Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-08-06, 19:45
Odblokowanie Larka 43.2
Autor Wiadomość
dril3 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Lis 2009
Posty: 11
Wysłany: 2013-04-09, 21:28   

Startup cannot be accessed. Make sure the is not open. If the file is not open, try opening the file from within the appropriate program

Taki komunikat jest w larku jak klikam na plik
 
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9634
Wysłany: 2013-04-10, 06:11   

Startup.exe?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
dril3 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Lis 2009
Posty: 11
Wysłany: 2013-04-10, 21:21   

tak, to taka ikonka z trzema kostkami innego Starup.exe w folderze Windows nie widze.
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18891
Skąd: 3City
Wysłany: 2013-04-11, 06:03   

Dla pewności podawaj pełną nazwę pliku - bo plików startup.* masz trzy.

Spróbuj uruchomić shell.exe
I podaj wpisy przy innych Launch w rejestrze
_________________

 
 
dril3 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Lis 2009
Posty: 11
Wysłany: 2013-04-11, 20:45   

Masakra jakaś! Już mam dość tej powalonej nawigacji. Na dodatek to nie moja :/

Klikam na shell.exe i nic sie ie dzieje tak jak by nie reagował.
Kliknąłem kilka razy i wyskoczył komunikat:
Cannot execute "shell". A critical components is either missing or is failing to start due to low memory
Pojawia mi się to nawet jak próbuje wejść w Control Panel
:cry:

???
 
 
 
Roberro
azymut


Dołączył: 16 Gru 2013
Posty: 1
Wysłany: 2013-12-17, 17:56   Kilka spraw odnośnie 43.2

Witam,
Od niedawna jestem posiadaczem sprzętu Lark FreeBird 43.2, czy szczęśliwym to się okaże. Pierwszy problem pojawia się gdy chcę go podpiąć za pomocą USB do laptopa z windows 7 pro x86. Jedyne co się dzieje, to ładuje się bateria urządzenia, a ja nie mogę wejść w jego pliki. Zapoznałem się z tematem: Jak skonfigurować komputer do pracy z nawigacją?` . Brak logicznych wniosków, ActiveSync nie jest dla tego systemu.
Czytałem, że można na rzekomą nawigację wgrać windows, co daje lepsze wrażenia użytkowe. W tym temacie znalazłem temat: Lark 43.2 odblokowanie win.ce , który odnosi mnie do: Skrypty Windows7.0 dla Lark 35.0 - pasek zadań .

Pojawia się tu moja prośba o pomoc. Mianowicie, jak dostać się do wnętrza urządzenia i wgrać tam windows - logicznie myśląc, nie chodzi mi o 7 czy 8 dla PC, ale ten dostosowany do tego typu urządzeń.
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 29
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4560
Skąd: Wawa
Wysłany: 2013-12-17, 18:09   

Roberro napisał/a:
Pierwszy problem pojawia się gdy chcę go podpiąć za pomocą USB do laptopa
:arrow: http://www.my-navia.pl/vi...p=144982#144982 punkt 2
Roberro napisał/a:
Czytałem, że można na rzekomą nawigację wgrać windows
Nie da się wgrać Windowsa, jedynie możesz go odblokować.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18891
Skąd: 3City
Wysłany: 2013-12-17, 19:02   

Roberro napisał/a:
ActiveSync nie jest dla tego systemu.
Oczywiście, od lat wiadomo, że Vista i 7 korzystają z Mobile Device Center.

Roberro napisał/a:
Zapoznałem się z tematem:
OK, w takim razie :
- co z firewallem?
- Ile kabli testowałeś?
- co z aktualizacją sterownika?
- używasz huba USB?
Sprawdź, czy masz w opcjach przełączenie trybów AS/USB (ew. MassStorage) - część larków to ma, a nie pamiętam, jak w 43.2

Roberro napisał/a:
można na rzekomą nawigację
Zobacz znaczenie tego słowa http://sjp.pwn.pl/slownik/2518619/rzekomy
Roberro napisał/a:
odnosi mnie do: Skrypty Windows7.0 dla Lark 35.0
Jeśli już, to odnosi sie do Larka, nie Ciebie


P.S. Dołączyłem do istniejącego wątku (p.3 regulaminu forum) - warto go przeczytać
_________________

 
 
stanislaw999
azymut


Dołączył: 23 Wrz 2009
Posty: 3
Wysłany: 2014-12-19, 16:32   panel na sd

Witam, proszę o pomoc w znalezieniu linka z pulpitem do wgrania na sd.

Ewentualnie proszę o odpowiedź, czy mogę zmienić skrót do np. muzyki na ścieżkę do nawi mając win7 w kompie? Activesync nie mogę zainstalować...

Pozdrawiam
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 26 Paź 2010
Posty: 2390
Skąd: Google
Wysłany: 2014-12-19, 16:52   

stanislaw999, zapoznaj się z tym tematem http://www.my-navia.pl/vi...ghlight=#355848 i z tym http://www.my-navia.pl/vi...p=399019#399019

Oba poradniki pomogą uporać się z problemem.
_________________
Poradniki
 
 
stanislaw999
azymut


Dołączył: 23 Wrz 2009
Posty: 3
Wysłany: 2014-12-19, 17:07   

Dziękuję za pomoc, wieczorkiem jak już będę w domu zabiorę się za edukację.

Pozdrawiam
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 26 Paź 2010
Posty: 2390
Skąd: Google
Wysłany: 2014-12-19, 17:53   

stanislaw999, jako łatwy panel do ogarnięcia polecam ten: http://www.my-navia.pl/vi...p=225622#225622

Lub lekko przerobiony przez samego autora dla mnie http://chomikuj.pl/G.o.o....28.rar(archive)

A tak wygląda na moim Larku 43.1

_________________
Poradniki
 
 
stanislaw999
azymut


Dołączył: 23 Wrz 2009
Posty: 3
  Wysłany: 2014-12-19, 20:37   

Dzięki wielkie za Twój panel, przypasował mi od razu. Minimalizm to jest to czego potrzebowałem, przerobiłem pod siebie i jestem mega happy :-D

Edit: Orientujesz się dlaczego mam nazwę miesiąca w języku angielskim?
Mogłem coś zmienić?
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 26 Paź 2010
Posty: 2390
Skąd: Google
Wysłany: 2014-12-19, 21:46   

Super ;-)

[ Dodano: 2014-12-19, 21:47 ]
stanislaw999 napisał/a:
Edit: Orientujesz się dlaczego mam nazwę miesiąca w języku angielskim?
Mogłem coś zmienić?
Zapewne tak. Zacznij od nowa zabawę w zmiany ale patrz dokładnie co zmieniasz.
_________________
Poradniki
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 29
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4560
Skąd: Wawa
Wysłany: 2014-12-19, 22:12   

stanislaw999 napisał/a:
dlaczego mam nazwę miesiąca w języku angielskim?
W Windowsie w urządzeniu trzeba ustawić na j.polski.



_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 11