Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Modyfikacje paneli - pozycja, wygląd, przypisanie ikon
Autor Wiadomość
King_kong_1
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Paź 2008
Posty: 8
Wysłany: 2008-10-10, 20:57   Ikony w Navii Nv35

Czy ktoś wie jak zmienić ikony na pulpicie w Navii??
 
 
projectorGPS 
Waypoint



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 26 Wrz 2008
Posty: 91
Skąd: PL
Wysłany: 2008-10-10, 23:58   

ja wiem, że widziałem na forum jak ktoś zmieniał całe programy... (ikony do programów) poszukaj...
_________________
Navia nv35 / Lark FreeBird 43 WCAM
MS Vista Premium / MS Xp
MapaMap Lite / MapaMap Easy
 
 
komanch
Waypoint


Dołączył: 17 Wrz 2008
Posty: 41
Wysłany: 2008-10-23, 19:40   Jak dodać skrót?

Hejka.

Po odblokowaniu i wgraniu paru rzeczy panel na mojej MIO 200 wygląda m.in. tak:



Chciałbym teraz dodać do tego skrót do nowego programu. Możecie mi powiedzieć jak taki skrót utworzyć? Czy mogę istniejący skrót RESTART zastąpić nowym skrótem? Albo go przesunąć? Jak to zrobić? (obojętnie czy z ActiveSync czy bez jego użycia).
 
 
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2754
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2008-10-23, 19:47   

edytuj pliki ini i zmieniaj ścieżki tak możesz zmienić każdą ikone (wygląd,cel i położenie)
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
andy08
Waypoint


Dołączył: 27 Sie 2008
Posty: 60
Wysłany: 2008-10-23, 20:18   Re: Jak dodać skrót?

komanch napisał/a:
Hejka.

Po odblokowaniu i wgraniu paru rzeczy panel na mojej MIO 200 wygląda m.in. tak:

Obrazek

Chciałbym teraz dodać do tego skrót do nowego programu. Możecie mi powiedzieć jak taki skrót utworzyć? Czy mogę istniejący skrót RESTART zastąpić nowym skrótem? Albo go przesunąć? Jak to zrobić? (obojętnie czy z ActiveSync czy bez jego użycia).

Możesz. Musisz edytować plik "main.ini" który znajduje się w katalogu SystemInformation > MAIN. Musisz odnaleźć sekwencję do której jest podpięty RESTART np. NewIni = ..\SysInfo\restart.... i w to miejsce wpisać skrót nowego programu (pamiętaj o właściwej ścieżce dostępu). Ikony można dowolnie przesuwać zmieniając dane w
ICONXPBUTTON
x = 8
y = -16
Polecam Ci lekturę http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=102477.0
 
 
komanch
Waypoint


Dołączył: 17 Wrz 2008
Posty: 41
Wysłany: 2008-10-23, 20:34   

Dzięki za szybką odpowiedz i linka, będę miał co czytać ;-)

Jeszcze jedno pytanie, czy mogę zainstalować (do tego ma być własnie ten skrót) na jednej nawigacji dwie wersje Automapy. Tzn właściwie powinienem zapytać czy mogę na jednej karcie SD umieścić dwie wersje Automapy, oczywiście każdą w osobnym katalogu, wtedy konieczna będzie zmiana nazwy jednego z tych katalogów, powiedzmy Automapa EU i druga Automapa EU2.
Jest takie coś możliwe, będzie działać?
 
 
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2754
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2008-10-23, 20:41   

komanch napisał/a:
Dzięki za szybką odpowiedz i linka, będę miał co czytać ;-)

Jeszcze jedno pytanie, czy mogę zainstalować (do tego ma być własnie ten skrót) na jednej nawigacji dwie wersje Automapy. Tzn właściwie powinienem zapytać czy mogę na jednej karcie SD umieścić dwie wersje Automapy, oczywiście każdą w osobnym katalogu, wtedy konieczna będzie zmiana nazwy jednego z tych katalogów, powiedzmy Automapa EU i druga Automapa EU2.
Jest takie coś możliwe, będzie działać?

katalog możesz sobie nazwać jak chcesz;)
ja mam 3 wersje na nawigacji i wszystkie działają
pamiętaj tylko o tym jeśli wybierzesz wersje instalacyjną to przed kolejną instalacją zmień nazwę folderu
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
komanch
Waypoint


Dołączył: 17 Wrz 2008
Posty: 41
Wysłany: 2008-10-26, 10:10   

Możecie mi jeszcze podpowiedzieć jak zrobić samą ikonkę? czyli plik z rozszerzeniem .ico?
te które mam w tej chwili wgrane mają ustawiony czarny kolor jako przeźroczysty, jak to zrobić? zapisać jako gif i później zmienić rozszerzenie?

zrobiłem też bitmape, zapisałem, zmieniłem rozszerzenie na .ico ale MIO tego nie przyjmuje :-|
 
 
zaba.27 
Waypoint


Dołączyła: 23 Lis 2008
Posty: 18
Wysłany: 2008-11-25, 20:47   Jak dodac ikonę do panela?

Witam jak dodac ikonke do tego panela
http://peb.pl/programy-na...panel-mapy.html to jest trzeci panel chce dodac ikonke TOMTOM , prosze o pomoc jak to zrobic ??

