My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Sigma st50
Autor Wiadomość
darekpaw
Waypoint


Dołączył: 02 Lip 2009
Posty: 19
Wysłany: 2010-08-15, 19:20   Sigma st50

Witam nabyłem sigmę st50 z 5"wyświetlaczem lecz nic nie ma na jej temat w necie,może tu ktoś pomoże i coś napisze o niej.
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 106
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9766
Wysłany: 2010-08-15, 19:25   

darekpaw, a co chcesz wiedzieć?

PS. Odblokowanie pewnie przez folder explorer.exe. Zmiana programu nawigacyjnego przez plik shell.ini.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
jarekST20
Waypoint
Sigma ST20


Dołączył: 28 Lip 2009
Posty: 44
Wysłany: 2010-08-15, 20:34   

Z opisów wynika, że można wskazać dowolny program do nawigacji w ustawieniach. Jest to prawdopodobnie duży klon navi nv33.
 
 
jarusss
Waypoint


Dołączył: 14 Lip 2009
Posty: 21
Wysłany: 2010-08-16, 17:39   

Też chciał bym się dowiedzie jak na tym uruchomic AM 6.5.0 , jaki i jak plik zmienic żeby startowała AM lub co innego zrobic??
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 517 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18323
Wysłany: 2010-08-16, 17:47   

Wejdź w opcje i sprawdź, czy jest wybór programu uruchamianego spod NAWIGACJA
_________________

 
 
jarusss
Waypoint


Dołączył: 14 Lip 2009
Posty: 21
Wysłany: 2010-08-16, 18:32   

tak kolego jest wybór ścieżki do navi podajesz żeby startowała z karty AM i gitara wszystko działa!!!
wielkie dzięki !!!
 
 
darekpaw
Waypoint


Dołączył: 02 Lip 2009
Posty: 19
Wysłany: 2010-08-18, 19:05   

U mnie ruszyła nakładka ,panel z sigmy st20 i AM śmiga aż miło i igo 8 też.
 
 
jarecki_wawa 
młodszy inspektor GPS



Wiek: 37
Dołączył: 11 Paź 2010
Posty: 12
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-10-11, 08:40   

mam prośbę, chcę kupić swoją pierwszą nawigacja w niskiej cenie. Czy sigma ST50 odtwarza też pliki video ( oglądanie filmów)? Czy po za wielkością ekranu jakoś znacząco różni się od ST10 i ST20?

Będę wdzięczny za informacje.

Znalazłem jeszcze coś takiego: nDrive Touch EU, miał ktoś z tym styczność? Śmigają na tym jakieś inne mapki, np. AM? Co z multimediami?
Wiem że nawigacja ma nawigować, ale w trasie z dzieckiem czasem przydaje się coś do odtworzenia filmu, a nie chcę w małym aucie instalować za dużo sprzętu :)

Pozdrawiam i czekam na Wasze opinie. :-)
_________________
http://falcontech.pl/obiit/
NTT navi GC4368 + AM 6.6.1 PL + MM 6.6
 
 
 
darekpaw
Waypoint


Dołączył: 02 Lip 2009
Posty: 19
Wysłany: 2010-10-11, 17:41   

Ma szybki procesor i odblokowana albo z nakładką powinna ładnie śmigać.
 
 
Inubis 
młodszy inspektor GPS
The Irritating One


Dołączył: 16 Paź 2008
Posty: 10
Wysłany: 2011-01-05, 19:40   SigmaGPS ST50 i odblokowanie

eee panowie, wy się tu nakładkami i pierdołkami męczycie...
starczy zmienić jeden wpis
HKLM->init->Launch50 'launcher.exe'
na 'explorer.exe' po resecie uruchomi pulpit a no i rejestr nie jest tracony przy wyładowaniu czy restarcie
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 106
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9766
Wysłany: 2011-01-05, 20:05   

Inubis, edycja rejestracja to definitywna ingerencja w urządzenie i może powodować utratę gwarancji. Lepiej utworzyć folder "explorer.exe" na karcie.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Inubis 
młodszy inspektor GPS
The Irritating One


