Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Navio 515 odblokowanie
Autor Wiadomość
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 182 razy
Wiek: 27
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4523
Skąd: Wawa
Wysłany: 2014-05-18, 17:30   

CrisAGC,
Podstawowe pytanie- umiesz wejść do ukrytej partycji swojego urządzenia ?
Tło Goclever 515 jest ukryte w pliku.dll , trzeba poszukać tą grafikę i podmieć.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
CrisAGC 
Waypoint


Wiek: 28
Dołączył: 17 Maj 2014
Posty: 18
Wysłany: 2014-05-18, 17:31   

a logo startowe? tylko proszę nie odsyłaj mnie do jakiegoś znów tematu..
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 182 razy
Wiek: 27
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4523
Skąd: Wawa
Wysłany: 2014-05-18, 17:33   

CrisAGC napisał/a:
a logo startowe?
Tak samo jest ukryte w pliku.dll , trzeba szukać wszystko w ukrytej partycji.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
CrisAGC 
Waypoint


Wiek: 28
Dołączył: 17 Maj 2014
Posty: 18
Wysłany: 2014-05-18, 17:43   

no to może dam radę jeśli napiszecie mi krok po kroku co zrobić? o to proszę od samego początku..
Jeśli uznam, że nie potrafię, nie podołam to tego nie zrobię, a wątek, instrukcja, podpowiedzi zostaną dla potomnych.. tak to działa zazwyczaj na forach...
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 182 razy
Wiek: 27
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4523
Skąd: Wawa
Wysłany: 2014-05-18, 17:45   

CrisAGC napisał/a:
może dam radę jeśli napiszecie mi krok po kroku co zrobić?
___Olivia_ napisał/a:
Podstawowe pytanie- umiesz wejść do ukrytej partycji swojego urządzenia ?
Jeśli nie to czytaj tu :arrow: http://www.my-navia.pl/vi...p=144982#144982 punkt 23.

[ Dodano: 2014-05-18, 18:49 ]
To jest zawartość ukrytej partycji Goclever 515

cd
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
CrisAGC 
Waypoint


Wiek: 28
Dołączył: 17 Maj 2014
Posty: 18
Wysłany: 2014-05-18, 17:51   

Czyli bez grzebania gdzieś w systemach nie da się w GoCleverze ustawić innego loga lub tapety? :oops:
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 182 razy
Wiek: 27
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4523
Skąd: Wawa
Wysłany: 2014-05-18, 17:52   

CrisAGC,
Bez grzebania, jak już pisałam , to się nie da.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
CrisAGC 
Waypoint


Wiek: 28
Dołączył: 17 Maj 2014
Posty: 18
Wysłany: 2014-05-18, 17:56   

Czyli raczej za wysokie progi jak dla mnie..
Szkoda, bo w Larku jest to łatwiejsze, prawda?
A czy jakiś kumaty elektronik jest w stanie mi to zrobić? Ile za taką usługę mógłby chcieć pln'ów?
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 182 razy
Wiek: 27
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4523
Skąd: Wawa
Wysłany: 2014-05-18, 17:58   

CrisAGC napisał/a:
A czy jakiś kumaty elektronik
Nie.
Raczej informatyk.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
CrisAGC 
Waypoint


Wiek: 28
Dołączył: 17 Maj 2014
Posty: 18
Wysłany: 2014-05-18, 18:01   

Z mojej strony raczej wszystko w temacie..
 
 
siger7
Waypoint


Dołączył: 03 Lip 2014
Posty: 15
Wysłany: 2018-05-24, 21:26   

Skopiowałem na kartę panel "Blue_480 x 272". Po resecie uruchamia się fabryczne menu potem mignie przez sekundę panel "Blue" i znowu wskakuje fabryczne menu.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 524 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18626
Wysłany: 2018-05-25, 06:14   

1. Przeniosłęm z wątku " PULPIT ClubManiaca >> Szukam pulpitu"
2. Potrzebny jest skrypt killujący fabryczne menu - uruchom ITaskManagera oraz i podaj liste procesów
3. Tak naprawdę, nowy pulpit jest potrzebny tylko w urządzeniach nieodblokowanych - GC515 jest klonem 5080 więc powinien być i wybór programu nawigacyjnego, i dodawanie programów do ulubionych...
_________________

 
 
siger7
Waypoint


Dołączył: 03 Lip 2014
Posty: 15
Wysłany: 2018-05-25, 16:18   

jacekp1313 napisał/a:
1. Przeniosłęm z wątku " PULPIT ClubManiaca >> Szukam pulpitu"
2. Potrzebny jest skrypt killujący fabryczne menu - uruchom ITaskManagera oraz i podaj liste procesów
3. Tak naprawdę, nowy pulpit jest potrzebny tylko w urządzeniach nieodblokowanych - GC515 jest klonem 5080 więc powinien być i wybór programu nawigacyjnego, i dodawanie programów do ulubionych...


Lista procesów
Kod:
https://www113.zippyshare.com/v/RpqYU978/file.html
https://www113.zippyshare.com/v/42dPDPZA/file.html


[ Dodano: 2018-05-25, 18:40 ]
Sprawa wyjaśniona. Pobrałem od kolegi "jamot" panel 480x272 i po resecie jest wszystko ok. Panel uruchamia się ze wszystkimi funkcjami.
"jacekp1313" - dziękuję za pomoc, czytając uważnie posty można znaleźć odpowiedzi na swoje "kłopoty" ;-) Ja też kilka znalazłem / dzięki Twoim poradom/ :-)
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,16 sekundy. Zapytań do SQL: 9