Proszę precyzować pytania w tytule tematu. Poprawiłem.
Ostatnio zmieniony przez Wedrowca 2008-11-28, 09:31, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
ELM0 
guru
S7 EDGE :)



Pomógł: 54 razy
Dołączył: 24 Sie 2008
Posty: 1274
Skąd: Ulica Sezamkowa
Wysłany: 2008-11-26, 22:13   

Joł,

A w jakim folderze i gdzie masz tom toma
to napisze Ci zo wkleic do odpowiedniego pliku

PS który dokladnie to panel. napisz tytuł
_________________
chomik VERBATIM
www.nopremium.pl
www.mynavi-expert.pl/reflink/9933
 
 
zaba.27 
Waypoint


Dołączyła: 23 Lis 2008
Posty: 18
Wysłany: 2008-11-26, 22:50   

Panel Mio Moov 200, troszke inny niz cała reszta to jest tytul a TT mam na karcie SD ;-)
 
 
ELM0 
guru
S7 EDGE :)



Pomógł: 54 razy
Dołączył: 24 Sie 2008
Posty: 1274
Skąd: Ulica Sezamkowa
Wysłany: 2008-11-26, 22:57   

ile zajmuje sam folder panela? bo nie chce ściągać wszystkiego z tamtej stronki ( wtedy możesz go gdzieś umieścić a ja lookne w plik który za to odpowiada)

[ Dodano: 2008-11-27, 09:46 ]
Ok już zrobiłem. Potrzebuje tylko dokładniej lokalizacji pliku wykonawczego tom toma i wtedy będzie włączał sie tom tom

[ Dodano: 2008-11-27, 09:50 ]
tutaj ikonka do wklejenia do folderu icons panela oraz linijka która należy dodac do pliku main.ini w katalogu main

ICONXPBUTTON
x = 130
y = 115
Command = Storage Card\TT\TomTom Navigator.exe
SizeNormal = 72
SizePushed = 96
ScaleAlpha = 100
IconNormal = ..\Icons\TomTom.ico
ScaleAlpha = 25
IconPushed = ..\Icons\TomTom.ico

sprawdz czy taką masz sciezke do tomtoma

[ Dodano: 2008-11-27, 12:29 ]
daj znać czy sie udało

TomTom.zip
Pobierz Plik ściągnięto 337 raz(y) 15,56 KB

_________________
chomik VERBATIM
www.nopremium.pl
www.mynavi-expert.pl/reflink/9933
 
 
zaba.27 
Waypoint


Dołączyła: 23 Lis 2008
Posty: 18
Wysłany: 2008-11-28, 08:26   

elmo80 napisał/a:
ile zajmuje sam folder panela? bo nie chce ściągać wszystkiego z tamtej stronki ( wtedy możesz go gdzieś umieścić a ja lookne w plik który za to odpowiada)

[ Dodano: 2008-11-27, 09:46 ]
Ok już zrobiłem. Potrzebuje tylko dokładniej lokalizacji pliku wykonawczego tom toma i wtedy będzie włączał sie tom tom

[ Dodano: 2008-11-27, 09:50 ]
tutaj ikonka do wklejenia do folderu icons panela oraz linijka która należy dodac do pliku main.ini w katalogu main

ICONXPBUTTON
x = 130
y = 115
Command = Storage Card\TT\TomTom Navigator.exe
SizeNormal = 72
SizePushed = 96
ScaleAlpha = 100
IconNormal = ..\Icons\TomTom.ico
ScaleAlpha = 25
IconPushed = ..\Icons\TomTom.ico

sprawdz czy taką masz sciezke do tomtoma

[ Dodano: 2008-11-27, 12:29 ]
daj znać czy sie udało


dzieki ale mam jeszcze jedna prosbe teraz mi napisz jak to wszystko uruchomic bo skopiowalam to wszystko czyli ikonke do pliczki icons a tekst to Main i nie wyswietla mi ikonki na pulpicie , pewnie jeszcze tzreba ja skopiowac na pulpit tylko jak ?? :)
 
 
ELM0 
guru
S7 EDGE :)



Pomógł: 54 razy
Dołączył: 24 Sie 2008
Posty: 1274
Skąd: Ulica Sezamkowa
Wysłany: 2008-11-28, 08:34   

powinno już pokazać (ten tekst który wkleiłaś odpowiada za pokazanie sie ikonki ) .... powinna być poniżej ikonki igo


wypakuj ten pliczek i skopiuj go do katalogu Miomap. podłącz Mio do komputera i uruchom z kompa ten plik. Pokazuje on zmiany które wprowadzasz pulpicie. sprawdziłem dodanie tego tekstu i u mnie pokazuje sie ikonka TT

SystemFree32.zip
Pobierz Plik ściągnięto 317 raz(y) 68,38 KB

_________________
chomik VERBATIM
www.nopremium.pl
www.mynavi-expert.pl/reflink/9933
Ostatnio zmieniony przez ELM0 2008-11-28, 10:09, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
zaba.27 
Waypoint


Dołączyła: 23 Lis 2008
Posty: 18
Wysłany: 2008-11-28, 09:34   

elmo80 napisał/a:
powinno już pokazać (ten tekst który wkleiłaś odpowiada za pokazanie sie ikonki ) .... powinna być poniżej ikonki igo

hmm ale nie ma moze napisz mi krok po kroku co i jak :)
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 13