Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2016-01-02, 15:07
LEEO S6 i SŁUCHAWKA BLUETOTH
Autor Wiadomość
djarti
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Sie 2014
Posty: 5
Wysłany: 2014-08-20, 21:56   LEEO S6 i SŁUCHAWKA BLUETOTH

Witam ! czy ktoś wie jak do tej nawigacji sparować słuchawkę ( -ki ) Bluetooth ? lub gdzie w ustawieniach na panelu nawigacyjnym lub w którym pliku zmienić kod z 8888 na 0000 ?
 
 
wojtek1234321
GPS instruktor


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 03 Sie 2012
Posty: 786
Wysłany: 2014-08-20, 22:04   

Były już chyba podobne rozważania na podobny temat.
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=41398
 
 
djarti
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Sie 2014
Posty: 5
Wysłany: 2014-08-20, 22:12   

To nie ten sam problem !

w nakładce nawigacji wyszukuje urządzenie słuchawki bluetooth i próbuje sparować ale bez skutecznie bo kod pin dla słuchawki to 0000 a w nakładce domyślnie 8888 jak to zmienić ?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18806
Wysłany: 2014-08-21, 05:28   

djarti napisał/a:
To nie ten sam problem
Dokładnie ten sam

djarti napisał/a:
sparować słuchawkę ( -ki ) Bluetooth
RedBaron napisał/a:
połączyć zestaw słuchawkowy z nawigacją ?
tikotka napisał/a:
Parować nawi ze słuchawką, to mniej więcej jak parować ze sobą dwie zwyczajne słuchawki BT


Chyba, że myślisz PARTIA, a mówisz LENIN, tfu, to znaczy myślisz "telefon" a piszesz "słuchawka(-ki)"
_________________

 
 
djarti
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Sie 2014
Posty: 5
Wysłany: 2014-08-30, 12:05   

nie nie myślę telefon tylko słuchawka bluetooth np: plantronics M55.
w nakładce nawigacji nie można sparować ale w wince tak ! ale po ponownym odpaleniu nakładki słuchawka nie działa ! problem stanowi pin w nakładce jest ustawiony na sztywno na 8888 i nie wiem jak go zmienić na 0000
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9623
Wysłany: 2014-08-30, 20:29   

tikotka napisał/a:
Parować nawi ze słuchawką, to mniej więcej jak parować ze sobą dwie zwyczajne słuchawki BT
Rozumiesz, co to znaczy?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
djarti
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Sie 2014
Posty: 5
Wysłany: 2014-09-24, 12:51   

więc wytłumacz dlaczego pod winCE słuchawka łączy i paruje sie z leeo s6 ale po resecie wraca do punktu wyjścia chee..?
 
 
tikotka
Maestro GPS


Pomógł: 148 razy
Dołączył: 05 Paź 2007
Posty: 2408
Skąd: Kraków
Wysłany: 2014-09-26, 16:04   

Sparować to jedno, używać drugie - sprawdzałeś, czy po "sparowaniu" w CE dźwięk faktycznie idzie przez słuchawkę? 90% nawigacji nie potrafi przekierować dźwięku na typową słuchawkę BT, działającą jako "klient" BT audio w profilach A2DP, albo HFP. Jednak zdarzają się pojedyncze modele, które to potrafią (np. Rider). Jeśli sprawdziłeś, że pod CE dźwięk rzeczywiście jest, to można próbować kombinować dalej z PIN'em (skoro aplikacja nie pozwala go zmienić, to może uda się w rejestrze, albo w plikach konfiguracyjnych).
 
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6276
Wysłany: 2014-09-27, 19:30   

Aplikacja nie pozwala go zmienic, bo navi w założeniu jest także "klientem"BT i nie przewidziano w "nakładce" nawet panelu klawiatury umozliwiającego wpisanie jakiegokolwiek PIN. ( a pod winCE pewnie nie przewidziano zapisania parametrów parowania , przy wykorzystaniu navi jako "serwera" ).

Ale skoro winCE na Leo umozliwia pracę navi jako "serwera" to ...... ( jesli , jak napisał Tikotka, navi obsługuje profil BT umozliwiający przekazanie dźwięku z aplikacji na słuchawkę )
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
djarti
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Sie 2014
Posty: 5
Wysłany: 2014-10-02, 10:43   

ok to może inaczej pracuje na igo primo v2 i v2.4 ale za diabła nie mogę uruchomić ikonki z BT
dograłem plik BTOnOff.exe do katalogu primo dodałem wpis : .../primo/BTOnOff.exe i nic !
tak samo zniknęła ikonka z nadajnikiem FM
może dodanie BT do igo primo rozwiąże problem ale za chol... nie mogę tego zrobić !
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9623
Wysłany: 2014-10-02, 12:18   

Spróbuj wg " Igo PRIMO, a Bluetooth/telefon"
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 10