Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Otwarty przez: jacekp1313
2011-10-27, 08:11
Navio 700+ rejestr, backup, Firmware
Autor Wiadomość
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4560
Skąd: Wawa
Wysłany: 2013-05-16, 21:37   

lukasrap
mr00va napisał/a:
Kod:
Kod:
http://freakshare.com/files/e5iro3ee/n700vplus.ceimg.html
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
lukasrap
Waypoint


Dołączył: 24 Kwi 2013
Posty: 17
Wysłany: 2013-05-16, 22:00   

Dziekuje Olivia.
Licze jeszcze na małą pomoc czym to otworzyc, jak podmienic ten rejestr.... ;(
Sciagnalem go, zgralem na karte SD, w Navi moge wejsc w windowsa, ale niestety nie chce mi sie otworzyc CeRegEdit. Czy mozna to jakos inaczej zrobic?
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4560
Skąd: Wawa
Wysłany: 2013-05-16, 22:03   

lukasrap
A wypakowałeś to zanim wgrałeś na kartę :?:
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
lukasrap
Waypoint


Dołączył: 24 Kwi 2013
Posty: 17
Wysłany: 2013-05-16, 22:05   

Plik z tego co widze nie jest spakowany. Jest zapisany w .ceimg

[ Dodano: 2013-05-16, 22:37 ]
Jezeli pytalas o CeRegEdita, to tak, wypakowalem i zainstalowalem. Niestety na navi nic chce sie uruchomic. :(

[ Dodano: 2013-05-16, 23:24 ]
Czy jest mozliwosc zmiany lub porownania rejestrow, gdzies indziej niz w CeRegEdit? Nie mam windowsa xp, tylko 7, nie chce mi sie otworzyc, polaczyc z navi, w navi tez nie chce sie otworzyc, wiec nie wiem, czy jest inny sposob.

bardzo prosze o pomoc, bo widze, ze kazdy wypowiada sie po razie i konczy temat w polowie, a ja z wylączającą sie nawigacją pozostaje bezradny.
 
 
imar42 
guru
GC 5066FMBT



Pomógł: 61 razy
Wiek: 57
Dołączył: 05 Maj 2009
Posty: 1053
Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2013-05-17, 09:43   

W najróżniejszych mutacjach temat "gasnących" nawigacji przewija się w bardzo wielu tematach. Próbowałem to jakoś usystematyzować, ale zazwyczaj proszący przestali się odzywać, lub poradzili sobie drogą okrężną.
lukasrap, przeczytaj od tego miejsca: :arrow: http://www.my-navia.pl/vi...p=400216#400216
i zastosuj skrypt: :arrow: http://www.my-navia.pl/vi...p=400490#400490
_________________
Uniwersalne ImarMenuRC do urządzeń z ekranem 480x272 i 320x240

 
 
 
clevernowy
azymut


Dołączył: 08 Lut 2014
Posty: 3
Wysłany: 2014-02-23, 13:59   Navio 700 plus, problem z obsługa

Witam.

Wczoraj po powrocie z trasy, zostawiłem nawige w samochodzie. Rano po nią poszedłem chciałem włączyć i nagle, że jest słaba bateria. Położyłem w ciepłym miejscu, później włączyłem i myślałem iż wszystko jest ok, ale do czasu...

Mój problem polega na tym, że :
1. Gdy wskaże na ekranie np. "ustawienia" wchodzi mi w zakładkę gier, i tak muszę szukać po całym ekranie miejsca, w którym uda się wejść do ustawień. Próbowałem zrobić kalibrację, ale tak jakby wgl. jej nie robiło.

2. Gdy podłączę do ładowania, to ładuję przez jakiś moment po czym staje w miejscu postęp i nic...

Dodam, że nawigacja jest odblokowana. Czy wgranie oryginalnego oprogramowania coś pomoże?
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9628
Wysłany: 2014-02-23, 14:14   

1. Skalibruj panel dotykowy.
2. Ładowarka fabryczna? Jeśli nie, to albo padła bateria, albo cis z układem ładowania

clevernowy napisał/a:
wgranie oryginalnego oprogramowania
Czyli którego? irmware?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
clevernowy
azymut


Dołączył: 08 Lut 2014
Posty: 3
Wysłany: 2014-02-23, 16:08   

Kalibracja zrobiona.
Ładowarka fabryczna samochodowa, i kabel usb (jakoś pod usb się naładowało).

Cytat:
Czyli którego? irmware?


Miałem zrobioną wcześniejszą oryginalną kopie rejestrów z mojej nawigi. Po wgraniu mam coś takiego
Zgaduję, że to oznacza niekompletny rejestr ??


A mam już głęboko w dup*e tego shita, teraz zawiesza sie na napisie GoClever i tyle z tego. Złom do kosza pójdzie, i tyle w temacie. Pozdrawiam
 
 
clevernowy
azymut


Dołączył: 08 Lut 2014
Posty: 3
Wysłany: 2014-02-27, 08:02   Firmware (rejestr) GoClever Navio 700 plus/fmbtv prośba

Prosiłbym kogoś kto posiada taką nawigację o zgranie i udostępnienie swojego firmware. Nigdzie nie można znaleźć a na odpowiedź od clevera to można czekać do usr śmierci.

Windows ce 5.0
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18846
Wysłany: 2014-02-27, 08:56   

Po pierwsze - nie da się zgrać FW z urządzenia, bo go tam nie ma. Trzeba zrobić obraz systemu i z niego dopiero stworzyć FW. Jak to sie robi opisano w poście http://www.my-navia.pl/vi...p=186507#186507 i następnym

Po drugie - scaliłem z istniejącym wątkiem. Proszę o większy szacunek dla regulaminu forum
_________________

 
 
doncio 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 12 Kwi 2009
Posty: 12
Wysłany: 2014-03-22, 20:37   

Witam ma ktoś jeszcze ten rejestr bo linki wysiadły oraz proszę o pomoc jak wgrać do nawigacji bo nie mam połączenia z Pc
 
 
okti
azymut


Dołączył: 08 Mar 2013
Posty: 2
Wysłany: 2014-05-24, 21:43   

doncio napisał/a:
Witam ma ktoś jeszcze ten rejestr bo linki wysiadły oraz proszę o pomoc jak wgrać do nawigacji bo nie mam połączenia z Pc


Prosze:

http://chomikuj.pl/okti1/...909631021.ceimg
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,17 sekundy. Zapytań do SQL: 10