My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Goclever navio 500 - różne problemy
Autor Wiadomość
wana
Waypoint


Dołączył: 27 Cze 2009
Posty: 50
Wysłany: 2011-09-20, 18:18   Goclever navio 500 - różne problemy

Szannowni koledzy mam problem z nawigacją uszkodził mi się przycisk włanczania navi chciałem sobie go naprawić ale niewiem jal otwiera się obudowe bo niema tam żadnych śrubek czy ktoś wie jak otworzyć obudowe byłbym bordzo wdzięcznymój email wana@wp.pl
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2011-12-30, 07:24, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-09-20, 20:11   

Ogólnie zeby nie uszkodzić to trzbea sie nakombinować, w serwisie wymieniają za darmo.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
wana
Waypoint


Dołączył: 27 Cze 2009
Posty: 50
Wysłany: 2011-09-27, 20:23   navio 500

OK ale chciałbym sam wymienić ten przycisk tylko wiem jak zabrać się za rozebranie obudowy
 
 
munieq
azymut


Dołączył: 17 Gru 2011
Posty: 4
Wysłany: 2011-12-18, 15:26   

Mam poważny problem z goclever navio 500 z win ce 6.0, po wgraniu menu [DAVX] które wcześniej działało w tym samym typie nawigacji tylko pod win ce 5.0 albo to po uruchomieniu tomtom ze skryptem większej pamięci, mam problem z wygaszaniem się ekranu po 5min, ekran się wyłącza i po włączeniu guzikiem jest klepsydra przez 10s i działa od nowa, ale jest to bardzo wkurzające. Ekran nie wygasza się tylko w oryginalnej mapie. Problemem jest jakiś wpis w rejestrze, który zrobiło to menu albo skrypt tomtoma, bo nawigacja nie reaguje na zmiany w Power w panelu sterowania w odblokowanym Windows.
Nie wiem co robić bo nie chce kolejny razy wysyłać do serwisu żeby wgrali soft od nowa, a kopii zapasowej nie mam.
Jest to Navio 500 z niską rozdzielczością, dali tylko nowszego windowsa i jest kaszana.
Przeszukałem kawał internetu i znalazłem tylko rozwiązania na larka, próbowałem zmieniać wpisy w rejestrze [od programów do filmów], ale nic to nie dało.
Czy ktoś ma soft od tej nawigacji albo kopię rejestru.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 258 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9398
Wysłany: 2011-12-18, 15:28   

munieq napisał/a:
poważny problem z goclever navio 500 z win ce 6.0, po wgraniu menu [DAVX]
A konkretnie?
munieq napisał/a:
pod win ce 5.0 albo to po uruchomieniu tomtom ze skryptem większej pamięci
Może popraw interunkcję i pisz krótszymi zdaniami, bo nikt nie uchwyci istoty problemu
Czy po usunięciu menu DavX jest to samo?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
munieq
azymut


Dołączył: 17 Gru 2011
Posty: 4
Wysłany: 2011-12-19, 14:13   

Oczywiście, że po usunięciu menu jest to samo,
jak przysłali z serwisu po wgraniu softu od nowa, problemu nie było,
dopóki nie odpali się tego menu, lub nie uruchomi skryptu tomtoma.
Może to Mortscript.exe, albo Systeminformation.exe, lub mem.exe robią te nie odwracalne szkody.
Może przez to że nie są to do końca kompatybilne z win ce 6.0 programy.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 514 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17938
Wysłany: 2011-12-19, 14:34   

Albo parametry polecenia mem.exe dopasowane do innej wersji programu.
Bo Mortscript i SysInfo na pewno nie stwarzają problemu i działają na każdym WinCE

Po resecie problem pozostaje?
Jak wygląda skrypt do TomToma (plik *.mscr) i skąd go masz (podaj link do wersji której uzywasz)
_________________

 
 
munieq
azymut


Dołączył: 17 Gru 2011
Posty: 4
Wysłany: 2011-12-19, 15:16   

W menu DavX jest w pliku menu.mscr taki zapis

Run(path \ "\Programy\mem.exe", TotalDiskSpace+8192)

W skrypcie od tomtoma taki zapis
SET SETMEM, "\SDMMC\Navigator\SetMem.exe"
Run (%SETMEM%, "70000")
Skrypt pozwala uruchomić tomtoma na nawigacjach które wywalają błąd braku pamięci.

Po resecie i po przewróceniu ustawień domyślnych problem zostaje.
 
 
robert1111
Waypoint


Dołączył: 02 Maj 2014
Posty: 18
Wysłany: 2014-05-02, 22:47   goclever500 trzaski

witam
po podłączeniu kamery cofania w navi w okolicy gniazda av słychać dziwne trzaski czy to normalne?
 
 
betek
Waypoint


Dołączył: 06 Sty 2011
Posty: 34
Wysłany: 2014-11-25, 11:27   GOCLEVER NAVI 500

Czy jest jakies nowesze oprogramowanie? mam v1 wgrane, macie linka i instrukcje?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 514 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17938
Wysłany: 2014-11-25, 13:35   

Mas zna myśli firmware, program nawigacyjny, mapy czy jeszcze cos innego?
_________________

 
 
betek
Waypoint


Dołączył: 06 Sty 2011
Posty: 34
Wysłany: 2014-11-25, 22:56   

jacekp1313 napisał/a:
Mas zna myśli firmware, program nawigacyjny, mapy czy jeszcze cos innego?

firmware
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 514 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17938
Wysłany: 2014-11-26, 06:44   

FW do GC nie jest dostępne publicznie.
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,25 sekundy. Zapytań do SQL: 11