My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
uruchamianie innego programu nawigacyjnego
Autor Wiadomość
Hanah123
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 22 Lip 2010
Posty: 6
Wysłany: 2010-07-23, 12:51   

Dziekuje za pomoc aczkolwiek musialem wgrac mape 6410Q1 bo na 652Q2 nie chcial chodzic keygen.

Pozdrawiam
 
 
new24 
Navi Expert



Pomógł: 8 razy
Wiek: 37
Dołączył: 18 Mar 2009
Posty: 407
Skąd: Śląsk
Wysłany: 2010-07-23, 13:03   

Hanah123 napisał/a:
Dziekuje za pomoc aczkolwiek musialem wgrac mape 6410Q1 bo na 652Q2 nie chcial chodzic keygen.

Bo 652_2010Q2 trzeba patchować - keygen nie działa. Ale polecam zainstalować Q2 i na to samą aplikację 6410. Wtedy keygen będzie działać, a i mapa będzie najnowsza.
 
 
riko108 
azymut


Wiek: 21
Dołączył: 16 Lip 2014
Posty: 4
Wysłany: 2014-07-16, 15:34   Ikona NAWIGACJA po kliknięciu nie działa PILNE!!!

Witam.
Mam problem taki że mianowicie chciałem zainstalować nową wersje mapy (MAPAMAP) i po zainstalowaniu coś chyba usunąłem ponieważ jak klikam w MENU ikonę NAWIGACJA nic się nie dzieje. Jestem w tych sprawach zielony a więc prosił bym o odpowiedzi krok po kroku co robić. Pozdrawiam i czekam na szybką odpowiedz w mojej sprawie.
 
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 35 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2278
Skąd: Google
Wysłany: 2014-07-16, 16:48   

gmpl napisał/a:
po zainstalowaniu coś chyba usunąłem ponieważ jak klikam w MENU ikonę NAWIGACJA
To zainstaluj jeszcze raz z dodatkiem o ile istnieje dla twojej nawigacji.

Może napisz co to za sprzęt?
_________________
Poradniki
 
 
riko108 
azymut


Wiek: 21
Dołączył: 16 Lip 2014
Posty: 4
Wysłany: 2014-07-16, 17:30   

Panie lub Pani GMPL nie wiedziałem gdzie wrzucić post dlatego wrzuciłem do dwóch tematów.

Sprzęt to nawigacja NAVIA NV432. Jak wejdzie się w Windowsa GPS działa ale chciałbym żeby działa po naciśnięciu ikonki w MENU GPS.
 
 
 
riko108 
azymut


Wiek: 21
Dołączył: 16 Lip 2014
Posty: 4
Wysłany: 2014-07-16, 17:58   

OK na przyszłość zapamiętam.

GPS jest niby odblokowany a panel wygląda tak że są 3 ikonki: Nawigacja Multimedia i Ustawienia.
 
 
 
gmpl 
guru


Pomógł: 29 razy
Wiek: 43
Dołączył: 20 Maj 2008
Posty: 1946
Wysłany: 2014-07-16, 18:05   

riko108 napisał/a:
i Ustawienia.

Sprawdzałeś, czy w ustawieniach, masz możliwość podania ścieżki do programu? Jeśli jest, to klikasz ustawienia, podajesz ścieżkę, do programu, który chcesz uruchomić i tyle.
_________________
UWAGA: autor postu zastrzega sobie prawo do zmiany punktu widzenia w dowolnym momencie. Wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania.
Poglądy i opinie wyrażane przeze mnie są wyssane z palca i nie mają odzwierciedlenia w rzeczywistości, a wszelka zbieżność osób i zdarzeń, ze światem realnym jest zupełnie przypadkowa. :-D
http://www.mynavi-expert.pl/reflink/6960/ - nowości, nawigacja na WinCE i Androida, panele, filmy on-line

 
 
riko108 
azymut


Wiek: 21
Dołączył: 16 Lip 2014
Posty: 4
Wysłany: 2014-07-16, 18:44   

W ustawieniach mam: Język, Zasilanie, Data/Czas, Głośność, Kalibracja.

Ale przez system Windows włącza mi nawigacje tylko chciałbym żeby włączać go z głównego menu.

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2014-07-16, 22:10 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Dołączyłem do istniejącego wątku.
Przypominam o konsekwencjach łamania regulaminu forum - tu p.3
 
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 175 razy
Wiek: 26
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4464
Skąd: Wawa
Wysłany: 2014-07-16, 18:53   

riko108 napisał/a:
chciałbym żeby włączać go z głównego menu

Tworzysz plik shell.ini, a w nim \SDMMC\Mobilenavigator\mobilenavigator.exe zapisujesz go na karcie. Karta do navi, reset navi i uruchamiasz.

Tworzenie pliku shell.ini :arrow: http://www.my-navia.pl/vi...p=144982#144982 Punkt 28
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
Pompey 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 28
Dołączył: 26 Cze 2009
Posty: 13
Skąd: Biłgoraj
Wysłany: 2014-10-05, 14:38   Błąd

Znajomy przyniosl mi nawigacje bo sypie mu bledami po uruchomieniu, nie moge w zaden sposob sobie z nimi poradzic pomozecie?

Oto bledy po uruchomieniu nawigacji:
- application error (application explorer.exe encountered a seroius error and must shut down)
- default.opt
- de_DE.dll
- en_GB.dll
- pl_PL.dll
- poi_VIZ.def
- poi_VIZ.txt
- po_PO.dll
- SP.DLL
- SWCEDLL.DLL
- mapamap3.lic
- hpool.txt
- phpool.txt
- mapamap.opt
- fav.fdf
- lochist.txt
- MAPAMAP3.ORG

Bledy wyswietlaja sie kolejno po nacisnieciu OK mozna to naprawic?
 
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9479
Wysłany: 2014-10-05, 14:47   

Przeinstaluj MapęMap
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Pompey 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 28
Dołączył: 26 Cze 2009
Posty: 13
Skąd: Biłgoraj
Wysłany: 2014-10-05, 14:51   

Nawigacje ktos odblokowal i obecnie jest AM.
 
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9479
Wysłany: 2014-10-05, 15:15   

Z treści komunikatów wynika, że uruchamiasz MapęMap.
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Pompey 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 28
Dołączył: 26 Cze 2009
Posty: 13
Skąd: Biłgoraj
Wysłany: 2014-10-05, 16:10   

Usunalem mapamap z urzadzenia. Pozostaly jeszcze nastepujace bledy po uruchomieniu:
- Application Error ( application explorer.exe encountered a seriou error and must shut down.)
- mapamap3.lic (there is no application assocation associated with 'mapamap3'. Run the application first, the open this file from within the application.
 
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9479
Wysłany: 2014-10-05, 16:16   

Teraz zainstaluj wybrany przez siebie program i wskaż go w shell.ini
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 9