My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-03-15, 14:53
GC 4330A wisi na ekranie startowym
Autor Wiadomość
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 258 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9442
Wysłany: 2015-01-20, 11:56   

Rozumiem, że numer seryjny sprawdziłeś...

A po co robiłeś tę aktualizacje? W działajacych nawigacjach nie zmienia się softu, tylko wóczas, gdy cos nie gra http://www.elektroda.pl/r...12.html#6298306
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
flightmen13 
młodszy inspektor GPS
informatyk


Wiek: 22
Dołączył: 11 Kwi 2013
Posty: 8
Wysłany: 2015-01-20, 12:23   

mysłałem ze to podniesie nawigację i będę mógl miec windowsa i automape.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18046
Wysłany: 2015-01-20, 13:25   

Czyli już wcześniej była padnięta? Na pewno soft był do twojej wersji/numeru seryjnego?
_________________

 
 
flightmen13 
młodszy inspektor GPS
informatyk


Wiek: 22
Dołączył: 11 Kwi 2013
Posty: 8
Wysłany: 2015-01-20, 16:11   

była padnięta był taki sam objaw. nie mogłem sprawdzic numeru seryjnego bo nie było go na nalepce.
 
 
henryk4 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 29 Wrz 2012
Posty: 5
Wysłany: 2015-01-20, 21:25   

Witam
flightmen13 poczytaj co ja pisałem wcześniej miałem to samo wisiała na ekranie startowym a kabelek , igła i oczywiście reset pamięci pomogły soft się wgrał działa do dzisiaj
Ale Pamiętaj ROBISZ TO NA WŁASNĄ ODPOWIEDZIALNOŚĆ Przecież nic nie ryzykujesz na tym etapie twoja GC 4330 to złom
pozdrawiam
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2015-01-21, 16:45   

flightmen13 napisał/a:
Zatrzymała sie aktualizacja na 4/4 100% i dalej ekran startowy po resecie.

Programem AltasMgr to postawisz, trzeba format pamięci zrobić.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
pik22
azymut


Dołączył: 02 Mar 2009
Posty: 2
Wysłany: 2015-06-29, 14:16   

dasior591 a jak zrobic ten format. Trzeba się łączyć kablem JTAG? Przez zwykły kabelek usb to nie działa.
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2015-07-12, 13:29   

Dawno nie używałem ale po odpaleniu atlasa i wybrania chyba 1 wchodzi do bootloadeta i pojawiają się różne opcje

[ Dodano: 2015-07-12, 13:28 ]
Dziś używałem, podłączamy urządzanie po USB. Przytrzymujemy power i klikamy reset, navi połączy sie w trybie serwisowym przez kilak sekund. W tym czasie w programie atlas klikamu na open. Potem klikamy 1 i enter, potem jak pojawi sie odliczanie to spacja i enter, potem F i enter potem X i enter, potem U i enter. Teraz podświetli sie opcja update NKimage, wybieramy poprawnego softa i wgryamy i mamy. Pisze na szybko i zaznaczam ze to tylko uproszona instrukcja i u mnie na każdego nie rytego wczesniej GC pomagała.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 10