Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Sance
2009-06-09, 11:24
Ayra dla navia47 odblokowanie + programy
Autor Wiadomość
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9614
Wysłany: 2015-02-04, 10:53   

A kiedy Ci się wiesza?
Na 100% cos masz pokręcone - bo po kliku w NAWIGACAJ powinien wystartować panel Ayra. Ściagam pliki i sprawdzę.
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
RyszarD48 
Navi Expert


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 09 Cze 2009
Posty: 255
Wysłany: 2015-02-04, 11:01   

Teraz właśnie ponownie wgrałem MMLiteNavia6410 i jak na razie działa .Teraz zabieram się za ponowną podmianę plików

No i kicha nie wiem co się dzieje Podmieniłem plik MapaMap 3 na MapaMap w Resident flash i tak samo podmieniłem plik MapaMAp 30 i na Nawigacji wiesza się jak klikam NAWIGACAJ :)

Teraz wgrałem AYRE na kartę i pulpit AYRA odpala ,po wyjęcie karty i po kliku Nawigacja która powinna się załączyć z urządzenie zawiesza się.

A tu zdjęcie
http://zapodaj.net/3e195e58a6bb5.jpg.html
_________________
Stacja Suzuki S Cross> Auto Mapa v3.0.2.1028
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18784
Wysłany: 2015-02-04, 12:42   

Tak mieszasz, że chyba nikt nie wie, o co Ci chodzi.
RyszarD48 napisał/a:
Teraz wgrałem AYRE na kartę i pulpit AYRA odpala ,po wyjęcie karty i po kliku Nawigacja która powinna się załączyć z urządzenie zawiesza się.
Podmieniałeś pliki w MapieMap, czy nie?

Która wersję Ayry zainstalowałeś - bo w przywołanym przez Ciebie poście jest ich kilka.

P.S. Dyskusje o panelu przeniosłem z wątku o MapieMap
_________________

Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2015-02-04, 12:48, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
RyszarD48 
Navi Expert


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 09 Cze 2009
Posty: 255
Wysłany: 2015-02-04, 12:47   

Z pierwszego postu z chomika Sance
A gdzie tam pisze że należy podmienić plik w MapaMap
_________________
Stacja Suzuki S Cross> Auto Mapa v3.0.2.1028
Ostatnio zmieniony przez RyszarD48 2015-02-04, 12:55, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18784
Wysłany: 2015-02-04, 12:52   

Ze s pierwszego postu, to juz pisałeś, ślepy nie jestem
Pytam o konkretną wersję:
Cytat:
Link do menu:
http://chomikuj.pl/Sance/...S/Navia/Navia47
Cytat:
Poprawka v.1
http://odsiebie.com/pokaz/3338747---fb85.html
Cytat:
dodatek v.1
http://odsiebie.com/pobierz/3364541---7740.html

Kolejne pytanie - gdzie mas zplik ayra.exe - podaj pełna ścieżkę dostępu
_________________

 
 
RyszarD48 
Navi Expert


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 09 Cze 2009
Posty: 255
Wysłany: 2015-02-04, 13:00   

[quote="jacekp1313"]Ze s pierwszego postu, to juz pisałeś, ślepy nie jestem
Pytam o konkretną wersję:
Cytat:
Link do menu:
http://chomikuj.pl/Sance/...S/Navia/Navia47


Plik jest na karcie w folderze AYRA

http://zapodaj.net/e6eb87df5e8bd.jpg.html
_________________
Stacja Suzuki S Cross> Auto Mapa v3.0.2.1028
 
 
RyszarD48 
Navi Expert


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 09 Cze 2009
Posty: 255
Wysłany: 2015-02-04, 13:03   

A tak na marginesie to ta poprawka i dodatek nie działają

Ale nie o to chodzi ,po zmianie na NewIni = \ResidentFlash\MapaMap30\MAPAMAP3.exe nic nie daje nie odpala się Mapamap .

Chodzi mi o to że jak zainstalowałem oryginalną Mape map to działa mogę nawigować itp itd ,a jak pomieniałem pliki mapamap 30 jak pisze w instrukcji to się wiesza po kliku NAWIGACJA jak włoże karte z aYRA to pulpit działa ale nie załącza sie mapamap
_________________
Stacja Suzuki S Cross> Auto Mapa v3.0.2.1028
Ostatnio zmieniony przez RyszarD48 2015-02-04, 13:16, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18784
Wysłany: 2015-02-04, 13:06   

Przeczytaj nie tylko pierwszy post, ale i kilka następnych - jest rozwiązanie (chyba - u niego zadziałało)
_________________

 
 
RyszarD48 
Navi Expert


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 09 Cze 2009
Posty: 255
Wysłany: 2015-02-04, 13:48   

Podsumowując wszystko gra


Zmodyfikowałem ten skrypt mapamap3.mscr i teraz nawigacja odpala się z kartą , jak i bez,jeszcze pozostała do poprawy ścieżka do MapyMap bo na razie się nie ładuje

Zostawiłem to jak ma być czyli ścieżka

NewIni = \ResidentFlash\MapaMap30\MAPAMAP.exe

Mort script wersja bez wygaszacza:

wersja = FileExists ("\SDMMC\ayra\Ayra.exe")
If (wersja=1)
Kill("shell.exe")
Kill("jbshello.exe")
Run("\SDMMC\ayra\Ayra.exe")
If (WndExists( "Uwaga" ))
Close("Uwaga")
EndIf
Else

Run ("\ResidentFlash\mapamap30\mapamap.exe")
EndIf


To co nie wnosi do meritum do usunięcia

Dzięki wszystkim za pomoc.
_________________
Stacja Suzuki S Cross> Auto Mapa v3.0.2.1028
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 13