My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
NR750BV programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
daras38 
Waypoint
Darek ze Zgierza


Wiek: 50
Dołączył: 20 Gru 2008
Posty: 46
Skąd: Zgierz
Wysłany: 2014-11-02, 11:04   

jestem_ktoś napisał/a:
To forum o nawigacjach, a nie kurs podstaw obsługi komputera

OK.Kumam.Proszę o zamknięcie tematu. :evil: :evil:Dalsza rozmowa nie ma sensu.P.S jak można coś znaleźć czego nie ma.Pozdrawiam Wszystkich.
_________________
posiadam nawigację Mio C720b i NvRoad 750BV.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9519
Wysłany: 2014-11-02, 12:40   

Ok, mały kurs:
1. Włącz pokazywanie rozszerzeń plików
2. Włącz pokazywanie plików ukrytych i systemowych
2. Sprawdź wszystkie pliki z rozszerzeniem LNK na SD oraz w urządzeniu
4. Jeżeli takiego pliku nie ma, to go utwórz - analogicznie do http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15573 p.28 (ale inne rozszerzenie)

Jeżeli któryś z powyższych punktów jest dla Ciebie za trudny, to faktycznie dalsza rozmowa nie ma sensu.
Nawigacja to to samo, co komputer, tylko z dodanym modułem GPS.
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
daras38 
Waypoint
Darek ze Zgierza


Wiek: 50
Dołączył: 20 Gru 2008
Posty: 46
Skąd: Zgierz
Wysłany: 2014-11-02, 13:44   

Dzięki za pomoc.Udało się otworzyć Windowsa w nawigacji.Auto mapę mam wgraną na kartę SD.Aż się boję zapytać :oops: Co mam dalej zrobić :?: Po włączeniu nawigacji jest okno FACTORY MENU.Nie ma ikon nawigacujnych.Przepraszam za moją nie wiedzę.
_________________
posiadam nawigację Mio C720b i NvRoad 750BV.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9519
Wysłany: 2014-11-02, 15:13   

Myslałem, że masz na myśli fabryczne menu navroada. A Tobie chodzi chyba o screen z trzeciej strony tego http://navroad.com/wp-con...ware_NR750F.pdf

Wygląda na niedokończona aktualizację softu
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
daras38 
Waypoint
Darek ze Zgierza


Wiek: 50
Dołączył: 20 Gru 2008
Posty: 46
Skąd: Zgierz
Wysłany: 2014-11-02, 15:59   

jestem_ktoś napisał/a:
Myslałem, że masz na myśli fabryczne menu navroada. A Tobie chodzi chyba o screen z trzeciej strony tego http://navroad.com/wp-con...ware_NR750F.pdf

Wygląda na niedokończona aktualizację softu

Znowu dzięki.Udało się.Rzeczywiście była nie dokończona aktualizacja softu.Teraz pozostaje problem odpalenia AutoMapy na nawigacji.Wgrałem automapę na kartę pamięci SD.Nawigacja nie widzi.Co mam zrobić teraz poproszę o podpowiedź.Dziękuję i Pozdrawiam.
_________________
posiadam nawigację Mio C720b i NvRoad 750BV.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9519
Wysłany: 2014-11-02, 16:10   

To, co pisałem wcześniej.
Albo dodatek podczas instalacji, albo plik *.lnk
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
daras38 
Waypoint
Darek ze Zgierza


Wiek: 50
Dołączył: 20 Gru 2008
Posty: 46
Skąd: Zgierz
Wysłany: 2014-11-02, 17:40   

jestem_ktoś napisał/a:

Albo dodatek podczas instalacji, albo plik *.lnk

Napisz jeszcze o dodatku podczas instalacji.Gdzie mam umieścić rozszerzenie shell.ini :?: Nie wiem jak zapisać w pliku shell.ini ścieżkę do automapy. :oops:
_________________
posiadam nawigację Mio C720b i NvRoad 750BV.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9519
Wysłany: 2014-11-02, 17:48   

Dodatek opisano w wątku o AM na navroadach.
A tworzysz nie shell.ini, tylko coś innego - przeczytaj wątek od początku

I labo dodatek, albo plik *.lnk
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
daras38 
Waypoint
Darek ze Zgierza


Wiek: 50
Dołączył: 20 Gru 2008
Posty: 46
Skąd: Zgierz
Wysłany: 2014-11-09, 10:31   

Dziękuję za pomoc.Gdzie kliknąć pomógł :?:Co zrobić aby Autumapa startowała z głównej planszy nawigacji :?: Dziękuję za pomoc.Pozdrawiam.
_________________
posiadam nawigację Mio C720b i NvRoad 750BV.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9519
Wysłany: 2014-11-09, 19:21   

daras38 napisał/a:
Autumapa startowała z głównej planszy
Czyli co? Z przycisku NAWIGACJA w oryginalnym panelu?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
daras38 
Waypoint
Darek ze Zgierza


Wiek: 50
Dołączył: 20 Gru 2008
Posty: 46
Skąd: Zgierz
Wysłany: 2014-11-09, 19:51   

jestem_ktoś napisał/a:
daras38 napisał/a:
Autumapa startowała z głównej planszy
Czyli co? Z przycisku NAWIGACJA w oryginalnym panelu?

Tak.
_________________
posiadam nawigację Mio C720b i NvRoad 750BV.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9519
Wysłany: 2014-11-09, 19:59   

Nie czytałeś :?:
Właściwy wpis w pliku *.lnk
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
daras38 
Waypoint
Darek ze Zgierza


Wiek: 50
Dołączył: 20 Gru 2008
Posty: 46
Skąd: Zgierz
Wysłany: 2014-11-09, 20:09   

BladeX napisał/a:
matiasek, Zainstaluj AM z dodatkiem NavRoad lub utwórz plik tekstowy NavRoadMaps.lnk o zawartości
Kod:
99#"/SCIEZKA/ASD.EXE"
. Jak nie pójdzie to sprawdź ścieżki i spróbuj
Kod:
99#/SCIEZKA/ASD.EXE

Czyli to trzeba wpisać :?:Który kod jest prawidłowy :?: Pozdrawiam.
_________________
posiadam nawigację Mio C720b i NvRoad 750BV.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9519
Wysłany: 2014-11-09, 20:15   

W cytowanym fragmencie jest ogólna zasada - po # podajesz ścieżkę dostępu do pliku exe uruchamianego programu, przed # - ilość wszystkich znaków w ścieżce.

Jeżeli chcesz zapytać, co to jest ścieżka dostępu - patrz moja wypowiedź cytowana w poście http://www.my-navia.pl/vi...p=440466#440466
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 9