My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Nitrogen Music Player
Autor Wiadomość
RAKU 44 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 29
Dołączył: 18 Gru 2012
Posty: 9
Skąd: Kielce
Wysłany: 2012-12-19, 19:26   

Nie wiedziałem o tym, jednak chodzi mi o słuchanie muzyki przy włączonej Automapie i ewentualne przełączanie między okienkami, a bez uruchomionego explorera w tle nie ma możliwości minimalizacji Automapy, a odpalenie oryginalnego playera z poziomu Windowsa chyba nie wchodzi w grę.
Ostatnio zmieniony przez RAKU 44 2012-12-19, 19:40, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 514 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17936
Wysłany: 2012-12-19, 19:38   

Masz MX, czy MX2?
W tym drugim: post http://www.my-navia.pl/vi...p=299854#299854
W innych: odtwarzanie mp3 w tle http://www.my-navia.pl/vi...p=326117#326117
_________________

 
 
RAKU 44 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 29
Dołączył: 18 Gru 2012
Posty: 9
Skąd: Kielce
Wysłany: 2012-12-19, 19:49   

Sorry, nie sprecyzowałem MX2.
Dzięki za jakieś wskazówki będę próbował katować temat może coś z tego wyjdzie.
Znalazłem też program do przełączania między oknami BananaPC, ale on również nie daje efektów z nitrogenem. Gdy muzyka jest wyłączona minimalizacja działa bez zarzutu jednak po pierwszym uruchomieniu nawet jeżeli wcisnę pauzę próba minimalizacji i przywrócenia okna daje tylko dolny pasek bez skórki z elementami sterowania muzyką.
 
 
Marek_aa 
GPS instruktor


Pomógł: 6 razy
Dołączył: 09 Sie 2007
Posty: 833
Wysłany: 2012-12-19, 20:15   

RAKU 44 napisał/a:
Sorry, nie sprecyzowałem MX2.

A próbowałeś zainstalować oryginalny player z MX3, może odpali skoro masz Wince 6.
Tak jak Ci pisałem wcześniej, player obsługuje ten format i ma minimalizacje.
 
 
RAKU 44 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 29
Dołączył: 18 Gru 2012
Posty: 9
Skąd: Kielce
Wysłany: 2012-12-19, 21:09   

Nie próbowałem, ale spróbuję.
Wiem że ma minimalizację, ale Automapa odpalana z poziomu softu nawigacji nie minimalizuje się bo nie ma paska na który mogłaby się zrzucić, to samo player bo po minimalizacji fakt gra w tle, ale nie ma możliwości szybkiego przywrócenia go, jedynie przejście ponowne przez menu media/muzyka.
Jest pasek szybkiego dostępu w lewym górnym rogu koło stanu baterii ale jest tam tylko dostęp do włączania/wyłączania bt, transmitera, dźwięku. Gdyby można edytować te ikony i wrzucić tam szybki dostęp do pleyera byłby to jakiś sposób jednak nadal trzyma nas minimalizacja autompay.

Idealne rozwiązanie to to:
http://www.my-navia.pl/vi...p=188464#188464
Jednak ostatnie dwie strony tematu nie napawają optymizmem. Znowu wina leży po stronie winCE :-?
 
 
Marek_aa 
GPS instruktor


Pomógł: 6 razy
Dołączył: 09 Sie 2007
Posty: 833
Wysłany: 2012-12-19, 21:48   

RAKU 44 napisał/a:
Automapa odpalana z poziomu softu nawigacji nie minimalizuje się bo nie ma paska na który mogłaby się zrzucić,

Abyś mógł zminimalizować AM musisz mieś w tle uruchomiony np. Win Explorer
Nie jest tak źle tym softem, właśnie w tej chwili siedzę nad nowym pulpitem do ModeCom MX3 i już mniej więcej wszystko mi działa, minimalizacja AM, Player w tle itp. , szkoda że nie masz MX3, podrzucił bym Ci panel do testów :lol: .
Tu możesz zobaczyć parę fotek działającego już pulpitu.

LINK
 
 
RAKU 44 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 29
Dołączył: 18 Gru 2012
Posty: 9
Skąd: Kielce
Wysłany: 2013-06-16, 10:04   

Aktualizacja softu zlikwidowała problem minimalizacji AM i chociaż nie ma przycisku minimalizacji od razu pod ręką to przejście przez menu to 3 kliknięcia także nie jest źle ;-)
Zastanawiam się teraz czy jest możliwość tworzenia i czytywania plików list w oryginalnym playerze MX2 ?
 
 
zipon
azymut


Dołączył: 13 Sty 2014
Posty: 1
Wysłany: 2014-01-14, 19:28   

Witam, czy posiada ktoś działające linki do Nitrogena 1.0 dla WinCE 5? Szukam od kilku dni, wszystkie niedziałające a wersja 1.1 szwankuje.
 
 
emes125
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 17 Wrz 2012
Posty: 34
Wysłany: 2014-03-06, 18:43   

Czy te skiny sami tworzycie ? Chciałem wmontować starą navi w deskę i mieć odtwarzacz mp3 podobny wyglądem do samochodu. Czy dużą trudnością jest stworzenie skinu ?
Radio wygląda tak:
 
 
fenek73 
Waypoint



Wiek: 26
Dołączył: 13 Sie 2011
Posty: 18
Wysłany: 2014-05-22, 20:17   

Czy zeby odpalic program to tylko poprzed wchodzenie do Windows CE?
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 258 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9398
Wysłany: 2014-05-22, 21:07   

W dowolny sposób - na przykład wskazując jako nawigacyjny lub spod ikonki z panelu odblokowującego. Albo zastępujesz nim fabryczny odtwarzacz.
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 1,27 sekundy. Zapytań do SQL: 10