My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-06-28, 18:22
clarion map790 odblokowanie, programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3447
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2013-02-18, 23:28   

Nazwa jest obojętna bo i tak jest widziana przez nawi jako Storage Card.
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
almal
Waypoint


Dołączył: 23 Wrz 2008
Posty: 16
Wysłany: 2013-02-19, 21:31   

Dzis kupilem czytnik i zaczalem instalowac na SD. Poszko bez problemu po wlozeniu karty rozpoznaje ja nawigacja. Program sie wczytuje lecz na koncu komunikat Mapa nie jest poprawnie zarejestrowana. Zarejestruj mape. Po czym program sie wlacza ale bez mapy. Cos znow zle zrobilem?
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 175 razy
Wiek: 25
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4434
Skąd: Wawa
Wysłany: 2013-02-19, 21:46   

almal napisał/a:
Mapa nie jest poprawnie zarejestrowana. Zarejestruj mape
W tym temacie znajdziesz rozwiązanie tego problemu :arrow: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=23432
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
Arturek 
guru



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 14 Gru 2008
Posty: 1382
Skąd: Kraków
Wysłany: 2013-02-21, 19:51   

Witam

A dlaczego, kolega nie chce zaktualizować oryginalnej mapy Clariona

Mam Clariona 770 i 780, oryginalną IGO8, najpierw zaktualizowałem do wersji 8.3.4.x a potem wgrałem nowe Igo Primo 2.0
Do Igo wgrałem nowe mapy i na tym jeżdżę, Automapa leży w pudełku i tyle

Po drugie - polecam wgranie Clarionowego menu wyboru (dostawcy mapy - fajna sprawa)

pozdrawiam
Arturek
_________________
Naviflash / MIO / Clarion
-----------------------------
 
 
almal
Waypoint


Dołączył: 23 Wrz 2008
Posty: 16
Wysłany: 2013-02-25, 11:05   

bo kolega nie wie ze mozna zaktualizowac oryginalny program igo :)
a gdzie mozna takie cos zrobic?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18001
Wysłany: 2013-02-25, 12:16   

http://www.my-navia.pl/vi...p=394098#394098
_________________

 
 
Arturek 
guru



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 14 Gru 2008
Posty: 1382
Skąd: Kraków
Wysłany: 2013-02-26, 18:38   

almal napisał/a:
bo kolega nie wie ze mozna zaktualizowac oryginalny program igo :)
a gdzie mozna takie cos zrobic?

Witam

Zarówno IGO8 jak i IGO Primo, skonfigurowane pod Clariona jest na "chomiku"

http://chomikuj.pl/a_krakow

- katalog: moja - nawia
- hasło: my-navia

Potem wystarczy pobrać aktualne mapy z linków forum
http://www.my-navia.pl/viewforum.php?f=228

Natomiast "clarionowe" menu wyboru, do pobrania tutaj

http://chomikuj.pl/a_krak...u,370959791.rar

i tak to wygląda



napis "Mapamap" nie ma zanczenia => w pliku INI deklarujesz ścieżkę do dowolnego programu.
Poza tym to tylko bitmapy, więc nawet Paintem przerobisz

A tak wygląda IGO Primo na Clarionie





pozdrawiam
Arturek
_________________
Naviflash / MIO / Clarion
-----------------------------
 
 
zolin
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 15 Lut 2014
Posty: 5
Wysłany: 2014-02-15, 07:06   

Witam, prosił bym o napisanie instrukcji odblokowania Clarion map790.
Z góry dziękuję.
Pozdrawiam.
 
 
zolin
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 15 Lut 2014
Posty: 5
Wysłany: 2014-02-16, 07:02   

Witam, kolego Arturek Może napisać co teraz robić dalej po wgraniu nowego menu. Jak skonfigurować ścieżkę dostępu?
 
 
Arturek 
guru



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 14 Gru 2008
Posty: 1382
Skąd: Kraków
Wysłany: 2014-02-16, 07:42   

Witam

Po wgraniu menu i uruchowminiu nawigacji pojawią się dwa przyciski - nie przejmuj się napisami na "klawiszach"



Przypominam
- pamięć wewnętrzna to: My Flash Disk
- karta pamięci to: Storage Card

Przykładowo
Wgrywasz Automapę
- na kartę pamięci
- do katalogu: automapa
- plik uruchomieniowy, to: automapa.exe

Edytujesz plik MENU.INI i w sekcji która dotyczy Mapymap, wpisujesz ścieżkę dostępu do Automapy

Zamiast fabrycznego (piszę z pamięci)
btn_exe = "\My Flash Disk\MapaMap 3.0\mapamap3.exe"

wpisujesz
btn_exe = "\Storage Card\automapa\automapa.exe"

Myślę, że wiedząc gdzie szukać dasz sobie radę

Teraz możesz wgrać IGO8 lub Igo Primo do pamięci wewnętrznej
- pamiętaj że katalog z programem nawigacyjnym ma się nazywać CLARION, a plik uruchomieniowy Clarion.exe
WAŻNE - po wgraniu mojego MENU - program uruchomieniowy do drugiego programu nawigacyjnego, zamiast Clarion.exe, ma się nazywać Clarion_2.exe

Tak zrobiłem w Clarionie 770 i Clarionie 780 i to MENU działa
(To jest MENU zrobione przez firmę IMAGIS do uruchomienia MapyMpa na Clariona)
Oczywiście dowolny drugi program nawigacyjny możesz też wgrać na kartę pamięci, trzeba tylko podać odpowiednią ścieżkę dostępu do tego programu

Napisy na "klawiszach" możesz zmienić nawet w Paincie

pozdrawiam
Arturek
_________________
Naviflash / MIO / Clarion
-----------------------------
Ostatnio zmieniony przez Arturek 2014-12-22, 09:57, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
zolin
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 15 Lut 2014
Posty: 5
Wysłany: 2014-02-16, 14:18   

Teraz już wszystko śmiga aż huczy :-D
Dzięki za pomoc.
 
 
Arturek 
guru



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 14 Gru 2008
Posty: 1382
Skąd: Kraków
Wysłany: 2014-12-22, 09:51   

Witam

1) Tym wszystkim którzy chcą odblokować Clariona 790,
tylko po to aby zainstalować AutoMapę => przypominam:
- znajdujemy wersję instalacyjną AutoMapy
(a nie gotowiec)
- przy instalacji, wybieramy opcję - instalacji dodatku dla Clariona



2) Aby zainstalować MapęMap => wgrywamy menu wyboru i podajemy ścieżkę dostępu do MapyMap

3) IGO8 i IGO Primo wgrywamy BEZ konieczności odblokowania Clariona
- program w wgrywamy do katalogu Clarion, a plik EXE przemianowujemy na "Clarion.exe"

pozdrawiam
Arturek

P.S. foto z netu (nie moje) - przykład AutoMapy w wersji OEM dla Clariona

_________________
Naviflash / MIO / Clarion
-----------------------------
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,22 sekundy. Zapytań do SQL: 11