gier itd. ? I gdzie mogę znaleźć plik dzięki któremu zmienię wygląd calego menu, wszystko zawarte jest w pliku .exe ?
 
 
zbyshek
Navi Expert



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 11 Kwi 2010
Posty: 439
Skąd: pałac nad jeziorem
Wysłany: 2012-10-26, 18:54   

Edytujesz icons.xml... ścieżki do plików ikon, programów.
Settings.xml - tlo, kolory, pozycjonowanie... i inne.
W paczce _RUSER_ masz wszystko.
Potrzebujesz notatnik, prog. graficzny, pomysł i mnóstwo czasu :-D

Wygląd to pliki graficzne... jeżeli masz ochotę coś zmienić
edytujesz, tworzysz nowe, wg wzorca _RUSER_.

Cokolwiek robisz na nowo, testuj zmiany na emulatorze.
...
 
 
Marek_aa 
GPS instruktor


Pomógł: 6 razy
Dołączył: 09 Sie 2007
Posty: 834
Wysłany: 2012-10-26, 19:29   

zbyszek1817 napisał/a:
Edytujesz icons.xml... ścieżki do plików ikon, programów.
Settings.xml - tlo, kolory, pozycjonowanie... i inne.

A nie prościej przytrzymać przez chwilę piórko lub palec na ikonie i zmienić w "eddit" ścieżkę,
przytrzymać palec na pustym tle i wejść w opcję "ustawienia i zmienić tło itp ?
 
 
zbyshek
Navi Expert



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 11 Kwi 2010
Posty: 439
Skąd: pałac nad jeziorem
Wysłany: 2012-10-27, 09:16   

Fakt, zapomniałem... :-D
Ale ja zanim coś skopiuję do navi testuję, ustawiam na PC i emulatorze.
Ustawiać na navi już wtedy nic nie muszę...
Takie stare przyzwyczajenia... ;-)
...
 
 
szarybartek 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 42
Dołączył: 24 Cze 2010
Posty: 7
Wysłany: 2015-02-07, 22:23   

Marek_aa napisał/a:
A nie prościej przytrzymać przez chwilę piórko lub palec na ikonie i zmienić w "eddit" ścieżkę


Witam, mam problem i nie wiem co jest nie tak. Moja nawigacja to Goclever Navio 525 wgrałem tę nakładkę (tę polską wersję z chomika "malboro" i wszystko ok, ikonka automapy przytrzymana edit ikon, "uruchom" wprowadzona moja ścieżka dostępu i wszystko chula. Następna ikonka, edit ikon, klikam na kwadracik z trzema kropkami zaczyna otwierać się okno i wywala.
Wywala na wszystkich ikonkach, zawiesza navi.
Co może być nie tak?
 
 
Marek_aa 
GPS instruktor


Pomógł: 6 razy
Dołączył: 09 Sie 2007
Posty: 834
Wysłany: 2015-02-08, 08:52   

szarybartek napisał/a:
Co może być nie tak?


Po raz chyba setny, aby prawidłowo działała ta opcja to w tle musi być uruchomiony "windows explorer"
_________________

 
 
szarybartek 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 42
Dołączył: 24 Cze 2010
Posty: 7
Wysłany: 2015-02-08, 12:08   

Marek_aa napisał/a:
Po raz chyba setny, aby prawidłowo działała ta opcja to w tle musi być uruchomiony "windows explorer"


Dziękuje, musiałem to przeoczyć ;-)
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 10