Dołączył: 16 Paź 2008
Posty: 10
Wysłany: 2011-04-15, 02:11   

thx za info...
teraz z kolei mam inny problem, co zrobić w przypadku gdy nawigacja (właśnie Sigma) odrzuca synchronizację.
tzn, pojawia się okienko synchronizacji, system widzi, że coś tam jest podłączone.
ale za moment okno na navii znika i słyszę dźwięk utraty połączenia... Ma ktoś pomysł jak temu zaradzić?
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9498
Wysłany: 2011-04-15, 06:57   

Wyłacz synchronizację w opcjach AS
Zobacz inne sztuczki http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15573
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Inubis 
młodszy inspektor GPS
The Irritating One


Dołączył: 16 Paź 2008
Posty: 10
Wysłany: 2011-04-15, 11:39   

A co w przypadku Windows Mobile Device Center?
wersja programu to 6.1
system operacyjny Win7 32bit
 
 
bixmixer 
Waypoint


Dołączył: 17 Sty 2013
Posty: 51
Wysłany: 2014-07-06, 23:34   

Witam
Proponuję gotowe które można dostosować do własnych potrzeb.odblokowanie z karty SD wraz z menu .
Testowałem na modelu Sigma ST50 z powodzeniem.
Dodam że oryginalne menu znajduje się w "ResidentFlash\JBSA4UI" natomiast zmieniając wpisy w pliku "jbssetting.ini" można modyfikować możliwości oryginalnego menu np: wpis
AutoRunMap=0 zmiana na 1 -dodaje możliwość wyboru ścieżki do programu nawigacyjnego
UsbActivsync=0 zmiana na 1 -dodaje możliwość wyboru tryba AS bądź MS
i inne opcje zmieniamy w pliku i po tym należy załadować wartości domyślne w menu aby zadziałało.
Link do odblokowania i menu SD
Dodałem plik "jbssetting.ini" do wglądu jego możliwości lecz modyfikacje zalecam ostrożnie bo nie każda navi posiada odpowiedni sprzęt.
Kod:
JBSSetting
FontName=Arial
Language=PolishDLL.dll
LanguageData=EnglishDLL.dll;FrenchDLL.dll;GermanDLL.dll;ItalianDLL.dll;PolishDLL.dll;RussianDLL.dll;SpaishDLL.dll;UkraineDLL.dll;
Version=A4.BQC.SIGMA.100528.I50
MapPath1=\DataFlash\MapaMap30\mapamap3.exe
MapPath2=0
MapPath3=0
TrackMapPath=\ResidentFlash\1\22.exe
Pic_Doc=1
Mp3=0
Mp4=0
CMMB=0
DVB-T=0
Mp3BackPlaying=1
AutoPlayingMy4=300
AutoPlayingPath=\sdmmc\test.avi

IEPath=\Residentflash\JBSA4UI\IE\winwap50.exe
SipShowIM=0
Wifi=0
Camera=0
FM=0
BT=0
A2DP=0
Dun=0
BTName=MyGuid
AutoDunInput=0
DefaultBrowser=0

Gprs=0
Game=0
Radar=0
Dog=0
RadarSerial=2
TimeZone=1
Avin=0
AutoRunMap=1
StartRunMap=0
AutoBackLight=1
UsbActivsync=1
DefaultSetting=1
CodePage=936
EntrySleep=0
TMCState=1

Apn0=cmnet;;;*99#;
Apn1=cmwap;;;*99#;
Apn2=internet.dv;;;*99#;
Apn3=internet.kvk;;;*99#;
Apn4=internet.ltmsk;;;*99#;
Apn5=internet.mc;;;*99#;
Apn6=internet.nw;;;*99#;
Apn7=internet.sib;;;*99#;
Apn8=internet.ugsm;;;*99#;
Apn9=internet.usi.ru;;;*99#;
Apn10=internet.volga;;;*99#;
Apn11=internet.beeline.ru;beeline;beeline;*99#;
Apn12=internet.mts.ru;mts;mts;*99#;
Apn13=internet;ncc;[supplied];*99#;

Pozdrawiam
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 9